.png)
.png)
.png)
michałolsz. napisał(a):Ty filipki napewno wiesz cos, o plażach w zadzre i innych ciekawych miejscach w niedalekiej odległości więc może mi opowiesz...
.png)
.png)
portogaribaldi napisał(a):Porównywanie Gdańska z Zadarem to pomyłka
Zadar (wł. Zara) – miasto w Chorwacji (Dalmacja), nad Morzem Adriatyckim. Od 1991 należy do niepodległej Chorwacji. Zamieszkuje je ok. 82 tys. mieszkańców (2005).
Gdańsk z 455 830 mieszkańców, birorąc pod uwage Gdynię, Sopot, to pewnie 700tys.
Dodam jeszcze, ze przemyslowa dzielnica w Zadarze ciągnie się na poludnie wzdluż wybrzeża zaś dzielnice Diklo i Borik na połnoc. Jestem pewien, że urlop będzie na pewno wspaniały. Dodam również, że potrzeby każdy z nas ma inne. Byłem w wielu miescach w Chorwacji o rejon Zadaru nie "przygniótł" mnie cywilizacyjnie. Aby uniknąć turystów to trzeba jechać na bezludna wyspę, tylko po co
.png)
.png)
dany napisał(a):Witam!!
Nie bedę tutaj odmienny od poprzedników Zadar piękny do zwiedzania na pobyt polecam niedaleką miejscowość Bibinje.
Pozdrawiam
.png)
.png)
jimmi napisał(a):Ja byłem dwa razy w tym mieście /zwiedzanie, nie plażowanie/i dwa razy padało. Moze miałem pecha ale wolę jechać na dół.
.png)
Maciek79 napisał(a):ja byłem w Zadarze a dokładnie w jego części Diklo-Borik w 2007 roku i bardzo byłem zadowolony, całkiem spokojna okolica fajni ludzie. W tym roku dla odmiany wybieram sie do Vodictroche dalej na południe od Zadaru
.png)
Kasand55 napisał(a):Jadę dokładnie tam z rodziną na początku września. Piszą o plażach żwirowych (cz takie jak w Jstrzębiu Zdroju?), czy raczej jednak kamieniste?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne