.png)

.png)
papse napisał(a):W Rogoznicy tak samo, nie tak ordynarnie przy głównej drodze, ale dla chcącego nic trudnego.
U nas skończyło się odkupieniem zapasów od naszych gospodarzy, po kosztach
.png)
Janek napisał(a)::( Na Krku totalna prohibicja! Baska, Malinska, Vrbnik, Silo, Stara Baska - ani jednej buteleczki rakiji na straganach, a winko z beczki tylko w winiarni... (najlepsze przy wjeździe do Vrbnika). Dobrze, że Andrea (nasza gospodyni z Krku) coś miała i ze spragnionymi Polakami się podzieliła.![]()
.png)
Vasil1991 napisał(a):Makarska - za sklepem apfel idac w kierunku niebieskiej kladki ku gorze. siedzi pan z malym stolikiem sprzedaje rakije czysta i trawiasta xD oraz oliwe z oliwek i czerwone wino. Oliwa 100kn, rakije nie pamietam ale chyba cos podobnego a winko za 30 kn:) testowalem wino bardzo smaczne, smakowe procenty kupowalem na drodze do dubrownika w chorwacji gruszkowa a w bosni i hercegowinie wisniowa i rewelacja:) Sam zakup jest fajny bo wszystkiego mozna sprobowac, czestuja kazdym rodzajem alkoholu:) ps. ten pan co sprzedaje w makarskiej ma na ogrodzie rosnace granaty jakby ktos bym nie pewny czy to to:)
.png)
.png)
Bartek1977 napisał(a):papse napisał(a):W Rogoznicy tak samo, nie tak ordynarnie przy głównej drodze, ale dla chcącego nic trudnego.
U nas skończyło się odkupieniem zapasów od naszych gospodarzy, po kosztach
W Rogoznicy idąc Put Sepurine na rogu stoi popołudniami dziadek przy fiacie punto i handluje ziemniakami, oliwami itp... Trzeba się spytać o vino cerno babic lub rakije i się znajdzie... w konspiracji z krzaczków wyciągana!
wino 1,5 L - 40 kun
rakija 1 L - 40 - 50 kun.
Przetestowane i pewne - można śmiało brać!
.png)
anakin napisał(a):Raul73 napisał(a):Jakby ci się chciało podjechać do Vodic, to mogę podać namiary na 2 sprawdzone miejsca, gdzie sprzedają dobrą rakiję po 50 kun za litr.
Drogo...![]()
Mam namiary na taką po 35 HRK za litr.![]()
Tylko promem trzeba płynąć.![]()
Pyszna.
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):Jakby ci się chciało podjechać do Vodic, to mogę podać namiary na 2 sprawdzone miejsca, gdzie sprzedają dobrą rakiję po 50 kun za litr.
.png)
.png)
only_me napisał(a):Kurczę... Troche daleko to wszystko, jak na złość :p moze w końcu gdzieś sie znajdzie. Albo przy następnych wakacjach sie kupiRaul73 napisał(a):Jakby ci się chciało podjechać do Vodic, to mogę podać namiary na 2 sprawdzone miejsca, gdzie sprzedają dobrą rakiję po 50 kun za litr.
A można by te namiary?, bo może jednak zdecydujemy się na małą wycieczkę
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne