Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BOKS

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak
BOKS

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 22.10.2014 21:37

Kochane Polki i kochani Polacy
wczoraj stal sie skandal za ktory chce przeprosic wszistkich Polakow oraz wszistkich sportowcow, chociaz ja nie jestem winien. Na boksowich mistrostwach w Zagrzebiu zawodnik chorwackich prawdopodobnie niezadowoloni decizjamy sendziego pobyl tego sedziego w ringu. Sendziom byl Polak. Dowiedziale sie o tym z mediow. http://sportski.net.hr/klub-boraca/aiba ... za-trenere
Chce was preprosic i przekazac opinije wiekszosci Chorwatow ze temu zawodnikowi nie tylko doziwotnie trzeba zabronic uprawiania boxu (decizja jusz zapadla) ale powinien dostac i wieloletnia kare wiezienia bo z tego chlopa nic pozadnego nie wyrosnie, a cala Chorwacje zmieszal z blotem. Pozdrawiam Leon
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 22.10.2014 23:15

http://www.polskatimes.pl/artykul/36186 ... l?cookie=1

Ja to wkleiłem w ciekawostkach, przenoszę tu.
Trener twierdzi, że to spokojny chłopak :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2014 19:03

Ludzie są wszędzie podobni :) może to jest przyczynek do tego by nikogo i niczego ortodoksyjnie nie idealizować jak niestety na tym forum często się robi :).

Leon gdziekolwiek się to mogło zdarzyć jak dla mnie, no cóż zdarzyło się :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.10.2014 19:48

Gadałem dziś z kolegą który występuje na ringu i wcale nie był oburzony. Powiedział, że to co wyrabiają sędziowie na ringach woła o pomstę do nieba...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2014 19:51

Bocian napisał(a):Gadałem dziś z kolegą który występuje na ringu i wcale nie był oburzony. Powiedział, że to co wyrabiają sędziowie na ringach woła o pomstę do nieba...

ciekawe .... świetny sposób na wyrażenie niezadowolenia z decyzji sędziego ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.10.2014 19:55

baunty napisał(a):Trener twierdzi, że to spokojny chłopak :D

To dobry chłopak był i mało pił...? :roll:

Debilizm wtórny. :roll:
Powinni gościa dożywotnio zdyskwalifikować! :evil:
Bez względu na to czy to Chorwat czy Chińczyk...

Złe sędziowanie (ewentualne, bo walki nie widziałem, a i tak się na boksie nie znam) nie może usprawiedliwiać buractwa.

I tyle w temacie.

Nie masz Leon za co przepraszać.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.10.2014 09:12

A ja wsadzę kij w mrowisko bo sędziowie z boksu zrobili przedszkole. Nie strzymał chłopak i dostał sędzia po pysku. Też się na tym boksie nie znam, ale jak 20 lat temu z okładem trenowałem, to na sparingach juniorki więcej się działo niż teraz na ringu zawodowym :mrgreen:

... jadymy ... :devil:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.10.2014 09:20

Rysio napisał(a):A ja wsadzę kij w mrowisko bo sędziowie z boksu zrobili przedszkole. Nie strzymał chłopak i dostał sędzia po pysku. Też się na tym boksie nie znam, ale jak 20 lat temu z okładem trenowałem, to na sparingach juniorki więcej się działo niż teraz na ringu zawodowym :mrgreen:

Oj, a ja 20 lat temu miałem takie kręcone włosy, że masakra... :roll:
No i ?
No i uj........... :mrgreen:

Pewnie jakiś powód był, że sędzia dostał w beret, nie twierdzę, że nie.
Ale nie mów mi, że walenie sędziego w mordę (zwłaszcza w boksie) to jest sposób na zmianę sposobu sędziowania.
Gość z takim podejściem do sportu, powinien raczej zająć się rozbijaniem kamieni w bračkich kamieniołomach, a nie boksem.
Z bani oczywiście, bo kilof mu niepotrzebny. :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.10.2014 09:38

Rysio napisał(a):A ja wsadzę kij w mrowisko bo sędziowie z boksu zrobili przedszkole. Nie strzymał chłopak i dostał sędzia po pysku. Też się na tym boksie nie znam, ale jak 20 lat temu z okładem trenowałem, to na sparingach juniorki więcej się działo niż teraz na ringu zawodowym :mrgreen:

Tak jak pisałem, gadałem o tym z pięściarzem który walczy na ringu całe życie. Mówił, że nie dziwił się że gość nie strzymał bo złe decyzje sędziowskie mogą skończyć czasem karierę. A w tej walce Chorwat wygrywał i liczenie go wyeliminowało. Opowiadał mi jak jego sędzia załatwił dając mu ostrzeżenie na 5 sekund przed końcem zwycięskiej dla niego do tego momentu walki przez co przegrał jednym punktem. I nie pojechał na Igrzyska.
I dodam dla jęczących, że nie popieram takiego zachowania na ringu jakie zaprezentował Chorwat.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 24.10.2014 10:13

Tak nawiązując do sędziowania, to warto przypomnieć sobie walki Gołoty z Ruizem i Byrdem.
Wtedy dopiero sędziowie dali czadu, wg mnie oszukali Gołotę.

PS Ostatnia walka Michalczewskiego (nie pamiętam z kim) też zakończyła się kontrowersyjnym werdyktem.
Były opinie, że chodziło o zachowanie rekordu, który ustanowił Rocki Marciano.

Edit Rocky a nie Rocki :D
Ostatnio edytowano 24.10.2014 10:20 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2014 10:19

Rysio napisał(a):A ja wsadzę kij w mrowisko bo sędziowie z boksu zrobili przedszkole. Nie strzymał chłopak i dostał sędzia po pysku. :mrgreen:

Z tego co widziałem na filmie z tej zadymy to chyba "trener" coś mu do ucha powiedział że chłop nie strzymał i zabrał się za sędziego....Pomógł mu trochę... :oczko_usmiech: i jak długo czekał z reakcją.... :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.10.2014 10:54

anakin napisał(a):Ale nie mów mi, że walenie sędziego w mordę (zwłaszcza w boksie) to jest sposób na zmianę sposobu sędziowania.

A znasz lepszy :mrgreen: Jakby każdy sędzia dostawał po ryju za spier..... decyzje, nieważne czy wynikające z "niezauważenia" czy z przepłacenia/kupienia wyniku, niezależnie czy to w ligowym fusbalu, siatkówce czy innym boksie to może by się co niektóre głąby obudziły albo zainwestowały w porządne brele. Owszem każdy się może pomylić, raz może drugi. Ale jak błędy są błędami pociskane a jeden pierdoła z drugim dalej w najlepsze se sędziuje i kasę na tym robi bo ma plecy to porządne w ryj będzie jak najbardziej na miejscu :devil: Szkoda tylko że go tak szybko odciągnęli :sm:

Edit: A może dobrze bo by dziada zatrzas a za człowieka poszedł siedzieć :devil:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 24.10.2014 11:08

..a za niesłuszne bany na forum..też w ..ryj :?: :?: 8O :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.10.2014 11:11

garbowski napisał(a):..a za niesłuszne bany na forum..też w ..ryj :?: :?: 8O :oczko_usmiech:

Rysio prezentuje ten lepszy, katolicki front naszego społeczeństwa :lol:
http://eurosport.onet.pl/boks/narod-kat ... mnie/5hn7e
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.10.2014 11:16

garbowski napisał(a):..a za niesłuszne bany na forum..też w ..ryj :?: :?: 8O :oczko_usmiech:

Ryzyko zawodowe, więc zawsze możesz spróbować :smo:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone