Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 10.09.2014 12:42

Janusz,faktycznie okrągła data.gratulacje :)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 10.09.2014 21:36

A ja dzisiaj pierwszy raz podłączyłam się do Cropelkowego Radia i Goran śpiewał dla mnie....:-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.09.2014 21:58

Troszkę zasmuciła :cry: mnie przegrana siatkarzy z USA.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.09.2014 22:48

Dostaliśmy wakacyjną fotkę od Straży Miejskiej w Kamienicy Polskiej :evil: Romanów - przejazd jedynką.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.09.2014 23:36

gusia-s napisał(a):Dostaliśmy wakacyjną fotkę od Straży Miejskiej w Kamienicy Polskiej :evil: Romanów - przejazd jedynką.

Zadzwoń do Straży Miejskiej, która wysłała Ci fotkę, powiedz, że masz ciężki okres w życiu, że Ci przykro itd.

Do mnie wysłali 300 zeta, w trakcie rozmowy pani zmniejszyła do 100 zł.

Czasami działa.
:hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.09.2014 07:07

kaszubskiexpress napisał(a):
gusia-s napisał(a):Dostaliśmy wakacyjną fotkę od Straży Miejskiej w Kamienicy Polskiej :evil: Romanów - przejazd jedynką.

Zadzwoń do Straży Miejskiej, która wysłała Ci fotkę, powiedz, że masz ciężki okres w życiu, że Ci przykro itd.

Do mnie wysłali 300 zeta, w trakcie rozmowy pani zmniejszyła do 100 zł.

Czasami działa.
:hut:

Leon ale Ty dysponujesz czarujacym barytonem ;) :boss:

Kolezanka zatem musialaby z kolei trafic na pana a nie pania
Babka babce nie popusci hihi
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.09.2014 07:34

kaszubskiexpress napisał(a):Do mnie wysłali 300 zeta, w trakcie rozmowy pani zmniejszyła do 100 zł.

Do mnie wysłali zdjęcie różowej świnki siedzącej na tylnej półce w moim samochodzie jadącym tyłem z prędkością 60 km/h i spytali się czy to ja, a jeśli nie, to kto.

Odpisałem, że świnka, kierowcy nie widzę, a że mnie tam nie było, to nie mam zamiaru ani zmyślać, ani odwalać śledztwa za gminnych szerloków.

Zagrozili, że jeśli nie zadenuncjuję kierowcy to mi karzą zapłacić ... no właśnie nie wiem, karę? no bo przecież nie mandat? :?
Odpisałem, że za namawianie do składania fałszywych zeznań oraz takie groźby to u nas prokurator ściga z urzędu i na razie jest cisza :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2014 08:35

tony montana napisał(a):Kolezanka zatem musialaby z kolei trafic na pana a nie pania
Babka babce nie popusci hihi

Z tym barytonem to pojechałeś :mrgreen:

Babka musiałaby trafić na chopa :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.09.2014 16:03

Warszawa pokonała 150 miast i jest jednym ze zwycięzców Mayors Challenge :)

Obrazek

Wygraliśmy milion euro :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.09.2014 10:36

weldon napisał(a):Warszawa pokonała 150 miast i jest jednym ze zwycięzców Mayors Challenge :)

Obrazek

Wygraliśmy milion euro :D

Mistrzostwa Świata w hokeju odbędą się w Krakowie

:D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.09.2014 17:06

A mnie od niedzieli cieszy otwarcie Muzeum Tadeusza Kantora "Cricoteka"

Obrazek

Obrazek

Ja tam się nie znam, ale chłopaki z skajskrapera piejo, ze drugie Guggenheim Muzeum :D

Te powyżej i więcej zdjęć dla chętnych:

To tu piejo...

A tu zagadka - znajdź 10 szczegółów łączących te zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Byłem widziałem robi wrażenie, ale nad detalami otoczenia trochę jeszcze trzeba popracować. :roll: Ekspozycja w środku skromna w formie, bogata w treści.

To drugi udany obiekt oddany w Krakowie w tym roku. Hala widowiskowa się dynamicznie rozkręca przyciągając topowe wydarzenia. Czekamy jeszcze na ICE (centrum kongresowe), które lada moment się otworzy.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 18.09.2014 20:09

Oto fragment pisma:

“Zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 12.12.2013 r. (Sygn. akt III KK 431/13) który uznał, że Straż Miejska (Gminna) na podstawie art. 129 b ust. 3 pkt. 7 ustawy Prawo o Ruchu Drogowym co prawda jest uprawniona do żądania od właściciela lub posiadacza pojazdu udzielenia informacji, kto we wskazanym terminie użytkował pojazd jednakże nie posiada uprawnień oskarżyciela publicznego do występowania z wnioskiem o ukaranie za wykroczenie stypizowane w art. 96 par. 3 Kodeksu wykroczeń. Wyrok jest obowiązującą wykładnią Sądu Najwyższego, czemu nie przeczy postanowienie SN z dnia 2.04.2014 będące aktem niższego rzędu. Nie macie więc Państwo uprawnień do karania właściciela pojazdu z art. 96 par 3 kw, a grożenie karą jest groźbą bezprawną. Sąd Najwyższy zwrócił też uwagę, że zgodnie z art. 17 par. 1 Kodeksu postępowaniach w sprawach o wykroczenia oskarżycielem publicznym we wszystkich sprawach o wykroczenia jest Policja, chyba że ustawa stanowi inaczej.

Wasz organ mandatowy nie ma więc prawa wymuszać zeznań strasząc mnie odpowiedzialnością za to wykroczenie i nie ma prawa karać właściciela czy posiadacza pojazdu. Ponadto nie pouczając mnie o prawach świadka w momencie żądania złożenia oświadczenia woli dotyczącego wskazania sprawcy wykroczenia ponosicie konsekwencje procesowe zawarte w art. 16 par. 1 kpk w związku z art. 8 kpw, wykluczające możliwość egzekwowania na mnie jakiejkolwiek kary. Zaznaczam, że wzywany nie jest sprawcą wykroczenia, a jako świadek uchyla się od udzielenia odpowiedzi na pytanie o osobę, której użyczono pojazd, albowiem nie mając takiej wiedzy naraziłby się na odpowiedzialność za przestępstwo fałszywego oskarżenia (art. 234 kk) z winy umyślnej w zamiarze ewentualnym, co uzasadnia skorzystanie z praw świadka zawartych w art. 183 par. 1 kpk w zw. z art 41 par. 1 kpw, co wyklucza zastosowanie przez organ art. 17 par. 3 kpw, a więc karanie wzywanego z art. 96 par 3 kw i występowanie w charakterze oskarżyciela publicznego, albowiem gdy świadek korzysta z literalnie wymienionych praw zawartych w kodeksie postępowania w sprawach o wykroczenia nie ma mowy o wykroczeniu i jego ujawnieniu. Nie ulega też wątpliwości, że strona nie uznawana z osobę podejrzaną, może składać wiążące oświadczenie woli tylko w charakterze świadka. Natomiast jeśli strona jest uznawana za osobę podejrzaną, korzysta niniejszym z prawa do odmowy złożenia wyjaśnień (art. 54 par. 6 kpw), także w sprawie wskazania innych osób i taka odmowa także nie jest wykroczeniem. Nie ma więc mowy o wykroczeniu z art. 96 par. 3 kw a więc i jego ujawnieniu, czyli zaistnieniu wspomnianej przesłanki z art. 17 par. 3 kpw rzekomo nadającej organowi uprawnienia oskarżyciela publicznego.”
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 18.09.2014 20:45

Awans reprezentacji Polski w siatkówce do półfinału Mistrzostw Świata.....
Obrazek
Pozdrawiam(y) kibiców siatkówki :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.09.2014 20:59

A mnie to krew zalewa, że dzięki "uprzejmości" Solorza i włodarzy TVP, nie moge obejrzeć jak lejemy Ruskich! :evil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.09.2014 21:29

anakin napisał(a):A mnie to krew zalewa, że dzięki "uprzejmości" Solorza i włodarzy TVP, nie moge obejrzeć jak lejemy Ruskich! :evil:

http://gofirstrow.eu/watch/283229/1/wat ... ussia.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 654
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone