napisał(a) Dora1263 » 23.07.2012 12:28
Tak sobie czytam te wasze wypowiedzi , przepiękne opisy podróży i cóż nie mogęsobie odmówić napisania paru zdań. Bo niestety jestem z pokolenia tych co wyjeżdzali do Bułgarii i to było coś, byłam też daaawno w Jugosławi. I dziwi mnie ,że porównujecie wyjazdy do Egiptu czy do Turcji All. Przecież to inne wakacje. Ale kazdy wybiera co lubi. Ja teraz wolę pojechać All i 4 gwiazdki, ale do Grecji , Hiszpanii albo wymoczyć się na Węgrzech. Ale nieodmiennie zazdroszcze wam młodym wyjazdów przez całą Europę, samochodem w nieznane, z planami lub bez. Tak się jeżdziło pod namiot w Polsce lub inne demoludy. Teraz wolę wygodnie w All, ale wybrzeża Chorwacji, czy Czarnogóry. Gdyby mnie było stać to mogłabym się tam przenieść na zawsze. Nawet ta czystość o której piszecie. przecierz wszędzie w krajach południa mpżna znaleźć mniej lub bardziej czyste miejsca. Tak jest wszędzie /może poza Szwajcarią/chyba że jesteśmy w hotelu 5* i się nie ruszamy dalej. Ja nawet jak jestem w takim hotelu to szukam miejsc gdzie są tubylcy gdzie jedzą, tylko wtedy można poczuć odrobinę klimatu danego kraju .