Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2020 18:13

Chciałem usunąć własny jeden offtop-post ale nie zdążyłem i ktoś to za mnie zrobił :oczko_usmiech:
Mój przyjazd na Pag przesunął się o jeden dzień w prawo, chyba se zrobię dłuższy stop na Węgrzech jak się Czesi nie otworzą 8)
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 25.06.2020 20:07

dids76 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Myszkowice pod Pyrzowicami , bedziemy podziwiali F16 i inne 737 :mrgreen:

Jak dostaniemy to bierzemy kredyt , chociaż mamy juz po 4 dychy i moze być problem :roll:

Spoko, brałem jak miałem 39lat i dostałem na 25lat bez problemu :oczko_usmiech: :mrgreen:

My po 37 lat i jutro podpisanie umowy kredytowej też na 25 lat. 8O Ale faktycznie, teraz okres ogólnie średni ze strony banków. :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.06.2020 20:31

pääkäyttäjä napisał(a):Chciałem usunąć własny jeden offtop-post ale nie zdążyłem i ktoś to za mnie zrobił :oczko_usmiech:

Ktoś. :evil:
pääkäyttäjä napisał(a):Mój przyjazd na Pag przesunął się o jeden dzień w prawo

W jakim terminie się wybierasz?
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 25.06.2020 20:36

razpol napisał(a):
dids76 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Myszkowice pod Pyrzowicami , bedziemy podziwiali F16 i inne 737 :mrgreen:

Jak dostaniemy to bierzemy kredyt , chociaż mamy juz po 4 dychy i moze być problem :roll:

Spoko, brałem jak miałem 39lat i dostałem na 25lat bez problemu :oczko_usmiech: :mrgreen:

My po 37 lat i jutro podpisanie umowy kredytowej też na 25 lat. 8O Ale faktycznie, teraz okres ogólnie średni ze strony banków. :roll:

My jeszcze nie byliśmy nawet w banku.
Działka kupiona za gotówkę.
Zostanie jeszcze kasa na pozwolenia, media, oczyszczalnie itp.
Bedziemy potrzebowali ok. 300k krechy , najlepiej na 30 lat :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2020 23:00

anakin napisał(a):Ktoś. :evil:

Wysłałem, spojrzałem na temat, dałem usuń i nie znalazło posta ;)

pääkäyttäjä napisał(a):W jakim terminie się wybierasz?

12-24.07. Zostałem poproszony o przesunięcie się o jeden dzień bo jacyś dobrzy znajomi z Rybnika (?!?) przyjeżdżają tam i termin się zazębił bo im inaczej nie pasuje...

sito_zabrze napisał(a):
My jeszcze nie byliśmy nawet w banku.
Działka kupiona za gotówkę.
Zostanie jeszcze kasa na pozwolenia, media, oczyszczalnie itp.
Bedziemy potrzebowali ok. 300k krechy , najlepiej na 30 lat :roll:

No, to działka jako wkład własny już jest. Znajomi budowlańcy (drogowiec i konstrukcje) mówią że lepiej se gotowca poszukać bo przy budowie można nerwy stracić...
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 26.06.2020 02:46

pääkäyttäjä napisał(a):
12-24.07.
To się nazywa gorączka przedwyjazdowa :mrgreen:
Sam ze sobą... :mrgreen: :wink: :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 26.06.2020 06:07

pääkäyttäjä napisał(a):Znajomi budowlańcy (drogowiec i konstrukcje) mówią że lepiej se gotowca poszukać bo przy budowie można nerwy stracić...

Jako drogowiec tak właśnie zrobiłem. :lol:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 26.06.2020 06:10

razpol napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Znajomi budowlańcy (drogowiec i konstrukcje) mówią że lepiej se gotowca poszukać bo przy budowie można nerwy stracić...

Jeśli dostaniemy krechę to zamawiamy gotowca który powstanie w 3 miesiące
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 26.06.2020 06:38

sito_zabrze napisał(a):
razpol napisał(a):

To zareklamuj później tutaj lub na priva, bo my w tym samym wieku i też rozkminiamy.
---
Tymczasem poranek w BV :D :papa:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 26.06.2020 07:10

sito_zabrze napisał(a):Będziemy potrzebowali ok. 300k krechy , najlepiej na 30 lat :roll:
Jeśli macie 40 lat to na 30lat raczej problem. Liczy się czas do emerytury osoby, która ma do niej najbliżej.... No i odpowiedni wkład własny, teraz mało opcji z wkładem 10% czy żadnym..
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 26.06.2020 07:19

piekara114 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Będziemy potrzebowali ok. 300k krechy , najlepiej na 30 lat :roll:
Jeśli macie 40 lat to na 30lat raczej problem. Liczy się czas do emerytury osoby, która ma do niej najbliżej.... No i odpowiedni wkład własny, teraz mało opcji z wkładem 10% czy żadnym..

Obecnie w zasadzie wszędzie min. 20% wkładu własnego, czasem i 30%.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2020 08:39

boboo napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):
12-24.07.
To się nazywa gorączka przedwyjazdowa :mrgreen:
Sam ze sobą... :mrgreen: :wink: :oczko_usmiech:

Po którymś webexie albo innym callu, który miał być mailem, też byś gadał tylko z tymi, którzy Cię w lot zrozumieją :mrgreen:

piekara114 napisał(a):

Nie ma reguły, paru kolegów z pracy jest ciut starsza ode mnie a krechę dostali bez problemu. Dla banku to inwestycja i raczej nie pogardzą klientem nawet jak ma 40 lat. W moim otoczeniu najgorzej mają ci, co działają na B2B - bo kuzynce krechę dali ale jej mężowy nie bardzo chcieli, więc to różnie z tym bywa. Analityk i system scoringowy to niezbadane tereny :oczko_usmiech:

razpol napisał(a):Jako drogowiec tak właśnie zrobiłem. :lol:

Małżeństwo budowlańców oglądało kilka gotowców - to, co jest na rynku albo woła o pomstę do nieba albo jest kosmicznie drogie. Oni widząc wiele rzeczy, też kombinowali nad wybudowaniem się ale wiedzą, jak to jest. A kolega mi rzucił, że jak zacznę się budować, to mam se strzelić porządny urlop bo budowa szybko wyczerpie mi baterie.

sito_zabrze napisał(a):Jeśli dostaniemy krechę to zamawiamy gotowca który powstanie w 3 miesiące

Poszedłem tą samą drogą. Termin mamy dopiero na kwiecień, zaliczki poszły...
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 26.06.2020 08:48

razpol napisał(a):

Jako drogowiec niestety tak nie zrobiłem. Zacząłem budowę bez kredytu , za to z własną działką. W czasach kiedy finansowo porywałem się właściwie z motyką na słońce.
Bez wielkiego zaplecza finansowego, bez obciążeń i zobowiązań, za czasów kawalerskich. Plan był taki żeby powoli, za aktualnie posiadaną kasę, zarobione ciężko, za to mało, trzeba było każdy banknot oglądać kilka razy zanim się wydało. Ale cieszyło, że rośnie dom. Stan surowy zamknięty w ciągu trzech sezonów, właściwie bez większych problemów. Potem to już gehenna. Z fachowcami, zrzucaniem odpowiedzialności za krzywizny na poprzedników, brakiem pieniędzy. Wcześniej kupka pustaków za kupkę pieniędzy, potem duża kupa kasy za małą kupkę materiałów na wykończenia, płytki , armatura, itp, itd. Potem to już trochę kredytu żeby się wprowadzić wreszcie. Gdzie przy małych zarobkach nawet niewielka kwota kredytu przerażała . No, ale udało się i po kilku latach, chyba 6 mogliśmy mieszkać już sami z żoną po ślubie, i dalej wykańczać dom, a on nas ;)
Ale ogólnie cieszę się że się udało i teraz korzystamy z tego pełną gębą. I remontujemy.... stać nas.

Także buduj, buduj, jakimkolwiek sposobem, nie będziesz żałował.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 26.06.2020 12:04

te kiero napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
razpol napisał(a):

To zareklamuj później tutaj lub na priva, bo my w tym samym wieku i też rozkminiamy.
---
Tymczasem poranek w BV :D :papa:

My celujemy w dom Kamilek z firmy InterStyl , 260 tys PLN , na ich stronie wszystko jest opisane, maja w ofercie tylko kilka projektów i klepią je hurtowo co mi bardzo odpowiada :wink:
Do tej ceny dobieramy zadaszenie tarasu za 8k i rolety na okna

Pozostaje zrobić : malowanie w środku, panele na podłogi , kuchnie i łazienkę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2020 12:11

sito_zabrze napisał(a):
My celujemy w dom Kamilek z firmy InterStyl , 260 tys PLN , na ich stronie wszystko jest opisane, maja w ofercie tylko kilka projektów i klepią je hurtowo co mi bardzo odpowiada :wink:
Do tej ceny dobieramy zadaszenie tarasu za 8k i rolety na okna

Pozostaje zrobić : malowanie w środku, panele na podłogi , kuchnie i łazienkę.

No ja mam podobnie, trochę inny projekt. Zadaszenie tarasu i carport zrobię sobie sam - widziałem u kuzyna ciekawe rozwiązanie a że spawać umiem (w tańszym wariancie - drewno), to wolę to machnąć sam, z pomocą wujka :mrgreen: My też mamy na zasadzie biały sprzęt + podłogi + malowanie. Jako ajťák zamiast rolet machnę se chyba mały monitoring i smart dom :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 982
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone