Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.03.2015 17:43

Ceny na stronie, a ceny do zapłacenia to dwie różne ceny :wink:

Niestety jako Partenr Thule muszę ceny sugerowane pokazywać :cry: i dopóki Thule nie porządkuje rynku takie dziwolągi cenowe będą występować. Np cena zakupu dla partnera pewnego uchwytu wynosi 320 zł, a na A... można go kupić od ok 299 zł :roll:

Dlatego wędzenie i wędzarnie to moja przyszłość, a bagażniki to, mam nadzieję, ostatni sezon.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.03.2015 18:17

A jeśli ludzie zaczną się na potęgę odchudzać to co wtedy z wędzarniami - zbankrutujesz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.03.2015 18:23

Wędzarnie i wyroby z nich dobrze wpływają na dietę :D

Teraz w wędzarni mam buraki i sól
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 01.03.2015 20:57

Dziadek Maciek napisał(a):Ceny na stronie, a ceny do zapłacenia to dwie różne ceny :wink:

Niestety jako Partenr Thule muszę ceny sugerowane pokazywać :cry: i dopóki Thule nie porządkuje rynku takie dziwolągi cenowe będą występować. Np cena zakupu dla partnera pewnego uchwytu wynosi 320 zł, a na A... można go kupić od ok 299 zł :roll:

Dlatego wędzenie i wędzarnie to moja przyszłość, a bagażniki to, mam nadzieję, ostatni sezon.

Heh słucham propozycji :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.03.2015 10:18

FUX napisał(a):Kup na Forum.
Kasa zostanie „u nas".
:wink:
Nie raz u Maćka kasę zostawiłem.

Nie zawsze można zejść z ceną tak aby zadowolić klienta. Nie każdego klienta chcemy zadowolić :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 02.03.2015 19:57

Odświeżam temat bagażnika do Renault Megane III hatchback, rocznik 2009

Kiedyś pytałem o taki sprzęt montowany z tyłu, zrezynowałem jednak z zakupu takiego rozwiązania

Jest decyzja zakupu bagażnika dachowego na 4 rowery, co polecacie?
Oczywiście pytanie najbardziej do Dziadka Maćka, ale może inni Koledzy (a może Koleżanki) coś polecą?

Nadmieniam, że dziś na dachu nie mam NIC, znaczy muszę kupić "wszystko"

z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam

tony
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.03.2015 20:37

Hak jest najlepszy.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 02.03.2015 20:39

FUX napisał(a):Hak jest najlepszy.

Hak to temat zamknięty :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.03.2015 20:46

Twój pech...
:wink:

Nie wiesz, co zyskujesz/tracisz.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.03.2015 21:52

Megane III - chcesz przewozić 4 rowery, bagażnik musi być bardzo mocny.
Proponowałbym w wersji oszczędnościowej CRUZ, ceny od ok 340 do ok 550 zł w zależności od rodzaju belki (stal, alu, alu aero)
Thule to inna półka cenowa, także jakość na wysokim poziomie, chociaż trzeba uczciwie o Cruzie powiedzieć dobre słowo. Wart zakupu. Po ostatnich zawirowaniach z dystrybucją Thule, po związanych z tym zmianami cen, nie pamiętam aktualnych, można przyjąć, że od ok 700 do ok 940 zł.

Uchwyty rowerowe - do ok 150 zł do wagi roweru 15 kg, następny przedział do ok 250 zł do 17 kg rowerów i ponad 300 zł do rowerów 20 kg.

Jaką + - kasę ogólną chcesz przeznaczyć na zakup ?
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 02.03.2015 23:13

Bardzo dziękuje Dziadkowi Maćkowi i kolegom za bardzo cenne porady :)
Bagażnik kupiony Thule 921. Wygląda na solidny i prosty w obsłudze :D :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.03.2015 19:39

Dziadek Maciek napisał(a):Megane III - chcesz przewozić 4 rowery, bagażnik musi być bardzo mocny.
Proponowałbym w wersji oszczędnościowej CRUZ, ceny od ok 340 do ok 550 zł w zależności od rodzaju belki (stal, alu, alu aero)
Thule to inna półka cenowa, także jakość na wysokim poziomie, chociaż trzeba uczciwie o Cruzie powiedzieć dobre słowo. Wart zakupu. Po ostatnich zawirowaniach z dystrybucją Thule, po związanych z tym zmianami cen, nie pamiętam aktualnych, można przyjąć, że od ok 700 do ok 940 zł.

Uchwyty rowerowe - do ok 150 zł do wagi roweru 15 kg, następny przedział do ok 250 zł do 17 kg rowerów i ponad 300 zł do rowerów 20 kg.

Jaką + - kasę ogólną chcesz przeznaczyć na zakup ?

Ale mógłbyś Maćku tak zsumować , co konkretnie miałbym kupić oprócz bagażnika Cruz? (może być na pric jeśli nie chcesz tutaj smiecic)
Ten Cruz to jakiś konkretny model jakis kod możesz podać?
Ja kompletnie nie wiem, co i ile, za co trzeba doliczać

Ja mam taki rower z małymi modyfikacjami (siodełko, opony)
http://www.eurobike.pl/rowery-eurobike/ ... ic-plus-02

On chyba waży z 15 kilo, rower żony Unibike model sprzed kilku lat - podobna waga

Rower córki nastolatki Giant - nieco lzejszy

No i rower 8 latka

z gory dzieki!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.03.2015 12:43

tony montana napisał(a):
Ale mógłbyś Maćku tak zsumować , co konkretnie miałbym kupić oprócz bagażnika Cruz?

Nic konkretnie nie będę sumował, ja mogę tylko sugerować co wg mnie w Twoim przypadku jest warte zakupu.
Nie wiem jaką kasę chcesz/możesz wydać, ne wiem jakie trasy będziesz z rowerami pokonywał, nie wiem...

Wiem, że ja był kupił cały zestaw Thule, lubię jakość i wygodę obsługi. Wiem, że ja był kupił bagażnik na hak, ale rozumiem "temat zamknięty".

Cruz to bagażnik godny polecenia, wersja stalowa czy alu, to już zależy od kasy, jakość porównywalna. Na belkach alu lub alu aero łatwiej jest zmieścić 4 uchwyty rowerowe.

Uchwyty rowerowe - jeśli masz w planach zabrać rowery do Cro, to wg min Taurus BikeUp, cena ok 170 zł. W trasie ważne jest (oczywiście nie jest to przymus) aby rowery nie poluzowywały się, więc uchwyt powinien być zamykany na klucz.

Jeśli jest tak jak piszesz, że nic nie wiesz :wink: o bagażnikach, wybierz się jakiegoś sklepu, podotykaj, pomacaj, popytaj... nie sugeruj się tylko opiniami z internetu.

Ja uwielbiam klientów, którzy nie mając pojęcia kupują to co im gdzieś ktoś doradził. Przyjeżdżają i płacząc dodatkowo płacą.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 05.03.2015 19:41

Dziadek Maciek napisał(a):
Ja uwielbiam klientów, którzy nie mając pojęcia kupują to co im gdzieś ktoś doradził. Przyjeżdżają i płacząc dodatkowo płacą.

Hehe, ok, dzięki! :)
:papa:
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 05.03.2015 23:18

Witam
Jak najbezpieczniej wybrnąć w sprawie tablicy rejestracyjnej na platformę ?
Czy zamówienie dodatkowej tablicy np. na necie jest najlepszym dotychczasowym wyjściem ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone