Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

26 letnie mięsko -mniam?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak
26 letnie mięsko -mniam?

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 24.09.2009 16:14

Myślę ,że niewielu juz jest takich ,którzy nie słyszeli o "delikatesach ze Szwecji
ale proszęhttp://www.onet.tv/26-letnie-mieso-na-stole,5515855,1,klip.html#5515855,c=1

dziś (czwartek) w Uwadze na Tvn dowiemy sie może wiecej.
Zwłaszcza mnie interesuje kto to przetwarzał.....ale ja napewno to kosztowałam ,bo zakład garmazeryjny Społem z Poznania zakupił 4500 puszek ,a zostały im 2 szt.a ja często bywam (bywałam :cry: ) w supersamie Społem
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 24.09.2009 16:41

To już musiało być dojrzałe. Ciekawe ile miało % ? :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 24.09.2009 16:51

no ale z drugiej strony patrząc :wink: jakby taka puszeczke lub dwie zabrać,ze sobą na wakacje ....to dopiero wyzywienie by wyszło taniutko :lol:
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.09.2009 17:53

Pamiętam,że kiedyś dawno temu jedliśmy w wojsku chleb z "puszki" Po otwarciu zostały na nim ślady rdzy, a na puszce była data 1969.Jak się nie ma co się lubi....... to się je pordzewiały chleb który wcale nie smakował jak chleb.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.09.2009 06:18

I znowu rzucają nam "na pożarcie" kolejny TEMAT ZASTĘPCZY!
Żebyśmy tylko odwrócili swą uwagę od nierządu w rządzie...

I tera pół Polski będzie biło pianę na temat, jak to jesteśmy podtruwani...

Media, media, media..
8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2009 06:19

Do pierogów to może nie bo mamy świeże mięsko i ważność 4 dni ale do krokietów i gołąbków, hmmm - pan przywiezie paletę...a jutro pieczeń robię
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2009 06:46

Różne rzeczy już jadałem. Znalezione, wykopane, surowe, suszone... ale takiego czegoś... Łaaaa! Fuj! Twu!

Chleb z '69 to przy tym pewnie delicja.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.09.2009 06:53

Aj tam, zwykłe bicie piany, jakoś nie słychać aby ktoś się zatruł gołąbkami, krokietami czy inną garmażerką, bo przecież przy takiej ilości wprowadzonej na rynek zatrucia powinny występować masowo. Choć oczywiście taka informacja może spowodować zmniejszony apetyt.

Nie ma co się stresować, gdybyście wiedzieli jak produkuje się żywność (np.kiełbasa, kaszanka), to większość z Was zostałaby zapewne wegetarianami.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2009 08:13

Arek napisał(a):Aj tam, zwykłe bicie piany, jakoś nie słychać aby ktoś się zatruł gołąbkami, krokietami czy inną garmażerką, bo przecież przy takiej ilości wprowadzonej na rynek zatrucia powinny występować masowo. Choć oczywiście taka informacja może spowodować zmniejszony apetyt.

Nie ma co się stresować, gdybyście wiedzieli jak produkuje się żywność (np.kiełbasa, kaszanka), to większość z Was zostałaby zapewne wegetarianami.

A czy Ty wiesz na czym to zielone rośnie i czym jest pryskane ? :lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.09.2009 08:31

Mogę się tylko domyślać, wszystko to jedna wielka tablica Mendelejewa.
Tym bardziej nie ma czym się stresować. Najlepiej byłoby nie jeść nic, ale tak się nie da. Można ewentualnie (jak są możliwości) zrobić wędliny/garmażerkę samemu, wtedy wiadomo co się pcha do żołądka.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.09.2009 08:33

Arek napisał(a):Mogę się tylko domyślać, wszystko to jedna wielka tablica Mendelejewa.
Tym bardziej nie ma czym się stresować. Najlepiej byłoby nie jeść nic, ale tak się nie da. Można ewentualnie (jak są możliwości) zrobić wędliny/garmażerkę samemu, wtedy wiadomo co się pcha do żołądka.

Dobre :lol: :lol: a czy wiesz czym to mięsko przed zabiciem było karmione :?:
SONATA
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SONATA » 25.09.2009 08:43

Szwedzi powinni przekazać recepturę na te smakołyki - wszak nie brakuje , chociażby na tym forum amatorów weków i innego badziewia targanego ze sobą w trzydziesto stopniowy upał.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2009 09:39

Dlatego najważniejsza jest higiena:

40 ml wódki
20 ml likieru kawowego
Obydwa składniki i kostki lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać. Przelać do kieliszka koktajlowego.

Obrazek czyli Black Russian

Smacznego :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.09.2009 09:45

JacYamaha napisał(a):A czy Ty wiesz na czym to zielone rośnie i czym jest pryskane ? :lol:

Jacku, o to chodziło ??

Obrazek

8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.09.2009 10:27

Rolniku, myj jaja !
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.