Ponieważ wątek dość długo nie był aktualizowany, tak jak drugi wątek na forum (Urlop w Bibinje), może ktoś podpowie, gdzie znajdują się jakieś fajne knajpki, jakiś plac zabaw dla dzieci itp. Będę wdzięczny za wszystkie informacje.
Endrju napisał(a):W Bibinje spędziłem ostatnie 4 lata wakacjiPolecam Ci jeszcze stronkę https://www.visitbibinje.com/ lub ich profil na FB.
Generalnie w szczycie sezonu imprezki odbywają się co 2-3 dni, są biegi, wyścigi rowerowe, koncerty, najczęściej jednak gotują
W ubiegłym roku pierwszy raz miałem przyjemność uczestniczyć w fieście sv.Rocha, która odbywa się bodajże 15 lub 16 sierpnia, polecam wielki finał o g.24
Gdzie można zjeść... Bezapelacyjnie nr 1 jest Pizzeria Roko przy tamtejszym ryneczku, od 2019r. można rezerwować stolik przez internet i polecam tą opcję, bo naprawdę ciężko jest się tam dostać w godzinach podwieczornychJadłem tam niezliczoną ilość razy i nigdy nie było najmniejszego problemu. Bywałem jeszcze w Konobie u Ribara, wielki atut to widok ze stolikami przy samym morzu, ale tam to jak w totolotku, raz lepiej, raz gorzej. Jak dostaliśmy kości zamiast jagnięciny, więcej już tam nie przyszliśmy. Odradzam bary przy promenadzie, nawet mój gospodarz, który jest szefem kuchni w hotelu, potwierdzał mi żeby raczej je omijać pod kątem jedzenia i jak już idą w miasto, to do Roko
![]()
Jak masz jakieś pytania, to chętnie spróbuję odpowiedzieć, może i być w tym wątku dla potomnychBibinje to taki mój drugi dom, tyle że w Chorwacji
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne