Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

AutoMapa (europa) czy IGO?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 09.06.2008 22:10

najwazniejsza rzecz przy zakupie pna jest taka czy mozna dane urzadzenie odblokowac. jesli tak to jestes juz w domu bo spora szansa ze bedzisz mogl wgrac tam co chcesz.
ogolnie polecam forum pdaclub.pl - tam doradza ci w co warto sie pakowac by nie wywalic kase w bloto, lub przeplacic zeby tylko miec znaczek znanej firmy na obudowie sprzetu.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 09.06.2008 22:32

Dokładnie jest tak jak mówisz ale nie koniecznie musi to być PNA aby można było wgrać co się chcę bo zwykłą nawigację też można odblokować i wgrać co się chcę. Ostatni ludzie chwalili sobie np. Akirę którą można było zakupić w Biedronce za śmieszne pieniądze (ale mi się zrymowało) a hulało na niej praktycznie wszystko :D.
Oczywiście trzeba pamiętać że jedynie chyba map TomToma nie wgrasz na inne użądzenie bo jak gdzieś pisałem na PNA dostępne są tylko wersje map 6x które powiedzmy są dość niedokładne w porównaniu do nowych 7x i8x.
TT ma jeszcze jedną zaletę na wyprawy zagranicę na pewno dużo lepsze od AM a i na Polskę słyszałem opinie ze TT ma bardziej dokładne pokrycie niż AM, oczywiście AM ma budynki w 3D ale nie wiem czy w nawigacji akurat to jest najważniejsze. Pewnie ci co mają AM powiedzą że AM jest dokładniejsze od TT i na odwrót, ogólnie temat rzeka. Puki się nie spróbuje paru map i nie porówna nie ma co dyskutować.
meo14
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) meo14 » 10.06.2008 15:32

ja posiadam mio p360 ,porównałem sobie mapy : automape5.05 i miomap3.2 z nowymi mapami które podałem w linku wyżej ,mio z tymi mapami bije na łeb automape [mówię o Chorwacji ] zdecydowanie więcej dróg ,konkretnie śledziłem drogę numer 1 w Chorwacji ,na automapie w pewnym miejscu nie ma drogi puste pole a na mio jest, no a co do polski w mojej mieścinie mio podobne pokrycie do automaty . automapa jest bardziej wybajerowana pod względem interfejsu a mio to prostota. A co do iGO 8 to jest po polsku menu ale nie mam komunikatów po polsku ,mapy takie jak w mio ,po drodze nie jechałem z iGO więc nie powiem nic na ten temat ,ładna szata bajeranckie menu i animacje menu .Moim zdaniem mapa to przede wszystkim powinna być dokładna i nie zamulać sprzętu który nas prowadzi ,a te wszystkie bajery to nie potrzebne są ,bo jak jedziesz samochodem to nie patrzysz na te 3d domki tylko na drogę ! .
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 10.06.2008 15:45

meo14 napisał(a):prostota. A co do iGO 8 to jest po polsku menu ale nie mam komunikatów po polsku ,mapy takie jak w mio ,po drodze nie jechałem z iGO więc nie powiem nic na ten temat ,ładna szata bajeranckie menu i animacje menu .Moim zdaniem mapa to przede wszystkim powinna być dokładna i nie zamulać sprzętu który nas prowadzi ,a te wszystkie bajery to nie potrzebne są ,bo jak jedziesz samochodem to nie patrzysz na te 3d domki tylko na drogę ! .

mio i igo na polskie sa kiepskie - nie da sie tego przemilczeć
co do igo8 i braku polskich komunikatów - jest to jakieś twoje przeoczenie bo ja w IGO8 ciesze sie np zajefajnymi komunikatami Tomasza Knapika - tego co daje głos do reklam Tyskie.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

AutoMapa (europa) czy IGO? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone