Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z dzieckiem w amochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2008 20:28

bormio napisał(a):.... jezeli chodzi o autostradę Rijeka - Zagrzeb to teren jest słabo zurbanizowany, nie ma gdzie nawet po drodze zatankować nie mówiąc o jakims miejscu na postój. ....i.

Za szybko jechałeś, skoro nie zauważyłes takich miejsc :lol:
Na autostradzie Zagreb - Rijeka w okolicy Fuzine (tuż przed/za tunelem koło Delnic) jest stacja paliw INA.
Na terenie tej stacji paliw (całodobowej) jest m.in. mały plac zabaw z huśtawkami dla dzieci.
Z tankowaniem również nie ma najmniejszych problemów, więc nie wiem skąd u Ciebie znalazły sie takie problemy ze stacjami paliw na tym odcinku autostrady.
Wystarczy wejść w wyszukiwarki stacji paliw INA i TIFON, żeby zobaczyć, że nie jest tak źle jak piszesz :wink:
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 15.05.2008 20:36

Piotrek_B - dzięki za podpowiedź, może polecisz jeszcze jakieś dobre miejsce na postój z dzieckiem? Myślę, ze przyda się to wielu osobom, nie tylko mnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2008 20:38

MamaTosi napisał(a):Nie brzmi to zbyt optymistycznie :roll: ...... To mam teraz do myślenia gdzie zrobić postoje :roll: Może ktoś jeszcze coś doradzi...

Mamo Tosi, poradze Ci tak - jedź przed siebie i nie zastanawiaj się nad rzeczami nieistotnymi :wink:
Postoje były, są i będa w KAŻDYM kraju. Zatrzymujesz sie tam, gdzie będzie taka potrzeba. A najlepiej na stacjach benzynowych, szczególnie tych dużych tzw. sieciowych bo one zawsze mają mniejsze lub większe zaplecze.
Planowanie i myślenie "gdzie mogę się zatrzymać" jest bezsensowne.

To co wyżej napisałem nie jest moim "widzimisię" tylko praktyka - jazda z dzieciakami, które biorę od czasu jak skończyły 2 lata.....teraz mają 11.
Pozdrav :papa:
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 15.05.2008 21:05

Piotrek - masz oczywiście dużo racji. Ja z tych intensywnie planujących. Może czasem aż do przesady ;) Pewnie nie wszystko da się przewidzieć. Z drugiej strony czasem mi się już przydawała wiedza, że na trasie mam dobre miejsca na dłuższy postój, gdzie dziecko ma się gdzie wybiegać , wc jest przyzwoite, a my jemy smaczny obiad.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2008 21:14

MamaTosi napisał(a):....Pewnie nie wszystko da się przewidzieć....

Akcji "siku" nie przewidzisz :lol:
MamaTosi napisał(a):.....Z drugiej strony czasem mi się już przydawała wiedza, że na trasie mam dobre miejsca na dłuższy postój, gdzie dziecko ma się gdzie wybiegać , wc jest przyzwoite, a my jemy smaczny obiad.

Z tego co piszesz to bedziesz jechała od strony Węgier.
Za Karlovacem w Ravna Gora jest też przy autostradzie fajna stacja koncernu TIFON - masz tam wszystko od całkiem przyjemnej knajpki/kawiarni bo duży plac zabaw dla dzieci.
Wyszukiwarke stacji z zapleczem a nie tylko z dystrybutorami znajdziesz:
1) sieć INA
2) sieć TIFON
:papa:
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 15.05.2008 22:15

Bardzo dziękuję :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

z dzieckiem w amochodzie - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone