Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 19:51

termondar napisał(a):Dobra, nie gadajcie tyle, niech ktoś poleje :!:

Piję Heinekena ...ale oryginalnego z Amsterdamu i prosto z Amsterdamu... lepszy niż nasz z Żywca !

Podstaw szklankę ...polewam !!! :)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 14.05.2010 19:59

mariusz-w napisał(a):
termondar napisał(a):Dobra, nie gadajcie tyle, niech ktoś poleje :!:

Piję Heinekena ...ale oryginalnego z Amsterdamu i prosto z Amsterdamu... lepszy niż nasz z Żywca !

Podstaw szklankę ...polewam !!! :)

Obrazek
Ok. proszę do pełna :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 20:00

W '84 byłem na praktykach pod Baligrodem, to tam piekliśmy barana.
Wtedy jeszcze piwo piłem - prawdziwy Leżajsk z beczki sobie zorganizowaliśmy - ale to miało smak!
Baran to piekł się tak długo, że, jak się później okazało, prawie na surowo go zjedliśmy ...

O konsekwencjach opowiadał nie będę ... :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:05

weldon napisał(a):W '84 byłem na praktykach pod Baligrodem, to tam piekliśmy barana.

O konsekwencjach opowiadał nie będę ... :wink:

...to kto był "surowy" na praktyce ... a kto "baran" ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 20:12

mariusz-w napisał(a):...to kto był "surowy" na praktyce ... a kto "baran" ?

Konkurencyjna grupa z Komańczy wtedy przyjechała.
Takim żukiem do przewozu osób.
Chyba ich nie lubiliśmy, bo, jak pamiętam, wykorzystaliśmy ich zbiornik paliwa jako ... pisuar.
No co? Piwa było dużo, a wiadomo, moczopędne jest ... :wink:
Ale mieliśmy ubaw jak pchali ten sprzet na drugi dzień. A jeszcze deszcz spadł.Wrzesień był :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:33

Muliness napisał(a):Pasiasty przyniesie gorzałkę Marian dorzuci i macie imprezkę:)
Z czym to prosię z kaszą?

Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:36

Muliness napisał(a): ..czym chata bogata;)
co zapier.......li tata
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 14.05.2010 20:37

Serce w pasy napisał(a):Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D

Wybacz tak sobie skróciłam :roll: :roll: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:41

Muliness napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D

Wybacz tak sobie skróciłam :roll: :roll: :D

Nie ma problema, podoba mi się. Zawsze to lepiej niż "żydzie pierdolony", jak to mówią na nas Wiślacy.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:48

...troszku się spóźniłeś ...prosie zeszło a Heinekena ...resztki !!!

... ale coś wymyślimy ! :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2010 20:49

Bociek icon_wink.gif(wiem wiem Bocian ale lubię te ptaszki icon_twisted.gif ) juz mam taką zwykłą co to kiedys na nią stówę wydałam o dziwo trzyma od 3 lat mocno i ani kropelka sie nie przeciśnie to po co wymieniać to co dobre (że skąpa jestem ?? w końcu urodziłam się w Poznaniu i 'po mieczu' mi tak zostało icon_wink.gif)

Znam Poznaniaków z forum i to świetni ludzie :):) Co do maski to 100 zeta to chyba jeszcze nie drogo, ja mam trochę droższą i trzyma już z 5 czy 6 lat... I nie paruje co najważniejsze... warto wydać parę złotych na sprzęt. Czyli maska optyczna odpada... A czy soczewki plus zwykła maska nie zniekształcają dodatkowo obrazu?
Pozdrav.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:52

Bocian napisał(a):Znam Poznaniaków z forum i to świetni ludzie :):)
Pozdrav.

...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 21:01

mariusz-w napisał(a):

...prosie zeszło a Heinekena ...resztki !!! ! :lol:

Nic nie szkodzi może być bez.............. mam łychę z colą.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 21:19

mariusz-w napisał(a):...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:

Do W-wy przyjechał z Poznania ojciec z synem, wynajęli pokój w hotelu, ojciec rozpakowywał walizkę a syn w tym czasie myszkował po pokoju. W pewnej chwili krzyczy z łazienki - TATO!! zobacz WANNA - szkoda, że to nie sobota, bo byśmy się wykąpali !!

To z witryny Urzędu Miasta Poznania :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 21:27

weldon napisał(a):
mariusz-w napisał(a):...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:

Do W-wy przyjechał z Poznania ojciec z synem, wynajęli pokój w hotelu, ojciec rozpakowywał walizkę a syn w tym czasie myszkował po pokoju. W pewnej chwili krzyczy z łazienki - TATO!! zobacz WANNA - szkoda, że to nie sobota, bo byśmy się wykąpali !!
To z witryny Urzędu Miasta Poznania :D :D :D

A wiesz kiedy kończy się kultura w Warszawie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 350
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone