Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bar cro.pl 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 17.10.2008 08:24

Janusz Bajcer napisał(a):
shtriga napisał(a):Chłopaków to "sorry", a co ze mną??? Całą dobę czekam na moje zamówienie, a ten Kaloryfer-kelner cały czas łazi gdzie indziej... :D

Ula mam coś dla Ciebie :wink: :lol:

(...)

Dwie amatorki już piją , dołącz się :P

:D Suuuuper. Dzięki :D Ale ja w zjadaniu arbuzów jestem - Kamil, za przeproszeniem - "zawodowcem" :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.10.2008 08:41

Nives napisał(a):Poprosze lemoniade :P

Obrazek

Na zdrowie :P :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 17.10.2008 08:42

Hvala lipa!

Bas je fina limunadica :P
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 17.10.2008 17:04

Profesor filozofii stanął przed swymi studentami i położył przed sobą kilka przedmiotów.
Kiedy zaczęły się zajęcia, wziął spory słoik po majonezie i wypełnił go po brzegi dużymi kamieniami. Potem zapytał studentów, czy ich zdaniem słój jest pełny.
Oni zaś potwierdzili.
Wtedy profesor wziął pudełko żwiru, wsypał do słoika i lekko potrząsnął. Żwir oczywiście stoczył się w wolną przestrzeń między kamieniami. Profesor ponownie zapytał studentów, czy słoik jest pełny, a oni ze śmiechem przytaknęli. Profesor wziął pudełko piasku i wsypał go, potrząsając słojem. W ten sposób piasek wypełnił pozostałą jeszcze wolną przestrzeń. Profesor powiedział: "Chciałbym, byście wiedzieli, że ten słój jest jak wasze życie. Kamienie - to ważne rzeczy w życiu: wasza rodzina, wasz partner, wasze dzieci, wasze zdrowie. Gdyby nie było wszystkiego innego, wasze życie i tak byłoby wypełnione. Żwir - to inne, mniej ważne rzeczy: wasze mieszkanie, wasz dom albo wasze auto. Piasek symbolizuje całkiem drobne rzeczy w życiu, w tym waszą ciężką pracę. Jeżeli najpierw napełnicie słój piaskiem, nie będzie już miejsca na żwir, a tym bardziej na kamienie. Tak jest też w życiu: Jeśli poświęcicie całą waszą energię na drobne rzeczy (pracę), nie będziecie jej mieli na rzeczy istotne. Dlatego dbajcie o rzeczy istotne - poświęcajcie czas waszym dzieciom i waszemu partnerowi, dbajcie o zdrowie. Zostanie wam jeszcze dość czasu na pracę, dom, zabawę itd. Zważajcie przede wszystkim na duże kamienie - one są tym, co się naprawdę liczy. Reszta to piasek."
Po zajęciach jeden ze studentów wziął słój, wypełniony po brzegi kamieniami, żwirem i piaskiem. Nawet sam profesor zgodził się, że słój jest pełny. Student bez problemu wlał do słoja butelkę piwa. Piwo wypełniło resztę przestrzeni - wręcz wsiąknęło w piasek - teraz słój był naprawdę pełen.
Morał z tej historii - nieważne, jak bardzo wasze życie jest wypełnione, zawsze jest jeszcze miejsce na browarka.

Tak więc
NA ZDROWIE !!

Obrazek

Choć przy dzisiejszej pogodzie to raczej coś takiego

Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.10.2008 22:02

Tantal Obrazek

Jednak wybieram naturalne czyste pivko.
Jedno z goździkami, gdy mi podali bez uprzedzenia przy Krupówkach, po umoczeniu ust musiałem oddać.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 17.10.2008 22:18

Tantal - rewelacja :) Nie znałem tego - pozwolisz, że jutro sprzedam kolegom ? W miejscu nie byle jakim :wink:
Tu też chciałem się z Wami pożegnać do niedzieli wieczór :)
Ale obiecuję myśleć jutro o Bractwie Piwa i wszystkich cro-baro-maniakach przy kolejnym Zlatym Bazancie, Sarisu i Mnichu pitym na orawskiej ziemi :)
Miłego weekendu Wszystkim :!: 8)
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 17.10.2008 22:25

Popiel napisał(a):Jednak wybieram naturalne czyste pivko.
Jedno z goździkami, gdy mi podali bez uprzedzenia przy Krupówkach, po umoczeniu ust musiałem oddać.

Bo dobrego grzańca to ze świecą szukać trzeba. W zdecydowanej większości knajp ograniczają się do wstawienia piwa do mikrofalówki a na koniec wlewają jakiegoś tragicznego soku i walą na wierzch kilka goździków i trochę cynamonu. A taki porządny, podgrzewany z goździkami, cynamonem, odrobiną kardamonu i imbiru, a na koniec osłodzony miodem... normalnie niebo w gębie na wietrzne, jesienne wieczory :mrgreen:

plavac:
co mam nie pozwolić, tylko po co od razu sprzedawać :wink: za darmo rozdawaj na prawo i lewo :)
Ostatnio edytowano 17.10.2008 22:30 przez Tantal, łącznie edytowano 2 razy
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.10.2008 22:25

oho :!: :?: :?: pusto

Chyba pora w końcu coś dla żonek zrobić :lol:

Chmielowe menu klubowiczów jest :lol:

Obrazek

Kolejka też dłuuuuga...

Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.10.2008 22:34

Tantal to jedno piwko w Zakopcu - całkowita porażka. Cena razy trzy i jeszcze nic nie mówiąc i pisząc w menu wrzucili garść goździków. Pewnie napluł mi do następnego kufla, ale było oddać browar, gdyż wypić tego się nie dało. Jestem zwolennikiem czystego.
Dobry grzaniec górale mają w kartonikach litrowych. Po nartach grzeje i powstrzymuje przeziębienie, aż do powrotu do domu :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.10.2008 23:00

Dziś przemówiły do mnie dwa...

Obrazek

niektórzy nie wytrzymali

Obrazek

poleciało kilka

Obrazek
Goniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniak » 18.10.2008 01:13

Kurcze miałam dziś browarka postawić, ale jakoś mi przeszkodzili, więc też muszę się do niedzieli pożegnać z Szanownym Towarzystwem- jadę do mamuni i tatunia i w ukochanym Poznaniu wypiję Wasze zdrowie:wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.10.2008 09:52

Ooooo..To się okazuje,że klubowicze :D w rozjazdach.Ja dzisiaj też jadę do mamuni :D ,więc do zobaczenia i poczytania w niedzielę wieczorem :D :D :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.10.2008 10:26

Popiel apropo's obrazka który wkleiłeś :lol: ...
Była kiedyś taka piosenka piwoszy :lol:

Żywiec Warka i Okocim
Wszystkich nas wychowa
a do grobu doprowadzi
Czysta Wyborowa

:lool:

Kto to jeszcze pamięta :?: :o :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 18.10.2008 19:49

Czyli przerwa weekendowa...

Obrazek

Ja tej przyśpiewki nie znam Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 18.10.2008 20:00

Otwarto granice, ale nadal przede wszystkim mamy polskie piwa. Mi one wystarczają i uważam je za pyszne jak i wszystkie polskie alkohole.
Czasami brakuje jedynie mi Guinnessa.

Koneserom zostaje poczytać...

Piwa belgijskie
http://www.beersofeurope.co.uk/acatalog ... eer_9.html

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone