Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ale się najeździłam!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejPK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) AndrzejPK » 07.06.2010 14:00

tak na 1 rzut oka może Podaca? Na wyprawy rowerowe (Przetestowane) bardzo dobra - malowniczy spacer ok. 4km do Gradaca w celu zaznania "nocnego życia" Ale takiego z umiarem :)
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 07.06.2010 22:26

Dzięki Wam za odzew!:)

Znowu nieco z Waszą pomocą "pozwiedzałam";)

Taki przykładowo Orebic mnie zatrzymał na dłuższą chwilę.... no ale daaaleeeko strasznie, nie da się półwyspu gdzieś bliżej przesunąć?;) [Żart]

I zatoczki fajne i ...na zdjęciach ludków jakoś zbyt wielu nie ma;) i są miejscówki blisko morza - przynajmniej tak wynika z terminarza na www.

Pakostane tez wydaje się byc dobrą poradą - kilka maili wysłałam - zobaczymy czy jakiś doczeka się odpowiedzi..., bo z tym...mam kiepskie doświadczenia :cry:
Te trasy rowerowe wokół jeziora... fajnie. Tylko... tak się zastanawiam - skoro tam jest bliziutko jezioro, czy nie szaleją tam nadmiernie komary???

Brać.... tyle się na tę wyspę napatrzyłam... może... faktycznie zajrzę w jakies oferty?
Na początek poczytam relację zapodana w linku - już kiedyś czytalam, pamiętam, że ines była zachwycona... i nie wiele więcej mi utkwiło :oops:

Gdzieś w międzyczasie nawinął mi się Vrbnik... no ale przekonania 100% brak (może niesłusznie?), choć definitywnie spełnia kryterium odległości - chyba?;)

Mogę jeszcze jeden warunek?;)
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 07.06.2010 22:31

Hmm, ja bym Półwysep jeszcze dalej przesunęła gdyby się dało, im dalej tym mniej tam ludzi :) Ale się nie da i Półwysep już nie taki fajny jak kiedyś. Ja jakoś samego Orebica nie polecam mimo, że bliski memu sercu. Ale uwierz mi, ludków tam sporo, szczególnie sezonową porą, gwar, hałas i brudne plaże. Z roku na rok coraz brudniejsze niestety. Natomiast okolice - jak najbardziej.
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 07.06.2010 22:44

No dobra.... znów to samo: brudno, gwarno, tłumy dzikie (Orebic) (w sumie skoro jest specjalna strona dla Polaków, to trudno się dziwić.., że tłumy)

To gdzie polecasz, mając choć troszkę na uwadze moją listę życzeń?
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 07.06.2010 23:01

Wiesz, nie zrażaj się tak od razu, ilu ludzi tyle opinii, jeden będzie widział bałagan inny nie. Ines się np. Orebic podoba, mnie nie do końca, co nie znaczy że wcale.
Mnie jest trudno coś Ci polecić, ja od lat tylko na Peljesac do Borje, ale to dziura zabita dechami.

Znajomi polecają Pakostane, byli tam już 3 raz, w tym roku zmieniają miejsce, ale nie bez żalu. Ale Pakostane znam tylko ze zdjęć, filmików i opowieści.
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 07.06.2010 23:04

Hmmm, to skoro znajomi w tym roku zmieniają Pakostane na coś innego, to może bez żalu podzielą się namiarami na "swój" wypróbowany apartament? Bez większych nadziei, że będzie jeszcze wolny...pytam tylko:)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl 8)
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 07.06.2010 23:13

Jutro się dowiem, dziś już na GG nie odpowiadają :)
Bolo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bolo » 08.06.2010 00:23

jotem napisał(a):Pakostane tez wydaje się byc dobrą poradą - kilka maili wysłałam - zobaczymy czy jakiś doczeka się odpowiedzi..., bo z tym...mam kiepskie doświadczenia :cry:
Te trasy rowerowe wokół jeziora... fajnie. Tylko... tak się zastanawiam - skoro tam jest bliziutko jezioro, czy nie szaleją tam nadmiernie komary???

Z komarami nie powinnaś mieć problemów, za to wokół jeziora jest wiele ciekawych miejsc do zwiedzenia i super punkt widokowy. Polecam. Pozdrav
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 08.06.2010 07:32

jotem napisał(a):Hmmm, to skoro znajomi w tym roku zmieniają Pakostane na coś innego, to może bez żalu podzielą się namiarami na "swój" wypróbowany apartament? Bez większych nadziei, że będzie jeszcze wolny...pytam tylko:)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl 8)

Póki co Anka odpisała mi, że za każdym razem mieszkali gdzie indziej, zawsze jadąc w ciemno, a namiarów poszuka wieczorem w domu bo teraz z pracy nic nie ma.
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 08.06.2010 08:01

Póki co - dzięki:)

Póki co moje maile też głuche 8)
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 08.06.2010 08:14

Konkret - dla bywalców i znawców Pakostane...

czy adres
Kardinala A. Stepinca jest dobrą miejscówką na pobyt, czy wręcz przeciwnie? Plaża własciwie zaczyna się na balkonie..., ale... czy nie ma jakiejś pułapki innego rodzaju np po drugiej stronie domu;)?
Ktoś pamięta taką ulicę w Pakostane?
dg
Cromaniak

Postnapisał(a) dg » 08.06.2010 08:22

yskyerka
przeslesz mi namiar na Tą Twoją dziurę zabitą dechami na Peljesacu?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

jotem - ja też borykam się z podobnymi rozterkami, w tym roku padło na Pisak. W przyszłym roku albo Peljesac (znowu), albo Hvar :wink:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 08.06.2010 08:47

dg napisał(a):yskyerka
przeslesz mi namiar na Tą Twoją dziurę zabitą dechami na Peljesacu?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Przykro mi, ale nie mogę, to prywatny dom naszych przyjaciół, nie wynajmują go
:(

Agencja orbic.com.pl ma fajny dom obok nas w ofercie. Willa Robin http://www.== reklama ==/villa/107,robin/ znajomi korzystali, są zadowoleni.
Asia
Odkrywca

Postnapisał(a) Asia » 08.06.2010 11:00

jotem napisał(a):Konkret - dla bywalców i znawców Pakostane...

czy adres
Kardinala A. Stepinca jest dobrą miejscówką na pobyt, czy wręcz przeciwnie? Plaża własciwie zaczyna się na balkonie..., ale... czy nie ma jakiejś pułapki innego rodzaju np po drugiej stronie domu;)?
Ktoś pamięta taką ulicę w Pakostane?

To bardzo dobra miejscówka!
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 08.06.2010 15:00

A coś więcej - jakieś strzępy relacji z własnego pobytu, może jakieś swojskie foto z plaży w sezonie, albo wręcz konkretny dom/własciciel?
Jakaś szansa na kameralną zatoczkę w niedalekiej okolicy?
Za dużo chcę?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Ale się najeździłam! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone