Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2011 19:18

BeJur napisał(a):
przeciez napisal, ze ugryzł go pies jak zsiadał z motocykla
a nie ze podszedł do pieska i go z buta potraktowal, bo mu adrenalina skoczyla......

To wyczytałem, ale jest różnica między uszczypnięciem pieska a atakiem psiego bandyty.
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 14.05.2011 19:30

kaszubskiexpress napisał(a):To wyczytałem, ale jest różnica między uszczypnięciem pieska a atakiem psiego bandyty.

jakby mi piesek uszczypnął dziecko, to bym na policję i do prawnika zadzwoniła, bardzo przepraszam, ale z niektórymi psiarzami nie da się porozmawiać ....
piesek sobie uszczypnie, a moje dziecko potem ma schizy na widok psa...
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2011 19:38

Przecież nie rozmawiamy o dziecku, tylko o zachowaniu.

Ja chciałem się tylko dowiedzieć, czy zaatakowało go jakieś bydle, czy złamał pieskowi szczękę, bo ten szczekał i chciał ugryźć, bo na przykład tak zareagował na warkot motocykla.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.05.2011 19:41

Pies nic nie winien. Właściciele to pojebusy.

Mnie raz w życiu, oczywiście nie licząc moich, ale to w zabawie było, ugryzło takie coś, co trudno nawet psem nazwać.
Znajomi mieli stado takich wypierdków i się strasznie wszystkiego bały.

Natomiast zdarzało mi się podchodzić do zastraszonych i zmaltretowanych przez właścicieli zwierzaków.
i jeszcze żaden się na mnie nie rzucił.
To instynkt nimi rządzi albo strach. Nigdy odwet.

Pewnie pies zapamiętał jakiegoś łacha, który go potrącił motocyklem,
albo coś w tym stylu i się wystraszył, to i zaatakował pierwszy.
Taka obrona przez atak.

Ludzie to zwierzęta. Przez ludzi jest strasznie dużo wypadków z psami i dziećmi.
Nigdy prze psy.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2011 19:52

weldon napisał(a):Pies nic nie winien. Właściciele to pojebusy.

AMEN :P
Motoschiza
Cromaniak

Postnapisał(a) Motoschiza » 14.05.2011 20:44

Wyjaśnię bo widzę zamęt, prawie odczytuję że jestem pojebany.

Dla wyjaśnienia motocyklami jeżdżę od ponad dwudziestu lat, w sezonie robię ok 10tyś km. Więc nieraz spotkałem się z atakiem ze strony psa. Trzy razy leżałem na drodze z powodu psa a raz niestety jednego trafiłem i piesek zdechł czego szczerze powiem mu życzyłem. Sam za każdym razem trochę ucierpiałem.
A dzisiejszego dnia 200m od domu doskoczył do mnie pies, na szczęście udało się go ominąć. Niestety piesek dobiegł do mnie koło domu i pierwsze zanim zsiadłem z motocykla chapsnął mnie za łydkę, na szczęście mam wysokie buty (takie plastikowe) których nie przegryzł. Gdy zsiadłem doskoczył do mnie jeszcze raz tym razem chwycił mnie za przedramię i zaczął szarpać.
Wyrwałem mu rękę z pyska a przy kolejnym ataku dostał parę kopów ze wspomnianych butów, nie będę opisywał jak wyglądał po prostu uciekł skamlając.
Zgłosiłem to straży miejskiej która wieczorem dała znać że znaleźli go martwego.
Teraz robią mu badania czy miał wściekliznę i namierzają właściciela, pies miał obrożę z jakimś numerkiem.

To by było na tyle :roll:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.05.2011 20:47

No i wszystko jasne...
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.05.2011 20:53

Motoschiza napisał(a):Wyjaśnię bo widzę zamęt, prawie odczytuję że jestem pojebany.

Nawet przez moment nie było o tobie, tylko o właścicielu psa, który dopuścił do takiej sytuacji.

Mam nadzieję, życzę ci, żebyś nie miał żadnych powikłań, psa szkoda,
a tego pojebusa -właściciela psa, jak dorwiesz, to możesz spokojnie również z buta potraktować.

Musiał mieć właściciela i to głupiego. Bezpańskie psy tak się nie zachowują.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 15.05.2011 20:33

Biedna psina...
i biedny jej właściciel
no i najbiedniejszy Motoschiza.. życzę powrotu do zdrowia ..

A mnie dzisiaj ucieszyły występy wokalistów w X-factor
Pomijając idiotyczne, żeby nie rzec debilne, odzywki Kuby Wojew. (choć czasem w swej głupocie nawet śmiesznawe), to poziom artystyczny programu jest całkiem w porządku!
A najbardziej mnie cieszy fakt, że wreszcie dobre głosy i ciekawi artyści są doceniani i wpuszczani na scenę.
Gienek Loska i Michał Szpak... dobrze się dzieje :)
Gienkowi kibicuję od lat, bo często chodziłem sobie posłuchać go na Rynek (w Kraku) lub koncerty Seven B.

Wreszcie powoli kończy się era niemrawych jęczydupów i mamroków królujących na polskiej scenie rockowej (tzw. rockowej) przez ostatnie dwie dekady..

:P
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 15.05.2011 22:15

Cieszę się, że napiłem się gorzałki z przyjaciółmi po seansie "Tożsamości" :)
Motoschiza
Cromaniak

Postnapisał(a) Motoschiza » 16.05.2011 19:05

Zawiozłem dzisiaj ojca do Ochojca na operację wymiany zastawek i bajpasy :roll: :?
Jutro go kroją :(
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.05.2011 20:10

anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 16.05.2011 20:13

Bocian napisał(a):http://www.policja.pl/portal/pol/1/65818/Podpisanie_protokolu_w_sprawie_polskochorwackich_patroli_nad_Adriatykiem.html

Nie otwiera się.
Już znalazłem.
Dwóch pojedzie! :roll:

Ależ pomoc z naszej strony!!

Znając życie to pewnie jakieś 2 tłuste wieprze z kombinatu będą "wspierać" Chorwatów.
Kolejna żenada. :roll: :evil:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.05.2011 20:35

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):http://www.policja.pl/portal/pol/1/65818/Podpisanie_protokolu_w_sprawie_polskochorwackich_patroli_nad_Adriatykiem.html[/url]

Nie otwiera się.
Już znalazłem.
Dwóch pojedzie! :roll:

Ależ pomoc z naszej strony!!

Znając życie to pewnie jakieś 2 tłuste wieprze z kombinatu będą "wspierać" Chorwatów.
Kolejna żenada. :roll: :evil:

Widzę, że jesteś negatywnie nastawiony :)
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.05.2011 07:49

Bocian napisał(a):Widzę, że jesteś negatywnie nastawiony :)

Sławek no nie czaruj się, że to coś da... dwóch policjantów na pół miliona rodaków..... :lol:

A ucieszyła mnie przesyłka od Weldona za poprzednie Cronkursso :D

Weldon - dzięki 8) :nice:
Ostatnio edytowano 17.05.2011 08:07 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 503
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone