Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

AutoMapa (europa) czy IGO?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.04.2008 19:15

asikx napisał(a):
darek1 napisał(a):

Jednak najlepszy jest PolRawar na mapie AutoRawar. Bardzo dobra czułość odbiornika i nie ma wogóle szumu. Zasięg bardzo duży, a cena umiarkowana. Pozdrawiam

Mas zintegrowany z CB oraz DVB? Wyświetlacz HD-Ready?

;)

R.

Naturalnie zintegrowany z CB, wyswietlacz ciekłokrystaliczny. Ma wszystko co piszesz. Polecam, nie zawiedziecie się
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 20.04.2008 09:37

Mimo wszystko, nie zdecyduję się. W obecnej wersji AutoRawar nie posiada odtwarzacza Blu-Ray, tylko HD-DVD, a z tego, jak wiadomo, wycofały się koncerny promujące ten system (Toshiba).

;)

Pozdrawiam
Rafał
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.04.2008 09:45

asikx napisał(a):Mimo wszystko, nie zdecyduję się. W obecnej wersji AutoRawar nie posiada odtwarzacza Blu-Ray, tylko HD-DVD, a z tego, jak wiadomo, wycofały się koncerny promujące ten system (Toshiba).

;)

Pozdrawiam
Rafał

Szkoda, wielka szkoda - to taki wspaniały sprzęt.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.04.2008 09:59

darek1 napisał(a):
asikx napisał(a):Mimo wszystko, nie zdecyduję się. W obecnej wersji AutoRawar nie posiada odtwarzacza Blu-Ray, tylko HD-DVD, a z tego, jak wiadomo, wycofały się koncerny promujące ten system (Toshiba).

;)

Pozdrawiam
Rafał

Macie racje sprzet super moj kolega dodatkowo zamontował kamerę cofania oczywiście HD TV, nie wymagało to wielkiego wyśiłku intelektualnego.

Ps. pojawiła sie nowa mapa Cro dla Igo gdzie np. są nowe odcinki autostrady data 08.03.05
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 20.04.2008 11:07

daisykf napisał(a):
darek1 napisał(a):

;)

Pozdrawiam
Rafał

Macie racje sprzet super moj kolega dodatkowo zamontował kamerę cofania oczywiście HD TV, nie wymagało to wielkiego wyśiłku intelektualnego.

Ps. pojawiła sie nowa mapa Cro dla Igo gdzie np. są nowe odcinki autostrady data 08.03.05

A czy nie masz przypadkiem takiej mapy w pliku (igo8) ?
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 20.04.2008 14:10

gaceq napisał(a):
daisykf napisał(a):
darek1 napisał(a):

;)

Pozdrawiam
Rafał

A czy nie masz przypadkiem takiej mapy w pliku (igo8) ?

Niestety nie
t.kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) t.kurzy » 09.06.2008 13:31

Robisek napisał(a):Jeżeli Europa południowa (Chorwacja) to tylko iGo. Automapa nie nadaje się na Cro. Próbowałem wyznaczyć kilka tras w Automapie na terenie Chorwacji i wychodziły cuda. (Szczególnie broni się przed przejazdem na Pljesac przez BiH, a na samym półwyspie w ogóle nie daje rady - jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje dojechać lądem do Otrebić-a, najlepiej z Gradac-a - to dopiero extra trasa hehe)

A którą wersję Auto mapy masz na myśli - ja właśnie zakupiłem PDA wraz z Automapą 5 i przyglądając się rejonom do których się wybieram to jest OK - okolice Zadar-u . - takie jest bynajmniej moje zdanie - chyba , że ktoś z was miał jakieś kłopot z tą mapą ... to prosiłbym o szczegóły ... Do wyjazdu pozostało jeszcze trochę , tak więc na przygotowanie mam jeszcze trochę czasu - a tak przy okazji , skąd można pobrać świeże pkt.POI .
meo14
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) meo14 » 09.06.2008 18:41

tu macie świeżutkie mapki do miomap : http://www.freshwap.pl/2008/04/26/rs_mi ... uropy.html
działają na 100% sprawdzałem osobiście.
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 09.06.2008 19:37

t.kurzy napisał(a):
Robisek napisał(a):Jeżeli Europa południowa (Chorwacja) to tylko iGo. Automapa nie nadaje się na Cro. Próbowałem wyznaczyć kilka tras w Automapie na terenie Chorwacji i wychodziły cuda. (Szczególnie broni się przed przejazdem na Pljesac przez BiH, a na samym półwyspie w ogóle nie daje rady - jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje dojechać lądem do Otrebić-a, najlepiej z Gradac-a - to dopiero extra trasa hehe)

A którą wersję Auto mapy masz na myśli - ja właśnie zakupiłem PDA wraz z Automapą 5 i przyglądając się rejonom do których się wybieram to jest OK - okolice Zadar-u . - takie jest bynajmniej moje zdanie - chyba , że ktoś z was miał jakieś kłopot z tą mapą ... to prosiłbym o szczegóły ... Do wyjazdu pozostało jeszcze trochę , tak więc na przygotowanie mam jeszcze trochę czasu - a tak przy okazji , skąd można pobrać świeże pkt.POI .

tez mam Am 5.0 i do tego IGO 8. i szczerze mówiąc nie widzę różnic w pokryciu dla CRO.
zobaczymy jak sprawdzi sie w trasie
do Cieszyna jadę na AM
a potem przechodzę sie na IGO8
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 09.06.2008 20:02

vqsoft napisał(a):
t.kurzy napisał(a):

tez mam Am 5.0 i do tego IGO 8. i szczerze mówiąc nie widzę różnic w pokryciu dla CRO.
do Cieszyna jadę na AM

Mam i-go 2006 Plus z mapą Chorwacji gdzie autostrada jest do Sestanowca. Zastanawiam się nad i-go8, powiedz jakie widzisz różnicę oprócz tzw bajerów
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 09.06.2008 20:11

daisykf napisał(a):
vqsoft napisał(a):
t.kurzy napisał(a):

do Cieszyna jadę na AM

Mam i-go 2006 Plus z mapą Chorwacji gdzie autostrada jest do Sestanowca. Zastanawiam się nad i-go8, powiedz jakie widzisz różnicę oprócz tzw bajerów

Igo 2006 slabo znam - głownie ozywałem MIOMAP 3.2
i w sumie tylko z ta mogę go porównać

porównując IGo8 i Am5 to muszę powiedzieć ze interface AM jest bardziej intuicyjny.
IGO zaś ma więcej możliwości i wizualnie bardziej mi leży,.
jednak póki nie będzie dobrej mapy PL na IGO to pozostanę przy AM ( na polske)

do MIO MAP3.2 i map współdzielonych z IGo 2006 jestem przekonany w 100% za granicami kraju.
już nie jeden raz miomap ratowało mi dupsko w tureckich dzielnicach :)
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 09.06.2008 20:29

zeby moc w pelni uzywac iGO8 trzeba sciagnac i wgrac nieoryginalne skiny. wtedy dopiero ujawniaja sie nowe mozliwosci softu, ktore nie wiedziec czemu ukryl przed nami producent
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.06.2008 21:05

Proszę mi powiedzieć ( na GPS nie znam się). Jak to jest, że mozna kupić nawigację za 259 zł (Biedronka) i np. za 2000 zł. Co odgrywa decydująca rolę - mapa jako oprogramowanie czy sprzet jako "obudowa z jej zawartością". Czy jakbym wgrał ta samą mapę do do jednego (tanie) i drugiego urządzenia (drogie) to jest różnica we wskazywaniu trasy :?: :?:
t.kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) t.kurzy » 09.06.2008 21:09

A tak się zapytam przy okazji użytkowników tego Igo8 - jest on po polsku czy też tylko angielski - i czy oczywiście chodzi na PDA - Mio 560 ??
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 09.06.2008 21:21

woka napisał(a):Proszę mi powiedzieć ( na GPS nie znam się). Jak to jest, że mozna kupić nawigację za 259 zł (Biedronka) i np. za 2000 zł. Co odgrywa decydująca rolę - mapa jako oprogramowanie czy sprzet jako "obudowa z jej zawartością". Czy jakbym wgrał ta samą mapę do do jednego (tanie) i drugiego urządzenia (drogie) to jest różnica we wskazywaniu trasy :?: :?:

wiec ważne jest to i to

ale najważniejsze jest :
odbiornik GPS
procesor w urządzeniu
pamięć
i system operacyjny

naprawdę dużo większy jest komfort używania np Am czy IGO8 na sprzęcie np 600mhz niz na biedronkowym zegarze ~300mhz

ja skłoniłem sie do zakupu PPC - z wm5.0 którego szybko zmieniłem na wm6.0 .

czemu wybrałem ppc? instaluje to co chce i ile chce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

AutoMapa (europa) czy IGO? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone