Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciekawe???? Czy coś lata ?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystian74
Globtroter
Ciekawe???? Czy coś lata ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 09.12.2007 09:59

Zastanawiam się nad tanimi liniami na lato 2008.Niestety zanosi się,że nie będę miał odpowiedniego auta do transportu rodzinki.. colt to raczej nie limuzyna :? więc szukam alternatywy, jeśli ktoś by coś tam :roll: ,gdzieś...to bardzo proszę pozdrawiam :papa:
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 16.04.2008 12:06

krystian74 napisał(a):Zastanawiam się nad tanimi liniami na lato 2008.Niestety zanosi się,że nie będę miał odpowiedniego auta do transportu rodzinki.. colt to raczej nie limuzyna :? więc szukam alternatywy, jeśli ktoś by coś tam :roll: ,gdzieś...to bardzo proszę pozdrawiam :papa:

z polski lata Norwegian ( ale drogo ) oraz SKY & SEA ( znacznie taniej ) reszta kombinowana przez Berlin, Wiedeń lub Bratysławę ( niewygodnie i wcale z dojazdem na lotnisko nie tak tanio ), ja wolałam z Warszawy
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 16.04.2008 12:13

Centralwings z Krakowa tanie linie
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.04.2008 12:19

Ola i Marek napisał(a):Centralwings z Krakowa tanie linie

Przecież takie likwidują :) Poza tym nie kupisz u nich tak łatwo biletu - większość rejsów jest wykupiona przez biura podrózy - jako czarter.
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 16.04.2008 12:24

Plumek napisał(a):

Przecież takie likwidują :) Poza tym nie kupisz u nich tak łatwo biletu - większość rejsów jest wykupiona przez biura podrózy - jako czarter.

Nio własnie czarter nie jest likwidowany ja mam kupione bilety i jakos bez problemu :-)
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 16.04.2008 12:29

Plumek oczywiscie nie mam zamiaru sprzeczac sie cromaniakiem i miło by było jakbys mnie uspokoił i powiedzial ze czarter nie jest likwidowany :) bo zasiałes lęk :-)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.04.2008 12:45

Ola i Marek napisał(a):Plumek oczywiscie nie mam zamiaru sprzeczac sie cromaniakiem i miło by było jakbys mnie uspokoił i powiedzial ze czarter nie jest likwidowany :) bo zasiałes lęk :-)

A nie wiem - dzisiaj podawali cośtam w TVN24. Trzeba dosłuchać ;)
A po ile były te bileciki? Tak z ciekawości pytam :) I czarter jakiego biura?
Ola i Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ola i Marek » 16.04.2008 12:59

A nie wiem - dzisiaj podawali cośtam w TVN24. Trzeba dosłuchać ;)
A po ile były te bileciki? Tak z ciekawości pytam :) I czarter jakiego biura?[/quote]

Z tego połaczenia korzysta np Rainbow tours ale my nie korzystamy z biura cena za 2 osoby dorosłe i dziecko (za darmo) płacimy 1242,00 w dwie strony
kotwiczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotwiczka » 16.04.2008 17:04

Super, tyle że do Dubrownika i we wtorki czyli przy czarterach jachtów zabawa odpada
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2008 19:26

krystian74 napisał(a):Zastanawiam się nad tanimi liniami na lato 2008.Niestety zanosi się,że nie będę miał odpowiedniego auta do transportu rodzinki.. colt to raczej nie limuzyna :? więc szukam alternatywy, jeśli ktoś by coś tam :roll: ,gdzieś...to bardzo proszę pozdrawiam :papa:

Co się martwisz Krystian, ja jechałem z rodziną do Dubrownika Trabantem. To nieważne czym jedziesz, ważne aby sie dobrze bawić. W Chorwacji tylko mój wóż koloru niebieskiego ogladali a nie BMW czy Mercedesa. Pakuj sie do colta i jedz. Dla małych samochodów w Chorwacji sa znizki na autostradach, połowa stawki i talon na granicy chorwacji na 20 litrów paliwa. Tak Chorwacja promuje turystyke wsród mniej zasobnych turystów. Cześc
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.04.2008 19:54

darek1 napisał(a):

Co się martwisz Krystian, ja jechałem z rodziną do Dubrownika Trabantem. To nieważne czym jedziesz, ważne aby sie dobrze bawić. W Chorwacji tylko mój wóż koloru niebieskiego ogladali a nie BMW czy Mercedesa. Pakuj sie do colta i jedz. Dla małych samochodów w Chorwacji sa znizki na autostradach, połowa stawki i talon na granicy chorwacji na 20 litrów paliwa. Tak Chorwacja promuje turystyke wsród mniej zasobnych turystów. Cześc

Niezły ubaw z tymi zniżkami dla małych samochodów :):) Kategoria 1/2 chyba czyli jedną stroną auta musisz jechać poboczem. A talon to chyba na balon :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2008 20:42

No kolegi to nie dotyczy bo jezdzi pewnie busem na wczasy ale innych może to zainteresować. Co do balonów to prawda, są też gratis, rozdaja celnicy na granicy słoweńsko-chorwackiej. Mam na mysli te baloniki, no wie kolega jakie. No te które regulują przyrost naturalny społeczeństwa. Po 50 dla kawalerów, żonaci po 10, wdowcy po 5 bo już przewaznie są w podeszłym wieku natomiast kobietom sie nie nalezy oprócz rozwódek po 25.

Jak sobie ktoś nie zyczy to dostaje Red bula gratis

Powrót do Alternatywne środki lokomocji