Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chciałbym zmienić bank

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Chciałbym zmienić bank

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.02.2017 14:45

Jak w tytule :) jestem w Bgż Paribas i nie jestem zadowolony :( co byście polecili ?
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 21.02.2017 16:52

Ja mam od wielu lat konto Direct w ING. Nic nie płacę i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrowienia.;)
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 21.02.2017 17:19

Miałem sporo czasu w ING, teraz Millenium-wszystko free, odnawialny bez prowizji, fajna aplikacja, dużo z transakcji Blik korzystam, ogólnie polecam.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.02.2017 19:53

Dziękuję za podpowiedzi :) zapoznam się z ofertą :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.02.2017 19:59

bluesman napisał(a):Jak w tytule :) jestem w Bgż Paribas i nie jestem zadowolony :( co byście polecili ?

Będzie Pan zadowolony :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.02.2017 10:58

dzięki za pomoc 8O
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 23.02.2017 11:13

rufus295 napisał(a):Miałem sporo czasu w ING, teraz Millenium-wszystko free, odnawialny bez prowizji, fajna aplikacja, dużo z transakcji Blik korzystam, ogólnie polecam.

Jesteś pewien, że nic nie płacisz w Millennium? Też mam tam konto, i choć przelewy i wypłaty z bankomatów (wszelakich) mam za darmo, to za obsługę konta kasują miesięcznie 15 zł.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.02.2017 13:36

Gonzales napisał(a):Ja mam od wielu lat konto Direct w ING. Nic nie płacę i jestem bardzo zadowolony.

Konto Direct ma darmowe wypłaty tylko ze swoich bankomatów oraz z bankomatów sieci Planet Cash. Dla mnie bywa to czasami uciążliwe.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 23.02.2017 21:29

marze_na napisał(a):
Gonzales napisał(a):Ja mam od wielu lat konto Direct w ING. Nic nie płacę i jestem bardzo zadowolony.

Konto Direct ma darmowe wypłaty tylko ze swoich bankomatów oraz z bankomatów sieci Planet Cash. Dla mnie bywa to czasami uciążliwe.

Uściślając jedna wypłata w miesiącu z dowolnego bankomatu jest gratisowa :D
Podsumowując nie ma chyba banku w którym wypłaty ze wszystkich bankomatów byłyby całkowicie bezpłatne.

Pozdrowienia.;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.02.2017 00:19

bluesman napisał(a):Jak w tytule :) jestem w Bgż Paribas i nie jestem zadowolony :( co byście polecili ?

Myślę, że to złożony temat :mrgreen:
W jednym banku masz opłatę za prowadzenie rachunku, w innym za wypłatę z bankomatów czy przelewy. Nawet jeśli jakiś bank wypada dziś bardzo korzystnie to nie masz gwarancji, że za miesiąc nie będziesz bulił za każdą operację. Sytuacja jest dynamiczna i zapewne taka pozostanie dopóki każdy kolejny rząd będzie wprowadzał nowe uregulowania tylko po to by udowodnić, że poprzednie były złe.
Chyba, że chcesz zmieniać bank co miesiąc by zyskać kilkadziesiąt złotych. Można i tak.
A może Twoje niezadowolenie wynika z jakości obsługi?

Ja wiele lat temu postawiłem na bank, który jest pewny, stabilny, blisko domu, ma dobrą i przejrzystą obsługę internetową, nie muszę stać godzinę w kolejce by załatwić prostą sprawę. Czas to też pieniądz :)
Jeśli interesują Cię konkretne produkty, to TU można znaleźć dużo przydatnych i aktualnych informacji.
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 24.02.2017 05:22

maxredaktor napisał(a):
rufus295 napisał(a):Miałem sporo czasu w ING, teraz Millenium-wszystko free, odnawialny bez prowizji, fajna aplikacja, dużo z transakcji Blik korzystam, ogólnie polecam.

Jesteś pewien, że nic nie płacisz w Millennium? Też mam tam konto, i choć przelewy i wypłaty z bankomatów (wszelakich) mam za darmo, to za obsługę konta kasują miesięcznie 15 zł.

100% nie płacę, warunkiem jest wpływ miesięczny minimum 1500zł i jedna transakcja kartą.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 24.02.2017 07:47

Te warunki spełniam, a mimo to od mniej więcej dwóch lat pobierają opłatę za prowadzenie konta. Wcześniej jej nie było.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone