Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Postnapisał(a) PETERENZO » 23.07.2012 00:28

arturac napisał(a):
PETERENZO napisał(a):
Raul73 napisał(a):Łeee, tyle to każdy goopi potrafi :!:

Artur - słyszałeś :lool:

że gupi jestem? żadna nowość- od rana do Teleexpressu załatwiłem. Na wieczór i noc zabrakło przekonywacza.

Ja wstawię te zdjęcia jak będzie lało - nie ma, że boli :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.07.2012 00:43

Raul73 napisał(a):Ani - a do czego tam wracać? Co tam widzisz sensownego?

Oj,tam zaraz się sensu chcesz dopatrywać.... :lol:
10-ta strona jedzie,więc korzystajmy zanim Derekcja tu wpadnie.. :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Postnapisał(a) PETERENZO » 23.07.2012 00:54

andala napisał(a):lody kulka 7 kun , never Chorwacja

Rzeczywiście - argument za tym żeby pozostać w kraju - Włochy też odpadają. W Polszy za "kulkę" tylko 2 PLN.

Ja dziennie przynajmniej 3, 4 razy na lodach więc rachunek prosty - około 100 HRK oddane zdziercom - Makarska - masakra - sorry :wink:
Darraz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darraz » 23.07.2012 07:21

PETERENZO napisał(a):

Rzeczywiście - argument za tym żeby pozostać w kraju - Włochy też odpadają. W Polszy za "kulkę" tylko 2 PLN.

Ja dziennie przynajmniej 3, 4 razy na lodach więc rachunek prosty - około 100 HRK oddane zdziercom - Makarska - masakra - sorry :wink:

Przyjąłem inny tok myślenia przy którym szokująca cena przytoczona przez andalę i potwierdzona przez PETERENZA spływa po mnie jak pot przy 39 stopniach w cieniu na początku lipca w Breli (sam za tą cenę w tym roku lizałem): ta kulka jest z 3 razy większa niż ta "polszka" :) i z pewnością cięższa niż moje dwie ;-), tak więc nie ma się czym stresować - jak tylko się da znów pojadę lizać za 7 a nawet za 8KN.
Krzysztof66
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Krzysztof66 » 23.07.2012 09:44

PETERENZO napisał(a):

- Makarska - masakra
Może to pomysł na kolejny hitowy horror?
J@dranka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) J@dranka » 23.07.2012 10:34

Raul73 napisał(a):
PETERENZO napisał(a): Okazało się po powrocie, że ani razu nie byli na plaży, cały urlop przesiedzieli na basenie łojąc "darmowe" drinki i piwo. :lool:

Jechać nad ciepłe morze, żeby siedzieć nad basenem - nigdy tego nie rozumiałem.

No, ale różne sa gusta... :D :D

Sorki, że się wcinam w dyskusję ale i w Chorwacji (np. w Breli czy w Bolu) widziałam takich co do morza mieli 10m a wylegiwali się przy basenie z drinem w ręce. Dla mnie osobiście to porażka ale cóż...dla każdego "luksus" znaczy co innego :lool:
Darraz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darraz » 23.07.2012 11:21

Krzysztof66 napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

- Makarska - masakra
Może to pomysł na kolejny hitowy horror?

A tego już nie grali ???

Obrazek
Dora1263
Plażowicz

Postnapisał(a) Dora1263 » 23.07.2012 12:28

Tak sobie czytam te wasze wypowiedzi , przepiękne opisy podróży i cóż nie mogęsobie odmówić napisania paru zdań. Bo niestety jestem z pokolenia tych co wyjeżdzali do Bułgarii i to było coś, byłam też daaawno w Jugosławi. I dziwi mnie ,że porównujecie wyjazdy do Egiptu czy do Turcji All. Przecież to inne wakacje. Ale kazdy wybiera co lubi. Ja teraz wolę pojechać All i 4 gwiazdki, ale do Grecji , Hiszpanii albo wymoczyć się na Węgrzech. Ale nieodmiennie zazdroszcze wam młodym wyjazdów przez całą Europę, samochodem w nieznane, z planami lub bez. Tak się jeżdziło pod namiot w Polsce lub inne demoludy. Teraz wolę wygodnie w All, ale wybrzeża Chorwacji, czy Czarnogóry. Gdyby mnie było stać to mogłabym się tam przenieść na zawsze. Nawet ta czystość o której piszecie. przecierz wszędzie w krajach południa mpżna znaleźć mniej lub bardziej czyste miejsca. Tak jest wszędzie /może poza Szwajcarią/chyba że jesteśmy w hotelu 5* i się nie ruszamy dalej. Ja nawet jak jestem w takim hotelu to szukam miejsc gdzie są tubylcy gdzie jedzą, tylko wtedy można poczuć odrobinę klimatu danego kraju .
Freier Beobachter
Odkrywca

Postnapisał(a) Freier Beobachter » 23.07.2012 12:51

BeJur napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Oby więcej :wink:

sorki, ale widzę, że ten urlop jakoś Cię ............. zmienił :roll:

:)

nie urlop...Rote Karte podziałało i z oponenta stał się Waszym klakierem....
...co do tematu: brud jakiego nie było parę lat temu,i nie zmieni tego bałwochwalcze podejście do Cro ,co niektórych z tego forum.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.07.2012 12:52

Bo wiesz w czym jest problem :lol: Problem jest w braku umiejętności zorganizowania sobie wypoczynku przez wielu młodych ludzi. Nauczeni są że dostają wszystko podane na tacy i jak coś się zaczyna sypać to jest katastrofa :)

Mój znajomy, który przeszedł na emeryturę 4 lata temu (dziś ma 69 lat) kupił sobie przyczepę kempingową i jeździ z żoną po Europie (głównie Chorwacja) w ramach posiadanych środków. Nie słyszałem by na cokolwiek narzekał.

Kiedyś w czasach maluchów czy Syren taki wyjazd do Chorwacji to być może była wyprawa. W dzisiejszych czasach ... wycieczka :D

Nie namawiam na zmianę formy spędzania urlopu, ale może przemyśl czy nie warto wrócić do rodzinnej atmosfery kwater zamiast do All i wszechobecnego szumu :wink:
Dora1263
Plażowicz

Postnapisał(a) Dora1263 » 23.07.2012 12:57

Szum odpada jeżdzimy poza sezonem i no cóż nie prowadzę a mój małżonek 65 nie chce sie pogodzić z tym że mógłby nie dojechać bez odpoczynku. Nie lubi postojów i noclegów tranzytowych . Jeżdzimy raczej sami bo z rodzinką to oni wolą działkę . W naszym towarzystwie to że wyjeżdzamy co roku jest już dziwolongiem.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 23.07.2012 13:19

Dora1263 napisał(a):Ja teraz wolę pojechać All i 4 gwiazdki, ale do Grecji , Hiszpanii albo wymoczyć się na Węgrzech.

Ale nieodmiennie zazdroszcze wam młodym wyjazdów przez całą Europę, samochodem w nieznane, z planami lub bez.

Teraz wolę wygodnie w All, ale wybrzeża Chorwacji, czy Czarnogóry.

No to gdzie w końcu jeździsz i jak wolisz, bo się pogubiłem...
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.07.2012 13:28

Dora1263 napisał(a):Szum odpada jeżdzimy poza sezonem i no cóż nie prowadzę a mój małżonek 65 nie chce sie pogodzić z tym że mógłby nie dojechać bez odpoczynku. Nie lubi postojów i noclegów tranzytowych . Jeżdzimy raczej sami bo z rodzinką to oni wolą działkę . W naszym towarzystwie to że wyjeżdzamy co roku jest już dziwolongiem.

Do Chorwacji mam tak samo daleko jak Wy z mojej wioski i pomimo że jestem od Twojego męża 25 lat młodszy to standardowo w rejonie Karlovaca zatrzymujemy się na nocleg. Pyszna kolacja do tego wino/piwo i spać. Rano śniadanie, kawa i ruszamy dalej. Wcale nie zazdroszczę tym którzy jadą całą noc z oczami na zapałkach. Jestem białym człowiekiem a urlop od zamknięcia bramy posesji ma byś wypoczynkiem nie tylko dla mnie ale i dla mojej rodzinki a nie wyścigiem "kto pierwszy na miejscu" :D
Dora1263
Plażowicz

Postnapisał(a) Dora1263 » 23.07.2012 13:55

Ale mój małżonek nie daje się przekonać na postoje. A do poprzednika lubię luksus ale Chorwacja i czarnogóraq nawet bez luksusu podoba mi sie niezmiennie.
Langkami
Turysta

Postnapisał(a) Langkami » 23.07.2012 14:04

Każdy lubi to co ma i na tym temat powinien się zakończyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone