Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 01.12.2019 20:20

Niestety jest nieprzyjemność korzystania z PL służby zdrowia; dalej jest źle, bardzo źle.
Jedynie zaskakują obiady w miejskim, wielkość porcji i menu.
Mimo wszystko zawijam do prywatnego.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 02.12.2019 09:58

te kiero napisał(a):Niestety jest nieprzyjemność korzystania z PL służby zdrowia; dalej jest źle, bardzo źle.

Przyznam się, że niewiele zrozumiałem ... to po polsku jest czy tłumaczenie z innego języka ? no i czego dotyczy ?

p.s. „ Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa…”
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 02.12.2019 20:02

bluesman napisał(a):p.s. „ Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa…”

język giętki, wypowiedział skrót myślowy głowy, wszelkie zawiłości były zamierzone, ewentualne tłumaczenie mogę przesłać na priv, choć wątpię czy bluesmana to interesuje;
przymusowy czas wolny - od sportu - pewnie u bluesmana spędzony w domu, nie w miejskim i nie chodzi o szalet... miejski, skoro mowa w poście o służbie zdrowia, znów zawiłości zamierzone
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.12.2019 09:49

te kiero napisał(a):
bluesman napisał(a):p.s. „ Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa…”

język giętki, wypowiedział skrót myślowy głowy, wszelkie zawiłości były zamierzone, ewentualne tłumaczenie mogę przesłać na priv, choć wątpię czy bluesmana to interesuje;
przymusowy czas wolny - od sportu - pewnie u bluesmana spędzony w domu, nie w miejskim i nie chodzi o szalet... miejski, skoro mowa w poście o służbie zdrowia, znów zawiłości zamierzone

zamierzony czy nie jednak brzmi jak bełkot i treść jest niezrozumiała (dla mnie) chyba, że ma to być dla wtajemniczonych (pewnie masonów)to ok. :mrgreen:
Ostatnio edytowano 03.12.2019 09:51 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 03.12.2019 09:51

Spadł śnieg :( :cry: :?
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 03.12.2019 13:28

sito_zabrze napisał(a):Spadł śnieg :( :cry: :?

Taaa, u mnie na 5 minut :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 03.12.2019 13:29

gusia-s napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Spadł śnieg :( :cry: :?

Taaa, u mnie na 5 minut :mrgreen:

U mnie tez na chwile
Ale nie ominęło mnie odśnieżanie auta , no i przekonało do natychmiastowej wymiany opon :mrgreen: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2019 14:04

Trzy lata temu moja śmiała się ze mnie, że kupi mi drabinke do odśnieżania Ulysse.
Sama dzisiaj chciała odjechać Phedrą - "mamma mia, jak Ty to odśnieżałeś?" :mrgreen:

Tak, na Mondeo nadal mam letnie opony... :roll:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 03.12.2019 17:40

bluesman napisał(a):zamierzony czy nie jednak brzmi jak bełkot i treść jest niezrozumiała (dla mnie) chyba, że ma to być dla wtajemniczonych (pewnie masonów)to ok. :mrgreen:

Tak, dokładnie dla wtajemniczonych, masonów, więc choćbyś nie wiem jak mądrkował - a w tym się lubujesz - niezrozumiesz :mrgreen:
I tyle z tej mundrości ludziska mają :lol:
.
.
.
Btw: ...i słowa pana dr hab. "ordynansa" oddziału wzięły w łeb 3godz po wypowiedzeniu, leczenie od początku trzeba zacząć :roll:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 03.12.2019 20:10

pääkäyttäjä napisał(a):Trzy lata temu moja śmiała się ze mnie, że kupi mi drabinke do odśnieżania Ulysse.
Sama dzisiaj chciała odjechać Phedrą - "mamma mia, jak Ty to odśnieżałeś?" :mrgreen:

Tak, na Mondeo nadal mam letnie opony... :roll:

Się otwiera drzwi i się staje na progu :) przećwiczone w Musso i w Carnivalu :) tylko trzeba uważać, żeby do środka śnieg nie wpadł :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2019 20:23

Tylko nie ma się czego trzymac bo relingi są z tyłu :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 03.12.2019 20:27

pääkäyttäjä napisał(a):Tylko nie ma się czego trzymac bo relingi są z tyłu :mrgreen:

Chyba nigdy się nie wspinałeś :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2019 20:40

Bea.ta napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Tylko nie ma się czego trzymac bo relingi są z tyłu :mrgreen:

Chyba nigdy się nie wspinałeś :)

Sam polerowalem i woskowałem poprzedni i obecny minivan - super trik to stać w drzwiach przesuwnych i trzymać polerkę. Moto alpinismus :mrgreen:

W przeszłości zajmowałem się instalacjami Wi-Fi, WiMax, BTS, etc i... Już mi się nie chce ;)
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 03.12.2019 20:57

te kiero napisał(a):Niestety jest nieprzyjemność korzystania z PL służby zdrowia; dalej jest źle, bardzo źle.
Ostatnio korzystałam z miejskiego i u mnie źle nie było, nawet zostałam pozytywnie zaskoczona, choć pielęgniarki nic się nie zmieniły....

Ale Pan M. dziś odwiedził laryngologa w ramach badań okresowych i przeniósł się w lata 80-te :roll: :smo: :smo: ....
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 10.12.2019 21:37

Dostałem zaproszenie na Barbórkę organizowaną przez związek Sierpień80 mimo ze nie jestem górnikiem i nie należę do związków :mrgreen:

Taka tam imprezka w góralskiej chacie z piciem i żarciem do bólu :oczko_usmiech: :mrgreen: :devil: :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 890
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone