napisał(a) vqsoft » 09.06.2008 20:11
daisykf napisał(a):vqsoft napisał(a):t.kurzy napisał(a):Robisek napisał(a):Jeżeli Europa południowa (Chorwacja) to tylko iGo. Automapa nie nadaje się na Cro. Próbowałem wyznaczyć kilka tras w Automapie na terenie Chorwacji i wychodziły cuda. (Szczególnie broni się przed przejazdem na Pljesac przez BiH, a na samym półwyspie w ogóle nie daje rady - jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje dojechać lądem do Otrebić-a, najlepiej z Gradac-a - to dopiero extra trasa hehe)
A którą wersję Auto mapy masz na myśli - ja właśnie zakupiłem PDA wraz z Automapą 5 i przyglądając się rejonom do których się wybieram to jest OK - okolice Zadar-u . - takie jest bynajmniej moje zdanie - chyba , że ktoś z was miał jakieś kłopot z tą mapą ... to prosiłbym o szczegóły ... Do wyjazdu pozostało jeszcze trochę , tak więc na przygotowanie mam jeszcze trochę czasu - a tak przy okazji , skąd można pobrać świeże pkt.POI .
tez mam Am 5.0 i do tego IGO 8. i szczerze mówiąc nie widzę różnic w pokryciu dla CRO.
zobaczymy jak sprawdzi sie w trasie
do Cieszyna jadę na AM
a potem przechodzę sie na IGO8
Mam i-go 2006 Plus z mapą Chorwacji gdzie autostrada jest do Sestanowca. Zastanawiam się nad i-go8, powiedz jakie widzisz różnicę oprócz tzw bajerów
Igo 2006 slabo znam - głownie ozywałem MIOMAP 3.2
i w sumie tylko z ta mogę go porównać
porównując IGo8 i Am5 to muszę powiedzieć ze interface AM jest bardziej intuicyjny.
IGO zaś ma więcej możliwości i wizualnie bardziej mi leży,.
jednak póki nie będzie dobrej mapy PL na IGO to pozostanę przy AM ( na polske)
do MIO MAP3.2 i map współdzielonych z IGo 2006 jestem przekonany w 100% za granicami kraju.
już nie jeden raz miomap ratowało mi dupsko w tureckich dzielnicach