Szukamy w Google.pl
Google Earth- Home
Po stronie prawej góra- Google Earth Free Vewrsion
Na środku Download Google Earth
Czekaj aż wgra ikonę na pulpit- kliknij w ikonę
Zakończ instalacje wg ustaleń
Otwórz ikonę z pulpitu, powinna pokazać się mapa świata w postaci globusa. Łapką znajdujemy miejsce szukane np. Europa, przybliżamy prawym potencjometrem ( górny prawy róg mapy). W tym rogu kompas tak trzymamy, aby N (północ) była zawsze na górze. Przybliżamy Chorwacje , wybieramy region, ciągle przybliżamy +, pojawią się nazwy miejscowości, powiększamy miejscowości. Po ustaleniu możemy górnym potencjometrem zmienić kąt z pionowego na bardziej poziomy, otrzymujemy dość wierny obraz.
Ja odszukałem swój apartament w Breli, plaże na których kąpaliśmy się, dróżki, którymi wspinaliśmy się w górach, wspaniała zabawa.
Rozdzielczość jest bardzo różna, mapa Polski, poza kilkoma miastami jest słaba, ale np. Riwiera Makarska jest super. Bardzo dobra jest mapa Zachodniej Europy i USA.
Wczoraj akurat miałem dyżur i zamiast Sylwestrowej zabawy odwiedziłem wiele miejsc, do których nostalgicznie wracamy.
Zapraszam do Chorwacji. Ciekawe czy uda się wam odszukać swoje miejsce na mapie Cro. Czy te obrazy przywołają wspomnienia??? I co o tym sądzicie.
Dobrej zabawy w Nowym Roku. Pozdrawiam. Grzegorz.

.png)
.png)
.png)

.png)