Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Crikvenica Groupon 2012

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.02.2012 10:01

Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 03.02.2012 11:17

Zastanówcie się na czym polega cały ten Grupon, kto tak naprawdę na tym zarabia i jakich szwindli muszą używać by nałapać naiwnych.
Radzę też poczytać wpisy "zadowolonych" przed każdą tego typu transakcją i zachować duuuużo rozsądku.Osobiście nigdy z żadnej takiej "okazji" nie skorzystam !!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2012 11:59

Krzysiekm napisał(a):Zastanówcie się na czym polega cały ten Grupon, kto tak naprawdę na tym zarabia i jakich szwindli muszą używać by nałapać naiwnych.
Radzę też poczytać wpisy "zadowolonych" przed każdą tego typu transakcją i zachować duuuużo rozsądku.Osobiście nigdy z żadnej takiej "okazji" nie skorzystam !!!

Trochę uogólniasz i w czarnych kolorach to widzisz.
Portal jak każden inny. Są i OK oferty a są i dla tzw frajerów.
Trzeba tylko dokładnie czytać co jest w ofercie a nie zaczynać analizę oferty od ceny. Czyli jak wszędzie.
Z grupona kupowałem nie raz różne produkty i nie widziałem w tym żadnych szwindli czy ukrytych haczyków.
Oczywiście oferty śmierdzące na odległość też widziałem ale tego nikt nie kazał na siłę kupować.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 03.02.2012 18:16

Jacek S napisał(a):A to czytaliście?
Przeczytane i tylko utwierdza mne w przekonaniu wyjazdów w ciemno.I to bez znaczenia Cro,Grecja,Bułgaria czy gdzie mnie jeszcze oczy poniosą.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.02.2012 19:10

plakon byłem trzy razy w Chorwacji z dzieckiem,zawsze w czerwcu,pierwszy raz rezerwowałem przez net,powiem Ci tak w tym okresie to nawet w Breli znajdziesz kwaterę w każdej chałupie.Tyyyyyylko w ciemno.
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 04.02.2012 09:35

Krzychooo napisał(a):...No i miej świadomość, że połowa fotek reklamujących Crikvenicę pochodzi z Dalmacji...

Wysłałem im zapytanie dlaczego zamieszczają zdjęcia bez podania że nie sa to fotki z tej miejscowości - jak dostane odpowiedź to wkleje. My w tym roku rownież w ciemno (koniec czerwca-poczatek lipca). W zeszłym roku Brela (plazowałem w tej zatoczce ze skałą na zdjęciach z groupona, a spalem 150 schodów wyżej w kwaterze polecanej gdzieś na forum prze Toraca). W tym roku coś w pasie Brela-Tucepi (z wyłączeniem Makarskiej).
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 04.02.2012 15:44

Dzięki długiej lekturze forum, podjęliśmy decyzję.
Jedziemy w ciemno, gdzieś na Istrię (to się jeszcze okaże gdzie). Startujemy 10 czerwca - niedziela - wieczorem coby rano być na miejscu. Mam w tej chwili przekonanie, że będzie OK. Co do tego groupona i całego tego wątku, to wymieniliśmy się opiniami i dzięki Waszym sugestiom podjąłem decyzję jak wyżej. Dzięki za wszystkie sugestie. Po powrocie obiecuję fotorelację.
Monika72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monika72 » 04.02.2012 17:35

Krzysiekm napisał(a):Zastanówcie się na czym polega cały ten Grupon, kto tak naprawdę na tym zarabia i jakich szwindli muszą używać by nałapać naiwnych.

W sierpniu byliśmy z Groupona i byliśmy zadowoleni. ;) Sześć osób, siedem nocy w bardzo ładnym 70-metrowym apartamencie kosztowało 2100 zł. Wychodziło po 1050 na rodzinę 2+1 za sam nocleg...Pag na Pagu...może sama miejscowośc nie najszcześliwsza, ale chcieliśmy pozwiedzać całą wyspę, więc się na bazę wypadową idealnie nadawała. Dom i gospodarze bez zarzutu, w środku bardzo czysto, żadnych gierkowskich klimatów...Organizowało to biuro Adriatyk i jedyny minus, to to...że nie wiedzieliśmy poza nazwą miejscowości nic więcej. Absolutny kot w worku :P
Nie mam zdjęć wnętrza, na zewnątrz prezentowało się to domiszcze tak:

Obrazek

Rozmieszczenie pokoi było tak rozplanowane, że nikt nikomu nie wchodził w drogę, osobne wejścia, nad głową nie było słychać sąsiadów. Wielki taras, doskonale wyposażona kuchnia...Nie wiem, czy to było drogo...Baliśmy się jechać z dzieciakami w ciemno.

O wiele gorzej trafiliśmy przez Allegro. Zresztą nadal ta sama oferta "wisi" i pewnie ktoś się połakomi, jak my, bo tanio...Mimo rozmów z panią, wysyłania zdjęć i wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania, rzeczywistość okazała się...paskudna :P Zdjęcia umieściłam w innym poście.
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 06.02.2012 18:36

Nicolae napisał(a):
Krzychooo napisał(a):...No i miej świadomość, że połowa fotek reklamujących Crikvenicę pochodzi z Dalmacji...

Wysłałem im zapytanie dlaczego zamieszczają zdjęcia bez podania że nie sa to fotki z tej miejscowości - jak dostane odpowiedź to wkleje. My w tym roku rownież w ciemno (koniec czerwca-poczatek lipca). W zeszłym roku Brela (plazowałem w tej zatoczce ze skałą na zdjęciach z groupona, a spalem 150 schodów wyżej w kwaterze polecanej gdzieś na forum prze Toraca). W tym roku coś w pasie Brela-Tucepi (z wyłączeniem Makarskiej).

odpowiedź:
Dziękuję za wiadomość.

Zdjęcia znajdujące się w naszych ofertach mają charakter poglądowy i nie muszą mieć nic wspólnego z oferowanym miejscem pobytu. Zawsze w ofercie staramy się zamieścić stronę internetową partnera, gdzie można znaleźć zdjęcia oferowanego hotelu i lub miejsca pobytu.

Pozdrawiam,
Grzegorz Wojdalski
Specjalista ds. Obsługi Klienta
Groupon.pl
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 07.02.2012 21:08

Mam nadzieję, że dzięki temu topicowi, choć kilku jak ja początkujących Cro maniaków zostało wyleczonych z Groupona. Z kolei Groupon będzie się musiał zastanowić co sprzedaje w kontekście Chorwacji. A to dlatego, że w tej chwili wpisując w naszej forumowej wyszukiwarce potencjalny klient przeczyta wszystkie przestrogi doświadczonych użytkowników, które sie tu znalazły.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne