Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zwardoń;-))

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 12:23

Wczoraj jechałem Zwardoń- Żywiec - droga fatalna, rozkopana - pełno dziur ale mistrzostwo świata jest na trasie od granicy w Zwardoniu do Cadcy tam w ogóle na niektórych odcinkach wcięło im prawą stronę jezdni jadąc z Cro. Dla mnie bomba.
qwarck
Plażowicz

Postnapisał(a) qwarck » 12.08.2008 11:58

Witam

Czy ktoś wie jak obecnie wygląda trasa przez Zwardoń ?? Czy warto zaryzykować przejazd przez to przejście 15.08 w godzinach przedpołudniowych ??
Czy może lepiej skierować się na Cieszyn ?? Pomóżcie proszę rozwiać moje wątpliwości.....

Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2008 12:27

qwarck napisał(a):Witam

Czy ktoś wie jak obecnie wygląda trasa przez Zwardoń ?? Czy warto zaryzykować przejazd przez to przejście 15.08 w godzinach przedpołudniowych ??
Czy może lepiej skierować się na Cieszyn ?? Pomóżcie proszę rozwiać moje wątpliwości.....

W poście wyżej opisałem jaka droga jest przez Zwardoń myślę, że przez dwa tygodnie nic się nie zmieniło.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2008 12:37

qwarck napisał(a):Witam

Lepiej Cieszyn
wojteker
Odkrywca

Postnapisał(a) wojteker » 12.08.2008 12:45

W nocy przez Zwardoń jedzie się fatalnie - słabe oznakowanie,dziury - po prostu masakra !!!
Aro_G
Podróżnik

Postnapisał(a) Aro_G » 28.08.2008 09:55

No i niestety dalej bez zmian było 21.08 jadąc z Cro postanowiłem ominąć Czechy i jechać przez Zwardoń wieczorową porą. Jak dla mnie to był BŁĄD.
Potwierdzam stan w powyższych postach na dzień 21/22.08.. Skalite tragedia rozkopane, na całej długości zerwana prawa strona asfaltu w stronę Zwardonia ze względu na kładzenie kanalizacji, brak odpowiedniego oznakowania, i zabezpieczenia mijanki cięzkie i mało bezpieczne, po zmroku brak oświetlenia. Łatwo złapać tkz. gumę co niestety mnie spotkało.
Po stronie Polskiej objazdy do Żywca słabo oznaczone, osobiście miałem szczęście że spotkałem straż graniczną więc pokierowali mnie odpowiednio, bo nawet navi zgłupiało.
Generalnie gdybym wiedział wcześniej jaki jest stan tej drogi wybrałbym Cieszyn i przejazd przez kawałek Czech.
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 31.08.2008 12:46

Jechałem w piątek wspomnianą drogą, co prawda nie z Cro... Jeżdże tamtędy conajmniej raz w miesiącu. Trasa Sosnowiec, Cieszyn, Skalite, Zwardoń, Sosnowiec. Z Waszych opisów wynika że nawet koniem czy czołgiem byłoby trudno.... Bez przesady, niewąpliwie prace trwają ale spokojnie 40 km/h mozna jechać. Momentami nalezy zwlnić , lub puścić auta z naprzeciwka... Ale żeby aż tak dramatyzowac z tego powodu ;) ?? Chyba że ktoś lubi przez teren zabudowany pomykać 70-90 wtedy fakycznie nie polecam, chocby z tego powodu, żebym ja takich oszołomów tam nie spotkał :)
W Zwardoniu trasa objazów jest dobrze oznakowana więc nie wiem czemu mozna pobłądzić?? No chyba że krajobraz przyciąga uwagę a wtedy można coś przeoczyć... Więcej optymizmu życzę wszystkim :)
beatusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) beatusia » 31.08.2008 15:21

Dojazd do Zwardonia od strony Wisły słabo oznakowany;-((( niestety;-(((Do cro jechaliśmy przez Zwardoń , z wakacji przez Cieszyn i tez nie był to dobry pomysł. Objazd objazdu i jeszcze objazd tego objazdu(był to stan na początek lipca więc teraz może jest lepiej)Rozumiem że remontujemy,budujemy drogi ale jakaś alternatywna mogłaby zostać nierozkopana;-))
Krakus_z_Podgórza
Plażowicz

Postnapisał(a) Krakus_z_Podgórza » 31.08.2008 21:07

Do Chorwacji (15.08 rano) przez Cieszyn. Znudziły mnie korki w kierunku Cadcy i postój 10 minut przez przejazdem kolejowym w jakiejść wiosce (najpierw oczekiwanie na pociąg a potem na to by się oddalił), więc z powrotem (30.08, ok. 18.00). Pojechałem przez Zwardoń.
TRAGEDIA. Jeśli kolega twierdzi, że przez Skalite da się jechać 40 km/h to chciałbym wiedzieć czym - chyba terenówką!!! Nie ma prawej strony drogi (faktycznie kanalizacja). Żeby było weselej, to na niektórych odcinkach zrobili remont a' la puzzle, tzn. na długości kilkuset metrów uzupełnili asfalt, ale nie na całej długości lecz wybiórczo (np. 50 m asfalt, potem przerwa, potem znów nieco asfaltu i znów przerwa. Owe przerwy to zmienia na poziomie asfaltu lub poniżej niego)). Prawą stroną nie da się jechać a lewą strach sie rozpędzić do owych 40 km/h bo nie wiadomo co za zakrętem.
Po polskiej stronie to jeszcze lata świetlne upłyną nim będzie tu droga. Możę za kilka lat będzie kilka km k. Zwardonia (ciekawe czy szybciej będzie nowa droga czy zupełnie rozleci się obecna :P ) Od Żywca do Bielska to jeden korek, a w Bielsku koleiny takie, że mój Peugeot Partner kilka razy szorował "brzuchem" po asfalcie.
Reasumując - dużo lepiej przez Cieszyn. Powoli, ale skutecznie do przodu. Przynajmniej człowiek wie po czym i dokąd jedzie.
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 31.08.2008 21:40

Jadąc TAM wybrałem Zwardoń ale widząc co się dzieje w Skalitem wracałem p. Chyżne a właściwie p. Chochołów żeby ominąć remonty na 7. Co z tego że je ominąłem skoro stanąłem w korku na zakopiance przed Krakowem.
Oj, krakuski nie mają w tym roku łatwego życia :cry:

Coby uniknąć jek najdłużej towarzystwa Tirów, od Żyliny do D.Kubina jechałem, p. Terchovą. Droga b. atrakcyjna widokowo i ruch niewielki.
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 04.09.2008 07:01

Kolejne utrudnienie na dojeździe do Zwardonia.
http://zywiec.naszemiasto.pl/wydarzenia/893642.html

Prace miedzy Węgierską Górką a Milówką potrwają do początku 2010.
ufokking
Cromaniak

Postnapisał(a) ufokking » 10.07.2009 12:48

uboot napisał(a):Jechałem w piątek wspomnianą drogą, co prawda nie z Cro... Jeżdże tamtędy conajmniej raz w miesiącu. Trasa Sosnowiec, Cieszyn, Skalite, Zwardoń, Sosnowiec. Z Waszych opisów wynika że nawet koniem czy czołgiem byłoby trudno.... Bez przesady, niewąpliwie prace trwają ale spokojnie 40 km/h mozna jechać. Momentami nalezy zwlnić , lub puścić auta z naprzeciwka... Ale żeby aż tak dramatyzowac z tego powodu ;) ?? Chyba że ktoś lubi przez teren zabudowany pomykać 70-90 wtedy fakycznie nie polecam, chocby z tego powodu, żebym ja takich oszołomów tam nie spotkał :)
W Zwardoniu trasa objazów jest dobrze oznakowana więc nie wiem czemu mozna pobłądzić?? No chyba że krajobraz przyciąga uwagę a wtedy można coś przeoczyć... Więcej optymizmu życzę wszystkim :)

piszesz ze jeździsz tamtędy często jak jechałeś niedawno napisz jak trasa
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 10.07.2009 12:54

Zobacz na datę... :wink:
hoolihan
Autostopowicz

Postnapisał(a) hoolihan » 10.07.2009 12:59

jechałem tą drogą 2 dni temu... MASAKRA !!! na Słowacji dziury i braki w asfalcie, góry piasku po ostatnich ulewach. Po polskiej stronie roboty drogowe, objazdy itd. Dobrze że jechałem w nocy więc jakoś poszło, ale w dzień to strata przynajmniej godziny. Polecam jazdę przez Cieszyn...
ufokking
Cromaniak

Postnapisał(a) ufokking » 10.07.2009 13:14

JacYamaha napisał(a):Zobacz na datę... :wink:

wiem :lol: ale jak pisze ze jeździ często wiec myślałem ze sie odezwie bo mnie interesuje info od osób które nie potrzebują drogi jak stół ale realnie bo jak ja mam pędzić na Bielsko i przez miasto potem na Cieszyn ewentualnie na Ustroń to nie wiem czy szybciej nie będzie właśnie przez Zwardoń. W tamtym roku jechałem i było jak dla mnie powoli ale ok pewnie w tym chyba nie jest gorzej, chyba ze sie mylę jak ktoś jechał w w tamtym roku i teraz w tym to nich napisze czy lepiej czy gorzej jak lepiej to już wszytko jasne będzie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone