Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Źle zalinkujesz, odpokutujesz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.02.2011 12:07

Dotyczy nas wszystkich:

źródło: emetro.pl

Kolejny martwy przepis?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.02.2011 12:24

Jednym słowem, jak pokażesz policji gdzie mieszka twój sąsiad, złodziej, to pójdziesz siedzieć ... :lol:

Nie bardzo mogę znaleźć tę ustawę ... :?

Za tydzień nikt nie będzie pamiętał, ale temat, akurat na zimę - nic się nie dzieje - idealny do dyskusji :D

To tak, jak z napisami do filmów ... :wink:
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 04.02.2011 12:30

Dzisiaj chciałem Wam podlinkować filmik z Rajdu Polski, który kiedyś popełniłem z taką fajną muzyczką Offspringa w tle.
Wchodzę na youtube na swoje konto, znajduję klipa, a tu message:
"Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."

A co do przepisu: kolejne martwe paragrafy...

Jakby mieli za dużo wolnego czasu, a sprawy toczą się i toczą...
Ostatnio edytowano 04.02.2011 12:32 przez fasi, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.02.2011 12:31

fasi napisał(a):Dzisiaj chciałem Wam podlinkować filmik z Rajdu Polski, który kiedyś popełniłem z taką fajną muzyczką Offspringa w tle.
Wchodzę na youtubena swoje konto, znajduję klipa, a tu message:
"Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."

A fakturę już przysłali?

:wink: :lol:
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 04.02.2011 12:33

Na razie jeszcze nie :lol:

Jak ktoś chętny to cesję należności mogę zrobić :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.02.2011 12:34

fasi napisał(a):... z taką fajną muzyczką Offspringa w tle.

Offspring, zdaje się, nie rozpowszechnia free sampli, więc co w tym dziwnego?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 04.02.2011 12:41

ano nic weldon :)
w pełni popieram walkę z piractwem, jednakże są momenty w których wielkie koncerny same prowokują sytuację np. Sony w przypadku gier na PS3.
Ciężko mi ogarnąć to, dlaczego nowość na PC kosztuje załóżmy 119 zł a na PS3 229 zł.
Pamiętajmy o skali piractwa na PC i o tym, że mimo hackowania PS3 i łamania kodów konsoli, Sony z różnymi efektami walczy z tym wypuszczając co chwila jakieś upgrade oprogramowania konsoli.
Problem mnie nie dotyczy bo kupuję oryginały, jednakże skala piractwa była by mniejsza gdyby wspomniana gra na PS3 kosztowała tyle samo co na PC.
Sądzę, że o wiele więcej osób kupowałoby oryginalne tytuły zamiast kombinować.

Sorry za OT
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.02.2011 12:59

Ale dzięki temu stać je na zablokowanie komuś filmu :lol:

Można znaleźć sporo darmowej muzyczki na takie okazje w internecie, tak w ogóle.
Sporo osób też produkuje taka, za niewielkie pieniądze.

Są w każdym razie takie stocki z muzyką, jak ze zdjęciami, jakbyś kiedyś potrzebował.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2011 14:48

Jacek S napisał(a):Dotyczy nas wszystkich:

źródło: emetro.pl

Kolejny martwy przepis?

No i trzy lata jak w linku będzie małolata.

Ciekawe na ile za filmik z youtube do celi na chleb i sól za kruh i sol :?: :wink: :D

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone