
.png)
.png)
weldon napisał(a):Z makreli to proste:
- 2 makrele, 4 jajka na twardo, średnia cebula, oliwa z oliwek i przyprawy - dziś dałem sporo pieprzu,
trochę soli i przyprawę do ryb.
Najważniejsze to dokładnie oczyścić z ości rybę i przetrzeć ją na pastę widelcem, a potem wszytko wymieszć na taką pastę.
Ważne tylko dobrze oliwy dodać, bo makrela strasznie ja pije i wysycha.
A ja nie lubię suchych potraw
Jolanda napisał(a):weldon napisał(a):Widelec jest po to, żeby ości znaleźć.
U mnie ości w rybie to wróg publiczny numer jeden
Dziś czas zmieniamy ... tylko po co?![]()
a to przepraszam
i zwarcam honor widelcowi![]()
.....podobno po to żeby dłużej pospać :smo:
Jolanda napisał(a):smoki3 napisał(a):Pigwówkę zacząłem robić![]()
kiedyś chyba w DD wspominałeś ...
pewnie taka swojska dobra i słodka
Jolanda napisał(a):smoki3 napisał(a):
Aby dłużej zadymkę oglądać za oknem![]()
no proszę Cię
M a r k u![]()
.png)
smoki3 napisał(a):Jolanda napisał(a):smoki3 napisał(a):Pigwówkę zacząłem robić![]()
kiedyś chyba w DD wspominałeś ...
pewnie taka swojska dobra i słodka
Tylko długo się robi jak to nalewkę. A jeszcze z czeskiego spirytusu sprzed siedmiu lat. Dobrze był chomikowany
Jolanda napisał(a):smoki3 napisał(a):
Aby dłużej zadymkę oglądać za oknem![]()
no proszę Cię
M a r k u![]()
Regularną![]()
.png)
Serce w pasy napisał(a):Heloł. Ależ wczoraj daliśmy czadu. W lokalnej naszej knajpce co miesiąc są robione wieczory tematyczne związane z danymi krajami wczoraj był wieczór czeski, prowadzili Leszek Mazan naczelny Szwejkolog i Czechofil kraju oraz jego kolega Mieczysław Czuma
Jolanda napisał(a):....
...
........ wracając do nalewki
skoro ona na spirytusie i w dodatku takiego z przed siedmiu lat to ....... widzę jej moc![]()
a ja się łudziłam że słodka

