.png)
.png)
greenrs napisał(a):... Zresztą jak ostatnio obserwuję, w Warszawie czy Krakowie zawartość pyłów w powietrzu coraz częściej jest wyższa niż na Śląsku... a kopalni tam nie ma
.png)
Mam tak samo.boboo napisał(a):Poruszyłeś ciekawy temat.Ural napisał(a):(...) Sprzątanie, zakupy przed świętami. Oj joj joj.
Zawsze mnie zastanawiało "sprzątanie przed świętami".
Osobiście z jestem zdania, że wystarczy trzymać codzienny porządek/czystość w domu, nie gromadzić brudu, to nie trzeba będzie 2 razy w roku wykonywać herkulesowych prac. Na moje szczęście, Olga ma takie samo zdanie.
A znam ten ból. Za łebka trzeba było się pod buławą mamy nieźle nagonić.
boboo napisał(a):Na pytanie: "dlaczego, przecież jest czysto" nie padała rozsądna odpowiedź, tylko: "bo tak trzeba".
Okna myję jak są brudne i jak mi się chceUral napisał(a):No ale okien nie myjesz co tydzień, w szafkach także kurzy nie wycierasz, a jeszcze zasłony, firany itp, itd.
Wybacz, ale nie widzę różnicy. Próbowano mi w dzieciństwie/młodości "widzenie" takiej różnicy zaszczepić, na szczęście bez sukcesu.fly napisał(a):(...) ale ten swiąteczny będzie najlepszy bo wybrany spośród wielu innych (...) możesz codziennie chodzić w garniturze do pracy i po domu ale w swięta będzie to ten odświętny (...)
.png)
boboo napisał(a):Wybacz, ale nie widzę różnicy. Próbowano mi w dzieciństwie/młodości "widzenie" takiej różnicy zaszczepić, na szczęście bez sukcesu.fly napisał(a):(...) ale ten swiąteczny będzie najlepszy bo wybrany spośród wielu innych (...) możesz codziennie chodzić w garniturze do pracy i po domu ale w swięta będzie to ten odświętny (...)
Ubranie ma być czyste i schludne, jedzenie świeże i smaczne. I to wszystko w tym temacie.
.png)
boboo napisał(a):Bez rozróżniania na święta i dni powszednie.
fly napisał(a):...sandacz...w kwietniu...no nie skusiłbym się, ale życze smacznego.
pozdro
fly
A ja mam urządzenie zwane zamrażarką. Czasem potrafię wyciągnąć z niej truskawki w grudniu, albo borowiki w lutym. Tudzież sandacza w kwietniu.Rysio napisał(a):Ja podobniefly napisał(a):...sandacz...w kwietniu...no nie skusiłbym się, ale życze smacznego.
pozdro
fly
Dlatego nie widzę powodów, dla których miałbym "pościć" aby 1-2 razy w roku zrobić coś "świątecznego".Rysio napisał(a):Teraz porządną szynkę czy pomarańcze można kupić przez okrągły rok
.png)
boboo napisał(a):A ja mam urządzenie zwane zamrażarką.