Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zapasowe kluczyki

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 17.05.2008 19:54

Zawsze mam zapas kluczykow do auta jak jade do Chorwacji...
hellraider
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hellraider » 17.05.2008 21:00

A ja wam opowiem co mi się zdarzyło w związku z kluczykami :-)
Byłem z rodzinką na wczasach na CIOVO i pewnego dnia postanowiliśmy pojechać sobie na plaże do ośrodka za TROGIREM . Dodam , że miałem dwa komplety kluczyków ale jeden zostawiłem w apartamencie . Jak szykowałem się do wyjazdu na plaże mój gospodarz mówi , że dziś niedziela i że on ma wyjazd z całą rodziną , więc w domu dziś nikogo nie będzie . Dobra jest ! Pojechaliśmy . Na plaży kąpiemy się , pływamy i tak po dwóch godzinach stwierdzam , że kluczyki od auta mam w kieszeni spodenek , w których pływałem . Wyciągam i lecę do auta . Oczywiście klapa... pilot nie otwiera a z samego kluczyka nie moge otworzyć bo mam alarm. W aucie są zamknięte klucze od apartamentu więc nie mam co wracać na pieszo bo dom zamknięty i nikt mi nawet pokoju zapasowym kluczem nie otworzy . A tam są przecież zapasowe kluczyki i pilot od auta :-) Z pomocą życzliwych Chorwatów suszyłem pół dnia i rozbierałem pilota i wreszcie zaskoczył ... otworzyłem auto !!! Od tego dnia zawsze mam ze sobą dwa komplety ... jeden ja a drugi żona . Pilnujemy się żeby znowu czegoś takiego nie powtórzyć . A swoją drogą wykąpany pilot i tak na drugi dzień siadł i do końca wczasów zamykałem auto tylko na kluczyk , żeby nie prowokować losu .
Pamiętajcie moją przygodę - ku przestrodze :-))))))
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 18.05.2008 10:33

hellraider napisał(a):A ja wam opowiem co mi się zdarzyło w związku z kluczykami :-)
Byłem z rodzinką na wczasach na CIOVO i pewnego dnia postanowiliśmy pojechać sobie na plaże do ośrodka za TROGIREM . Dodam , że miałem dwa komplety kluczyków ale jeden zostawiłem w apartamencie . Jak szykowałem się do wyjazdu na plaże mój gospodarz mówi , że dziś niedziela i że on ma wyjazd z całą rodziną , więc w domu dziś nikogo nie będzie . Dobra jest ! Pojechaliśmy . Na plaży kąpiemy się , pływamy i tak po dwóch godzinach stwierdzam , że kluczyki od auta mam w kieszeni spodenek , w których pływałem . Wyciągam i lecę do auta . Oczywiście klapa... pilot nie otwiera a z samego kluczyka nie moge otworzyć bo mam alarm. W aucie są zamknięte klucze od apartamentu więc nie mam co wracać na pieszo bo dom zamknięty i nikt mi nawet pokoju zapasowym kluczem nie otworzy . A tam są przecież zapasowe kluczyki i pilot od auta :-) Z pomocą życzliwych Chorwatów suszyłem pół dnia i rozbierałem pilota i wreszcie zaskoczył ... otworzyłem auto !!! Od tego dnia zawsze mam ze sobą dwa komplety ... jeden ja a drugi żona . Pilnujemy się żeby znowu czegoś takiego nie powtórzyć . A swoją drogą wykąpany pilot i tak na drugi dzień siadł i do końca wczasów zamykałem auto tylko na kluczyk , żeby nie prowokować losu .
Pamiętajcie moją przygodę - ku przestrodze :-))))))
Pilnuj pilnuj i zmień sobie betrie w pilocie :D
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 19.05.2008 22:20

To może teraz moja opowieść o kluczykach... :wink:
To był nasz pierwszy wyjazd do CRO - wyspa VIR a tam dzika plaża (bez drzew) z czerwoną glinką i "kosmicznymi" kamieniami (tzw. czerwone klify). Generalnie od najbliższych zabudowań pare kilometrów, poza nami na plaży nikogo (początek czerwca). Słońce praży, woda ciepła - jest pięknie... Tak pięknie, że pasowałoby przynieść aparat z auta - więc poszedłem - kluczyki w łape i wspinam się po klifie. Dochodze, otwieram, biore sprzęta i tak sobie myśle - jak tu piknie! :wink: Zapalam papierosa, :sm: delektuje się chwilą i dochodze do wniosku:- w sumie, to jeszcze nigdy nie robiłem zdjęcia swojego auta, zwłąszcza w fajnym miejscu a tu jest po prostu bajka! Więc odchodze pare metrów i pstrykam. Po chwili zamykam drzwi, żeby były lepsze zdjęcia. ALE! Nie wiedzieć jak i czemu przed zamknięciem zachaczam o "dzyndzel" od zamykania drzwi i centralny zamek zaskakuje... nieświadomy robie jeszcze kilka zdjęć i wracam na plaże. Ide, ide i czuje, że czegoś mi brakuje - idąc tam miałem coś w ręce, ale szedłem po coś a teraz wracam i znowu trzymam tylko jedno coś (aparat), więc gdzie jest tamto pierwsze coś??? Olścnienie - KLUCZYKI! Biegne na góre zaglądam do środka - kluczyki na siedzeniu pasażera!!! Auto szczelnie zamknięte, w pobliżu nie ma uczynnych Chorwatów a jedyny "narzędź" jaki posiadam to sprzączka od paska. :cry:
Po pół godziny i litrach potu dochodze do wniosku, że minołem się z powołaniem - otworzyłem!
Wniosek pierwszy: - Palenie szkodzi!
Drugi wniosek: - VW Passat był i wciąż jest najczęściej kradzionym samochodem
Trzeci wniosek: - Warto nosić pasek

Pozdrawiam wszystkich
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.05.2008 22:42

No tak, to uroki tego pięknego kraju zapierają nam dech w piersiach, do tego stopnia, że zapominamy o bożym świecie... :lol:
Często noszę drugi komplet przy sobie, na plażę jednak z zapasowymi kluczykami również nie chodzę. :lol: :lol: :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone