Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co myślicie o Kubicy?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcysia
Odkrywca
Co myślicie o Kubicy?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 11.06.2007 19:49

Co myślicie o Roberciku? Oglądaliście Kanadę? Wyglądało to na prawdę żałośnie....
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 11.06.2007 19:59

Marcysia napisał(a):Co myślicie o Roberciku? Oglądaliście Kanadę? Wyglądało to na prawdę żałośnie....

To chyba cud, że żyje... Z pierwszych podanych w mediach informacji wynikało, że ma złamaną nogę, ale właściwie oprócz tego, w tym niezwykle groźnie wyglądającym wypadku, nie doznał w zasadzie większych obrażeń; albowiem w sumie okazało się, że Polak ma jedynie lekkie wstrząśnienie mózgu i skręconą prawą kostkę. :?: 8O :D
Jednak kto z nas chcialby znaleźć się na jego miejscu?
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 11.06.2007 20:23

niesamowite szczęście mam nadzieję że teraz im pokarze jak się jeździ w F1 :D
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 11.06.2007 20:31

Podobno, co nas nie zabije to ... wzmocni 8O Ale czy to ma odniesienie do wczorajszej sytuacji w Kanadzie tego młodego człowieka :?: Tak, czy siak życzę mu jak najlepiej i pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 11.06.2007 20:34 przez Dromader, łącznie edytowano 1 raz
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 11.06.2007 20:34

żałośnie to chyba nie jest odpowiednie słowo...
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 11.06.2007 20:38

Ja się dowiedziałem o wypadku jak schodziliśmy z Tatr, tata zadzwonił bo wiedział jakiego mam hopla odnośnie F1...szok... jak przekazałem ferajnie to nie chcieli wierzyć, potem jak się okazało że żyje i ma się całkiem, całkiem to w drodze powrotnej do domu znowu było wesoło, dziś rano wiedziałem pierwsze ujęcia z gazety potem filmik w Internecie, znowu się powtórzę szok, dzięki Ci Boże że Robertowi nic się nie stało, ma on widocznie jeszcze coś do zrobienia na tym świecie. A może będzie tak jak kiedyś i znów będzie to początek zwycięstw. Przed debiutem w F3 miał przecież poważnie złamaną rękę w wypadku a mimo tego, dzięki specjalnym śrubom podtrzymującym zrastającą się kość wygrał wyścig w Norymberdze. Ni dodać nic odjąć jest silny psychicznie i wie czego od życia chce i oby już było wszystko ok. Robert wracaj szybko do zdrowia.
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 11.06.2007 20:40

Iwona_PB napisał(a):żałośnie to chyba nie jest odpowiednie słowo...

"A tys prowda" :evil: Marcysia, chyba trzeba byłoby zmienić to sfrmułowanie, bo różnie można to odbierać 8O
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 12.06.2007 07:45

Dromader napisał(a):
Iwona_PB napisał(a):żałośnie to chyba nie jest odpowiednie słowo...

"A tys prowda" :evil: Marcysia, chyba trzeba byłoby zmienić to sfrmułowanie, bo różnie można to odbierać 8O

Zastanawiałam się nad słowem żałośnie, już jak je wklepywałam i pozostanę przy nim. Widziałam ten wypadek. Widok człowieka, który przezył takie uderzenie i wygląda na nieprzytomnego wzbudza żal - stąd żałośnie. Nie rozumcie tego jako "nędznie" i "byle jak". Slangowo używane "żałośnie" może tu byc nie na miejscu - zgadzam się.
A swoją drogą - Pierun mocny jest jak jasny gwint! I fizycznie i psychicznie. I to może wzbudzać tylko szacunek. Ale z drugiej strony - gość ryzykuje dla naszych igrzysk - między innymi. Podobnie Małaysz. Czy człowiek nadaje się do tego żeby latać, albo dawać się zamknąc w skorupkę i jechać 300 na godzinę?
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 12.06.2007 07:58

Trzeba jednak przyznać,że gdyby nie nowoczesne technologie stosowane w zabezpieczeniu kierowcy to mógłby skończyć tak jak Senna .Okropnośc.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 12.06.2007 20:00

Ryzyko wpisane w tą dyscypline sportu.
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 12.06.2007 20:13

carnivalka napisał(a):Trzeba jednak przyznać,że gdyby nie nowoczesne technologie stosowane w zabezpieczeniu kierowcy to mógłby skończyć tak jak Senna .Okropnośc.

A no właśnie! Carnivalka, jak najbardziej masz rację, ale czy tylko to wystarczy :?: Kilka wyścigów wcześniej, nie wiem niestety, gdzie była tamta sytuacja, jeden bolid poderwało do góry "z obrotem" 8O Właśnie ten bolid przeleciał nad głową innego kierowcy dosłownie kilka centymetrów :!: Czy w tym przypadku technika miałaby wpływ na stan zdrowia tego kierowcy "poniżej" :?: :? Nie sądze...

Pozdrawiam
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 13.06.2007 09:48

Dromader napisał(a):Podobno, co nas nie zabije to ... wzmocni 8O Ale czy to ma odniesienie do wczorajszej sytuacji w Kanadzie tego młodego człowieka :?: Tak, czy siak życzę mu jak najlepiej i pozdrawiam :papa:

Też tak uważam. Bozia mu dała drugie życie żeby został mistrzem świata.
To niesamowicie ambitny chłopak i przeogromny talent w tym sporcie.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 15.06.2007 18:14

Niestety ,ale Kubica nie został dopuszczony do niedzielnego wyścigu.Chociaż może nie niestety,może lepiej ,że lekarze wstrzymali Jego start.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 15.06.2007 19:09

carnivalka napisał(a):Niestety ,ale Kubica nie został dopuszczony do niedzielnego wyścigu.Chociaż może nie niestety,może lepiej ,że lekarze wstrzymali Jego start.
Może to i lepiej czas pokaże... ale czego sie najbardziej boje to tego że jak S.Wetel pojedzie w USA dobrze to Kubice mogą odstawić na boczny tor.Czego mu z całego serca NIE życze.Robert GO
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 15.06.2007 21:26

BARDZO dobrze, że go wstrzymali. Nie ma co kusić losu. Robert powinien spokojnie odpocząć, odejść choć na chwilę myślami od tego całego szumu wokół niego. Tak sie przez moment zastanawiałem, kto bardziej "przeżył" w sensie emocjonalnym ten wypadek - on sam, czy my - kibice. Pamiętam co działo się w pubie, kiedy bylem podczas GP Kanady. W jednym momencie około 60-70 ludzi dopingujących Kubicę dosłownie umilkło widząc co się stało. Masakra - to jest coś porównywalnego do np. wypadków Małysza na skoczniach. Niestety takie sytuacje są wpisane w zawód zawodnika, a my musimy o tym pamiętać.

A Vettel spisał się dzisiaj świetnie. Jestem ciekaw czy nie spali się jutro w kwalifikacjach.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone