Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bolesławiec- Karlobag którędy jechć !!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maćko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maćko » 07.07.2009 07:57

Witam. Proszę o pomoc w wyznaczeniu trasy ponieważ nie mogę się zdecydować czy jechać przez Niemcy czy Czechy. Siedzimy na walizkach wyjazd 08.07.09.
Jadę z żoną i synkiem 5lat w ciemno pierwszy raz :), od paru dni czytam posty na tym forum ale już mam taki młyn w głowie że się w tym wszystkim pogubiłem :? i w sumie nie wiem nic 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 08:05

Ponieważ jesteś z Bolesławca to zdecydowanie przez Niemcy...w Czechach będziesz klął bo drogi bez rewelacji a za Pragą co chwila rondo...przez Niemcy dalej ale szybciej.

forum/viewtopic.php?t=23620&highlight=
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 07.07.2009 08:07

maćko napisał(a):Witam. Proszę o pomoc w wyznaczeniu trasy ponieważ nie mogę się zdecydować czy jechać przez Niemcy czy Czechy.

To znaczy my mamy za Ciebie zdecydować którędy pojedziesz :?: :roll:
Przez Niemcy :wink:
maćko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maćko » 07.07.2009 08:55

Dzięki koledzy :), pojedziemy przez Niemcy (wezmę navi ).
Jeszcze tylko napiszcie o której najlepiej wyjechać żeby uniknąć ewentualnych korków a po przyjeździe na miejsce mieć szanse znaleźć kwaterę :) no i czy po drodze są jakieś fajne miejsca na postój :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 09:32

............
Ostatnio edytowano 30.10.2013 17:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 10:33

maćko napisał(a):Dzięki koledzy :), pojedziemy przez Niemcy (wezmę navi ).
Jeszcze tylko napiszcie o której najlepiej wyjechać żeby uniknąć ewentualnych korków a po przyjeździe na miejsce mieć szanse znaleźć kwaterę :) no i czy po drodze są jakieś fajne miejsca na postój :D

Planuj podróż tak aby na miejscu być do 12.00... no i co ważne - nie pakuj się sobota - niedziela...
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 07.07.2009 13:35

Wg mnie z Bolesławca żeby zyskać na czasie jadąc przez Niemcy będzie trzeba mocno deptać. Jak koszty nie stanowią problemu to ok.
lm648 napisał(a):UWAGA!!!
Jadąc przez Niemcy i dalej już na Graz (A) oprócz austriackiej winietki przygotuj się na dwa płatne dodatkowo tunele w Austrii - łącznie ok. 18 E :D

Łatwo je objechać, opisałem tu i tu. Straci się na tym może pół godziny a 12E (w obie strony 24) zostaje w kieszeni :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2009 07:40

Akurat jechałem zarówno przez Niemcy jak i Czechy - beznadziejne według mnie i mam porównanie...większość z Bolesławca jeździ przez Niemcy i zgodnie twierdzą, że zyskują na czasie...wcale nie trzeba mocno deptać...
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 08.07.2009 09:28

alessandro1977 napisał(a):Ponieważ jesteś z Bolesławca to zdecydowanie przez Niemcy...w Czechach będziesz klął bo drogi bez rewelacji a za Pragą co chwila rondo...przez Niemcy dalej ale szybciej.

O jakie ronda chodzi? Aż do zjazdu na Jihlavę jedzie się autostradą. Potem do Znojmo bez rewelacji ale też nieźle. W tamtym miesiącu byłem w Niemczech. Nie jechałem co prawda w kierunku Graz ale A4 a potem A7 aż do Fussen i musze przyznać, że tam na autostradach też niezłe korki. Dużo ograniczeń i zwężeń, przed którymi można stać nawet kilkadziesiąt minut. No chyba, że na Graz jest czysto;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2009 08:55

Od Pragi do granicy z Austrią co rusz to praktycznie rondo...poza miastem gdzie powinno być zwykłe skrzyżowanie...a jakże - rondo...też jechałem przez Niemcy w lipcu i jakoś nie dopadły mnie korki, miałeś pecha...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone