Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2016 21:19

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to że bogu ducha winni ludzie giną za indolencję polityków.
Dopóki ci politycy tego nie zrozumieją a nie zrozumieją bo przyznali by się do błędów.
To co jakiś czas będziemy słyszeli tego typu newsy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2016 21:28

arko2007 napisał(a):Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to że bogu ducha winni ludzie giną za indolencję polityków.
Dopóki ci politycy tego nie zrozumieją a nie zrozumieją bo przyznali by się do błędów.
To co jakiś czas będziemy słyszeli tego typu newsy.

Z najnowszych newsów - tragicznych - ale jednak wynika coś innego.
Przypadek podobny do sprawy pilota niemieckiego samolotu ....
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.07.2016 07:07

Śmierć dwóch młodych polskich zaledwie 20 letnich dziewczyn - sióstr w Nicei. Przez skurwysyna Ciabatego.
Jak tu nie być Rasistą ???

http://www.se.pl/galerie/182577/539662/ ... w-zamachu/
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.07.2016 08:12

Ural napisał(a):Śmierć dwóch młodych polskich zaledwie 20 letnich dziewczyn - sióstr w Nicei. Przez skurwysyna Ciabatego.
Jak tu nie być Rasistą ???

To ogromna tragedia, tym bardziej, że zginęło wiele dzieci. Nic (choć słyszałem takie próby tłumaczenia) nie usprawiedliwia
barbarzyńskiego zachowania i takie czyny muszą być potępione, winni ukarani.

Problem jest jednak o wiele większy. Francja ma problem, Europa ma problem, cywilizacja zachodnia ma problem.
Problem polega na tym, że to nie są wrzody (wrzód można wyciąć), ale to są zmutowane komórki wewnątrz organizmu,
komórki, które trudno wykryć. Mówiąc wprost, ludzie którzy dokonują czynów, o których ostatnio słyszeliśmy, nie dokonują
inwazji, nie przylatują z zewnątrz (oczywiście wsparcie jest z wiadomych organizacji), ale oni są z wewnątrz. Są "swoi".

Wychowali się w tym kraju, często się tam urodzili. Nie zintegrowali się jednak ze społeczeństwem, które ich przyjęło.
Więcej, żyją nienawiścią do kraju i ludzi, który ich żywi i ostatecznie gotowi są do zadawania tak bolesnych ciosów.

Obawiam się, że trudno będzie naprawić błędy, które są efektem zaniedbań przez ostatnich kilka dekad. I to jest smutne.

Tego typu tragedie, szczególnie kiedy towarzyszą im usprawiedliwienia o naturze religijnej, ułatwiają wdrożenie podziału
na lepszych i gorszych, białych i ciapatych, a tego powinniśmy się wystrzegać.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 16.07.2016 12:02

walp napisał(a):To ogromna tragedia, tym bardziej, że zginęło wiele dzieci.

...a taki jeden z rządzących
...bezczelnie gada ,że nie wolno płakać i tego pokazywać bo to jest słabością 8O :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.07.2016 12:32

walp napisał(a):Tego typu tragedie, szczególnie kiedy towarzyszą im usprawiedliwienia o naturze religijnej, ułatwiają wdrożenie podziału
na lepszych i gorszych, białych i ciapatych, a tego powinniśmy się wystrzegać.

Jedyne czego należy się wystrzegać, to wpuszczenie tego tałatajstwa do kraju.
W przeciwnym razie za jakieś 20 lat znajdziemy się tam gdzie dziś jest Francja.

A wszelkie organizacje typu Amnesty International, Human Rights Watch czy im podobne, nie powinny w tej kwestii nawet twarzy otwierać.
Nie ma, że mientko....sorry.

Ksiądz jak widać bardzo zmartwiony...... :evil:

W 10 sekundzie bym mu wywalił w zęby tak żeby się sutanną nakrył....w tej traumie!
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.07.2016 16:12

Dla Polaków nie ma wiz w USA, trudno uzyskać przez nich obywatelstwo innego państwa pomimo, że utożsamiają się ze obcym społeczeństwem Ze społeczeństwem które daje im chleb. Dla ciabatych na zachodzie i USA nie ma ograniczeń - pełny socjal. A niech wracają do swoich ojczyzn tam będą żebrać ................o chleb.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2016 09:53

To, co Panowie piszecie to właśnie miałem na myśli...
Sprawa wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia. Wymaga tylko przyznania się do błędów popełnionych przez polityków i zaczęcia wszystkiego od nowa.
Tyle że tego nie zrobią bo poniosą wówczas odpowiedzialność nie tylko polityczną. To byłby precedens.
Więc dalej będziemy karmieni poprawnością polityczną i unikaniem trudnych tematów.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2016 16:54

Ja już sama nie wiem czy to śmieszne .... czy straszne :roll:
takie tam :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.07.2016 18:59

Ja nie sadzę, że terroryści wystartowaliby z Beskidów na paralotniach i zaatakowali uczestników ŚDM. :roll:

Jednak taki paralotniarz, robiąc fotki, kręcąc film itp. mógłby się zamotać i spaść, wywołując panikę. 8O

Wszystko, co wpłynie tam na zwiększenie bezpieczeństwa mojej dziatwy - cieszy mnie. :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2016 19:46

walp napisał(a):Ja nie sadzę, że terroryści wystartowaliby z Beskidów na paralotniach i zaatakowali uczestników ŚDM. :roll:

Jednak taki paralotniarz, robiąc fotki, kręcąc film itp. mógłby się zamotać i spaść, wywołując panikę. 8O

Wszystko, co wpłynie tam na zwiększenie bezpieczeństwa mojej dziatwy - cieszy mnie. :lol:

Z Żarem jestem związana od wczesnych swoich lat, uwierz to bardzo długo i nie zdarzyło się, żeby taki paralotniarz (czy nawet wcześniej lotniarz) wystartował z Żaru i doleciał w do Krakowa :roll:
to raz ,,, a dwa - Tamara tam pisze o kursach dla początkujących, gdzie ludzie tyłkami tłuką po stoku, bez szansy na oderwanie się wyżej.
Co do bezpieczeństwa Twojej dziatwy, to panikująca babka z różańcem może być większym zagrożeniem dla nich niż ... ten marny glajciarz z Żaru :lool:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.07.2016 19:53

Bea.ta napisał(a):Z Żarem jestem związana od wczesnych swoich lat, uwierz to bardzo długo i nie zdarzyło się, żeby taki paralotniarz (czy nawet wcześniej lotniarz) wystartował z Żaru i doleciał w do Krakowa :roll:
to raz ,,, a dwa - Tamara tam pisze o kursach dla początkujących, gdzie ludzie tyłkami tłuką po stoku, bez szansy na oderwanie się wyżej.

No jak nie dolecą, to spoko. :wink:

A tak poważnie, to nie spojrzałem, że to jest tak daleko, na moje niech se fruwają. :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.07.2016 20:18

Ale bez problemów lotniarz doleci do Wadowic. A tam też będą tłumy.
Trudne do wyobrażenia ? Równie trudne jak to, że gość dowożący lody będzie jeździł slalomem po pieszym deptaku.

Całe szczęście, że zagrożenia oceniają fachowcy a nie kolegium dziennikarskie z pożalsięboże gazetki.

Moje dziecko będzie przez 10 dni dzień w dzień w samym centrum wydarzeń.
I naprawdę żadne środki ostrożności nie są dla mnie ani głupie ani uciążliwe.

Jak dla kogoś problemem jest zamknięcie na parę dni możliwości latania proponuje zapoznać się jakie obostrzenia będą w tym czasie w Krakowie.

Można sobie tylko zęby w klamkę wbić, że Europejczycy na własne życzenie stworzyli sobie taki świat, że takie środki ostrożności trzeba podejmować.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.07.2016 20:22

Psychoza.
Swego czasu (podczas wizyty JP II) nadeszła informacja, że w Swoszowicach jest ustawiona wyrzutnia hałbic, która zostanie użyta podczas wizyty, w celu wiadomym.
Wiarygodność - 0%.
Obsranie osób odpowiedzialnych - 1000%.
Zajęcie miało przy tym 20 ludzi przez cały tydzień... :roll:
Ale za to jakby ktoś był mało zorientowany w tej dzielnicy Krakowa - służę pomocą. :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2016 20:27

Kiepura napisał(a):Ale bez problemów lotniarz doleci do Wadowic. A tam też będą tłumy.
Trudne do wyobrażenia ? Równie trudne jak to, że gość dowożący lody będzie jeździł slalomem po pieszym deptaku.

Poniżej lotniska na Żarze też jest kościół, też mogą się ludzie modlić, widzisz .. nie pomyślałam

Kiepura napisał(a):Jak dla kogoś problemem jest zamknięcie na parę dni możliwości latania proponuje zapoznać się jakie obostrzenia będą w tym czasie w Krakowie.

W Krakowie, macie tam gości - trudno się dziwić ... ale Żar to przegięcie.

Ja mam tylko nadzieję, że uczestnicy wydarzenia sami sobie nie zrobią krzywdy, bez pomocy nikogo z zewnątrz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 713
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone