.png)
.png)
anakin napisał(a):Ale iż różne są czasy w roku, też są i różne przypadki i w gospodarstwie, i w każdej sprawie człowieka poczciwego, gdyż rok jest na czworo rozdzielon: naprzód wiosna, więc lato, potym jesień, więc zima. A w każdym z tych czasów i potrzebnego a różnego gospodarstwa, i rozkosznych czasów, i krotofil swych w swoim onym pomiernym a w spokojnym żywocie poczciwy człowiek może snadnie użyć. Bo gdy przypadnie wiosna, azaż owo nie rozkosz z żonką, z czeladką po sadkoch, po ogródkoch sobie chodzić, szczepków naszczepić, drobne drzewka rozsadzić, niepotrzebne gałązki obcinać, mszyce pozbierać, krzaczki ochędożyć, okopać, trzaskowiskiem osypać? Bo tego trzeba, aby około młodego drzewka chwast nie rósł; bo coby miało drzewko róść, to mu onę wilgotność chwast wyciągnie.
Czy może lepiej wierszem?:
Słoneczko, śliczne oko, dnia oko pięknego!
Nie jesteś ty zwyczajów starosty naszego.
Ty wstajesz, kiedy twój czas, jemu się zda mało,
Chciałby on, żebyś ty od północy wstawało.
.png)
NorbertTM napisał(a):Uprzedzając dodam, że absolutnie nie zaakceptujemy miłośników hasania z przyrodzeniem na wierzchu.
.png)
BeJur napisał(a):longtom napisał(a):Ja z ceratką zawsze podróżuję, to się łatwo posprząta.
a ceratka ma country of origin???
bo wiesz, made in china nie godna
.png)
BeJur napisał(a):NorbertTM napisał(a):Uprzedzając dodam, że absolutnie nie zaakceptujemy miłośników hasania z przyrodzeniem na wierzchu.
Azaliż wydaje mi się, że ściemniasz
jest tyle pięknych polskich słów, na określenie prostackiego - hasanie......
Pozwól, że Ci zasugeruję, jeśli mogę, ponieważ wykształcenie moje nie zezwala na odezwanie się w Twoją - jakże dostoją stronę
baraszkowanie
dokazywanie
figlowanie
harcowanie
brykanie
pląsanie
hulanie
swawolenie
zbytkowanie

.png)
a_tomek napisał(a):My z małżonką w zasadzie spełniamy powyższe wymagania z tym, że mi strasznie śmierdzą nogi....stąd pytanie:
czy uciążliwością wielką będzie, jak przez całą drogę będę je trzymał za oknem?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.