Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zabić za religię

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.09.2012 20:40

realista2 napisał(a):
bonar napisał(a):........zachłyśnięcie zachodem spowodowało u nas tyle patologii, że warto najpierw u siebie posprzątać, a później krytykować zwyczaje, zakazy i religię muzułmańską.

My nie musieliśmy się zachłystywać zachodem. My jesteśmy zachodem od 1000 lat z haczykiem. Tyle, że trochę zostaliśmy w tyle szczególnie w kwestii światopoglądowej, a krytykowanie kogoś kto wprowadza zamordyzm religijny, nietolerancję, dyskryminację kobiet i mordy w imię Boga to nasz obowiązek.

Obowiązek ? A dlaczego ?

Moim obowiązkiem jest dbanie o dobro mojej rodziny i mojej Ojczyzny. Tej małej i tej dużej. I tyle. I tym się zajmuje i Tobie radze to samo. A roboty jest dość zwłaszcza, zwłaszcza w zakresie obowiązków wobec Ojczyzny. Jak raz pasuje tu przypowieść o źdźble i belce we własnym oku.

To jest ich kraj (ich kraje) ich porządek i ich obyczaje. Wara nam od tego. A im wara od naszych.

Przynależność do zachodu ? To jakiś powód do specjalnej dumy ? Chodzi Ci o ten zachód co wywołał nie tak dawno dwie krwawe ogólnoświatowe łaźnie. Może o ten zachód, który wzbogacił się na wyzysku kolonialnym. Czy może o mówisz o tym zachodzie, którego światli przedstawiciele lecą sobie do Tajlandii i tam za psie grosze kupują jakąś trzynastoletnią dziewice.

Czy może chodzi Ci o Amerykę, u której podstawy leży ludobójstwo rdzennej ludności indiańskiej, gdzie jeszcze 150 lat temu panowało niewolnictwo, a segregacja rasowa skończyła się raptem jakieś trzydzieści może czterdzieści lat temu. O tą Amerykę która ubiera się w piórka stróża moralności. Cóż za hipokryzja.

Mylisz pojęcie wolności z możliwością pokazania w necie cycka.

A co do tysiąca lat, to jak w tamtym świecie kwitły Uniwersytety to w tej części Europy ludzie w ziemiankach mieszkali. Trochę pokory więc zalecam.

Interesuje Cię los kobiet ? Dwadzieścia procent dziewcząt w Polsce się prostytuuje (o ładnie światły zachód nazwał to sponsoringiem). Jest się czym zająć.

I ogólnie.
No i najlepiej przy okazji przywalić Rydzykowi. Bo śmiesznie. I katolikom, bo wiadomo, oni od Prezesa. No i kibicom, jak wszystkim to wszystkim.
Wszystkim, których się tak strasznie się nienawidzi.

AndrzejJ. napisał(a):Zamiast pisać głupoty o cudzym podwórku i to nie swoimi słowami lepiej zająć się swoim.
Te komentarze i teksty zaczerpnięte z netu są zbyt obrażliwe i głupie by je cytować.

O nie mogłem się powstrzymać :D To pierwszy Twój post z którym się zgadzam.

Pozdrawiam. Raczej nie zamierzam się wgłębiać w dyskusje.
:papa:

PS. I na koniec. Ja byłem dość długo w kraju muzułmańskim. Wróciłem stamtąd nazwijmy to delikatnie z głęboką niechęcią do tamtejszej rzeczywistości. Proszę zatem mnie nie posądzać o jakieś proislamskie sympatie.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.09.2012 20:54

....
Ostatnio edytowano 01.06.2013 10:41 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 13.09.2012 21:09

Kiepura napisał(a):Mylisz pojęcie wolności z możliwością pokazania w necie cycka.

nie musisz uderzać poniżej pasa. Stać Cię na więcej

Kiepura napisał(a):PS. I na koniec. Ja byłem dość długo w kraju muzułmańskim. Wróciłem stamtąd nazwijmy to delikatnie z głęboką niechęcią do tamtejszej rzeczywistości. Proszę zatem mnie nie posądzać o jakieś proislamskie sympatie.

Problem w tym, że twoje zdanie podzielają bez mała wszyscy na tym forum, ale jakiego by tematu nie poruszyć zaraz wracamy na nasze krajowe podwórko. Może się jednak zdarzyć, że nasze własne codzienne problemy nic nie będą znaczyć jak te oszołomy podpalą świat.

PS. Te uniwersytety może kiedyś mieli, ale co maja teraz? Teraz mają Koran.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 13.09.2012 21:35

Kiepura napisał(a):Dwadzieścia procent dziewcząt w Polsce się prostytuuje (o ładnie światły zachód nazwał to sponsoringiem). Jest się czym zająć.

Skąd te dane ? No i jak zdefiniować termin dziewczęta? Skoro islam uznaje, że dwunastolatka jest kobietą to jak : 12 – 20 , 12 – 20 czy raczej 12-30 albo 40 ? Jakby nie liczyć wychodzą miliony. Miliony Polek to prostytutki?
Znalazłem takie dane cyt.: "Szacuje się, że w Polsce szeroko rozumiane płatne usługi seksualne świadczy od 18 do 20 tysięcy osób. Według raportu "Sex work in Europe" opublikowanego w 2010 r. przez sieć TAMPEP (zrzesza ponad 380 organizacji pomagających prostytutkom w 25 krajach Unii)  liczba osób trudniących się zawodową prostytucją w w Polsce w ostatnich latach spadła o blisko 3 tys. osób".
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.09.2012 05:36

realista2 napisał(a):
Kiepura napisał(a):Dwadzieścia procent dziewcząt w Polsce się prostytuuje (o ładnie światły zachód nazwał to sponsoringiem). Jest się czym zająć.

Skąd te dane ? No i jak zdefiniować termin dziewczęta? Skoro islam uznaje, że dwunastolatka jest kobietą to jak : 12 – 20 , 12 – 20 czy raczej 12-30 albo 40 ? Jakby nie liczyć wychodzą miliony. Miliony Polek to prostytutki?
Znalazłem takie dane cyt.: "Szacuje się, że w Polsce szeroko rozumiane płatne usługi seksualne świadczy od 18 do 20 tysięcy osób. Według raportu "Sex work in Europe" opublikowanego w 2010 r. przez sieć TAMPEP (zrzesza ponad 380 organizacji pomagających prostytutkom w 25 krajach Unii)  liczba osób trudniących się zawodową prostytucją w w Polsce w ostatnich latach spadła o blisko 3 tys. osób".

http://spoleczenstwo.newsweek.pl/3-razy-sponsoring,87989,4,1.html

http://www.google.com/webhp?client=aff-maxthon-newtab&channel=t2#hl=pl&client=aff-maxthon-newtab&channel=t2&output=search&sclient=psy-ab&q=szukam+sponsora&oq=szukam+sponsora&gs_l=hp.3...2295.5559.0.5751.15.12.0.3.3.0.267.1842.0j7j3.10.0...0.0...1c.1.tjKkHW1W8LE&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=e8612cd0e9660524&biw=1024&bih=628

Może liczba nieco przesadzona, co nie znaczy, że problem jest.

Może się jednak zdarzyć, że nasze własne codzienne problemy nic nie będą znaczyć jak te oszołomy podpalą świat.

Oni nie muszą podpalać świata. To będzie ich świat. Po co mieliby to robić. Ultranowoczesna cywilizacja białego człowieka odeszła od swoich korzeni i wartości wokół ta cywilizację zbudowała. Zgnuśniała. Dlatego zginie. A może lepiej powiedzieć ginie. Taka Francja dla przykładu to w Europie jedynie geograficznie już chyba tylko jest.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.09.2012 08:15

czyli nie masz żadnych danych na potwierdzenie kuriozalnej tezy, że 1/5 młodych kobiet się prostytuuje. Nie masz i nie możesz mieć bo to kosmiczna bzdura. Takich kobiet jest w Polsce zaledwie ok 20 tys. :

http://natropie.onet.pl/najnowsze/fala- ... ecial.html

dlaczego zaledwie ? Dlatego, że przed wojną taka ilość prostytutek była tylko w Warszawie :

http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/na ... cja._28561

Czyli jest zdecydowanie lepiej niż w tak chętnie mitologizowanej przedwojennej Polsce.
Mimo 20 lat transformacji nie nauczyliśmy się rozróżniać faktów medialnych od rzeczywistości.
Obserwuję mojego dorosłego syna, jego kolegów i koleżanki, dzieci dalszych i bliższych znajomych i jestem przekonany, że moje pokolenie było bardziej otwarte w sferze sexu, bardziej tolerancyjne i wolne od uprzedzeń rasowych. Rozwiązłość seksualna współczesnej młodzieży to jedynie medialna fikcja.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.09.2012 08:48

Myślałem, że będzie coś o terroryzmie, o tym coś tam słyszałem i czytałem, ale jak zwykle dyskusja zeszła na dupy :mrgreen:
Miłego udowadniania sobie 8)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 14.09.2012 10:56

realista2 napisał(a):Obserwuję mojego dorosłego syna, jego kolegów i koleżanki, dzieci dalszych i bliższych znajomych i jestem przekonany, że moje pokolenie było bardziej otwarte w sferze sexu, bardziej tolerancyjne i wolne od uprzedzeń rasowych. Rozwiązłość seksualna współczesnej młodzieży to jedynie medialna fikcja.

Noooo, śmiałe stwierdzenie :roll: :lol:

Ale skoro tak twierdzisz...

Ja, pas.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.09.2012 12:13

Jakiegokolwiek tematu byśmy wymyślili to i tak skończy się na polskiej polityce.
Kiepura pisze : „To jest ich kraj (ich kraje) ich porządek i ich obyczaje. Wara nam od tego. A im wara od naszych.” Wtóruje mu AndrzejJ cyt.:”Zamiast pisać głupoty o cudzym podwórku i to nie swoimi słowami lepiej zająć się swoim.” Bonar co ciekawe z jego avatara spogląda na nas Miro Drzewiecki jak żywy oświadcza, że cyt:”TVN tego nie oglądam, Gazeta Wyborcza tego nie biorę do ręki”.:
Kużwa też nie biorę do ręki, ale motywacja osób gotowych poświęcić życie dla jakiejś idei mnie interesuje. Nienormalny jakiś jestem?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 14.09.2012 12:57

...... jak zwykle dyskusja zeszła na dupy .....

Odnośnie, dup, polityki i islamu, powiem pokrętnie. Wszystko to przez alkohol (lub raczej jego brak) !!!! Francuzi i Włosi rozmawiają o polityce, strzelą ileś tam wina i ida na dupy. Polacy kłócą sie o polityce, strzelą sobie po flaszce i idą dać sobie w mordę, Czesi ... o polityce - jedno piwo, dzisięc i idą spać. ...... A Arabowie - gadają, gadają, zero alkoholu, więc idą założyć pasy z trotylem i wysadzają siebie i innych. :wink: I co tu jest remedium na uratowanie świata ? Tylko zmiany legislacyjne w koranie :D :D :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.09.2012 13:12

jakby to podsumowali nasi wschodni sąsiedzi "bez wodki nie rozbieriosz" . Coś w tym jest.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.09.2012 19:33

....
Ostatnio edytowano 01.06.2013 17:14 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
Biało-czerwony
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biało-czerwony » 16.09.2012 10:40

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 16.09.2012 15:59

Jak czytam stwierdzenie, że to ich sprawa i niech sobie żyją, jak chcą, to mi ręce opadają. Pewnie. Mógłbym stwierdzić podobnie, gdyby żyli sobie w swoich państwach i wyznawali swoją religię sami dla siebie, a nie obnosili się z nią, przy okazji mordując innych, tylko dlatego, że ktoś nagrał jakiś film, który to niby ich obraża... może inaczej, może i ich obraża, ale to nie jest powód do tego typu reakcji.

Fanatyzm religijny, każdej religii, bez znaczenia jakiej, jest zły i należy go w całej rozciągłości potępiać. Miliony ludzi zginęło dla przeróżnej maści wiary. To jest chore. 2000 lat temu, za swoją wiarę ginęli chrześcijanie z rąk starożytnych, 1000 lat temu chrześcijanie mordowali innowierców. Tak już będzie zawsze, bo praktycznie każda religia niesie za sobą fanatyzm. Cienka jest granica pomiędzy wiarą, a fanatyzmem.

Należy mieć na to baczenie jak najbardziej, a nie uciekać od tego problemu. Jak ktoś wpadnie Ci do domu i w imię Allaha, Jezusa, Shiwy, Odyna, Swiatowida, Wielkiego Pieroga czy Pieska Pustynnego palnie Twojej żonie w łeb, to się może niektórym oczy otworzą.

W Polsce też mamy nawiedzonych fanatyków. O ile nie mamy absolutnie żadnego wpływu na świat islamski (w sensie, my maluczcy tego świata. Możemy tylko pewne akcje popierać lub nie), tak już na objawy fanatyzmu w Polsce - tak.
Ostatnio edytowano 16.09.2012 16:07 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 16.09.2012 16:05

Kiepura napisał(a):Oni nie muszą podpalać świata. To będzie ich świat. Po co mieliby to robić. Ultranowoczesna cywilizacja białego człowieka odeszła od swoich korzeni i wartości wokół ta cywilizację zbudowała. Zgnuśniała. Dlatego zginie...

Kiepura, o ile z częścią Twoich wypowiedzi, argumentów i kontrargumentów się zgodzę, to tutaj mam zgryz, bo się chyba zgubiłem.
Piszesz o ochronie swojej rodziny i swojej ojczyzny, po czym piszesz powyższe zdanie. Uważasz, że należy czekać, aż przyjdą?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone