Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
my przywozimy także Schweppsa ale Bitter Lemon. A poza tym sól morską ze Stonu, wodę Jamincę, slane ryby... no i oczywiście alkohole, przede wszystkim Dingaca
A dodatkowo czego nie ma foto : miód lawendowy ( pyszny , zdrowy ) , sól ze Stonu , płyn do płukania tkanin lawendowy marki Ornel ( fajnie pachną ciuchy ) , 1200 zdjęć, 100 GB filmów ( trzeba jeszcze oczywiście wybrać najlepsze i pousuwać nieudane) i mega dużo pięknych wspomnień i przeżyć. Pozdrawiam.
Pamiętam jak po drodze do Pitve zatrzymywaliśmy się przy drogowych straganach, przy których lokalni mieszkańcy sprzedawali miejscowe wyroby. Szczególnie upodobałam sobie miód lawendowy, rozmarynowy i szałwiowy.