realista2 napisał(a):bonar napisał(a):........zachłyśnięcie zachodem spowodowało u nas tyle patologii, że warto najpierw u siebie posprzątać, a później krytykować zwyczaje, zakazy i religię muzułmańską.
My nie musieliśmy się zachłystywać zachodem. My jesteśmy zachodem od 1000 lat z haczykiem. Tyle, że trochę zostaliśmy w tyle szczególnie w kwestii światopoglądowej, a krytykowanie kogoś kto wprowadza zamordyzm religijny, nietolerancję, dyskryminację kobiet i mordy w imię Boga to nasz obowiązek.
Obowiązek ? A dlaczego ?
Moim obowiązkiem jest dbanie o dobro mojej rodziny i mojej Ojczyzny. Tej małej i tej dużej. I tyle. I tym się zajmuje i Tobie radze to samo. A roboty jest dość zwłaszcza, zwłaszcza w zakresie obowiązków wobec Ojczyzny. Jak raz pasuje tu przypowieść o źdźble i belce we własnym oku.
To jest ich kraj (ich kraje) ich porządek i ich obyczaje. Wara nam od tego. A im wara od naszych.
Przynależność do zachodu ? To jakiś powód do specjalnej dumy ? Chodzi Ci o ten zachód co wywołał nie tak dawno dwie krwawe ogólnoświatowe łaźnie. Może o ten zachód, który wzbogacił się na wyzysku kolonialnym. Czy może o mówisz o tym zachodzie, którego światli przedstawiciele lecą sobie do Tajlandii i tam za psie grosze kupują jakąś trzynastoletnią dziewice.
Czy może chodzi Ci o Amerykę, u której podstawy leży ludobójstwo rdzennej ludności indiańskiej, gdzie jeszcze 150 lat temu panowało niewolnictwo, a segregacja rasowa skończyła się raptem jakieś trzydzieści może czterdzieści lat temu. O tą Amerykę która ubiera się w piórka stróża moralności. Cóż za hipokryzja.
Mylisz pojęcie wolności z możliwością pokazania w necie cycka.
A co do tysiąca lat, to jak w tamtym świecie kwitły Uniwersytety to w tej części Europy ludzie w ziemiankach mieszkali. Trochę pokory więc zalecam.
Interesuje Cię los kobiet ? Dwadzieścia procent dziewcząt w Polsce się prostytuuje (o ładnie światły zachód nazwał to sponsoringiem). Jest się czym zająć.
I ogólnie.
No i najlepiej przy okazji przywalić Rydzykowi. Bo śmiesznie. I katolikom, bo wiadomo, oni od Prezesa. No i kibicom, jak wszystkim to wszystkim.
Wszystkim, których się tak strasznie się nienawidzi.
AndrzejJ. napisał(a):Zamiast pisać głupoty o cudzym podwórku i to nie swoimi słowami lepiej zająć się swoim.
Te komentarze i teksty zaczerpnięte z netu są zbyt obrażliwe i głupie by je cytować.
O nie mogłem się powstrzymać
Pozdrawiam. Raczej nie zamierzam się wgłębiać w dyskusje.
PS. I na koniec. Ja byłem dość długo w kraju muzułmańskim. Wróciłem stamtąd nazwijmy to delikatnie z głęboką niechęcią do tamtejszej rzeczywistości. Proszę zatem mnie nie posądzać o jakieś proislamskie sympatie.

.png)
.png)