Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z dzieckiem w amochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 16.04.2008 07:44

U mnie było odwrotnie;-)) Gdy mała miała roczek wybraliśmy się do Włoch;-))) Podróż była katastrofą......Gdy udało jej się zasnąć to akurat nadchodził czas na przerwę(tankowanie,siku,kawa) potem mijały ok dwie godziny nim zasnęła , gdy tylko auto zwalniało otwierała oczy....jako dwu-latek jechaliśmy do cro i była powtórka z rozrywki;-(((( W tamte wakacje skończyła trzy latka i jechaliśmy do rodziny do niemiec (tez ponad 1000km.) I o dziwo....gdy za Gliwicami zasnęła to obudziła się dopiero przed drzwiami rodzinki. Taka podróż była przyjemnością dla nas wszystkich. Nikt nie był poddenerwowany.......kilometry same umykały spod kół.Teraz jako czterolatka pędzi z nami znowu do cro;-)) i mam nadzieję że podróż nam szybko i przyjemnie minie. Jazdę w ciągu dnia sobie nie wyobrażam bo mała jest straszną wiercipiętą .
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 19.04.2008 09:52

Co dziwne jak jedziemy , w krótką może godzinną podróż, to marudzenie naszej małej sześciolatki ,jest nie do zniesienia. Jak jedziemy na urlop 1000 km, to nie mamy z nią najmniejszych kłopotów. Bawi się , rysuje, zawsze zabiera do auta jakieś drobiazgi, by mieć zajęcie. Co do drzemek w tak długiej trasie są nie do uniknięcia. Praktyczne są takie kołnierzo poduszeczki, zakładane na szyje. Odpowiednio dobrane jako tako podtrzymują głowę. Jendak po drodze jest tyle fajnych rzeczy, że na spanie prawie mała nie ma czasu.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.04.2008 00:45

Ja jestem ciekawa, jak ICH dziecię zniosło taką podróż (i wiele innych hehe): http://www.cypis.pl/Podroze/relacje_pliki/2006.04-05%20Chorwacja/2006.04-05%20Chorwacja.html
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 08.05.2008 19:42

Podczas wyjazdu na majówkę przetestowałam oglądanie bajek na laptopie umieszczonym w rozpiętym plecaku. Może być jak konkurencja do przenośnego odtwarzacza DVD ;)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.05.2008 09:10

Witam.
Ja w zeszłym roku miałem w podróży laptopa i syn oglądał bajki. Służył mi on również jako nawigacja po zakupie anteny gps - super sprawa.
Polecam
JustynaP.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustynaP. » 09.05.2008 09:53

tylko jak doladować laptopa w drodze?? :?:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 09.05.2008 10:19

Kupić przetwornicę akumulatorową przetwarzającą napięcie stałe z akumulatora 12V na napięcie zmienne 220V. Możesz podłączyć laptopa ,dvd,doładować telefon,aparat fotograficzny.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.05.2008 10:25

Przetwornicę? chyba prościej i taniej kupić zasilacz samochodowy do laptopa na 12V, na allegro uniwersalne (kilka wtyków pasujących do większości komputerów) można kupić już za około 35 zł ale maksymalnie do 4A. Więcej amper potrzebuje komputer to droższy zasilacz ale myślę ze max 70 zł.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 09.05.2008 11:09

Dlaczego prościej i taniej.Cena od 61 zł ,kupuje się tak samo ,podłącza również.Dodam,że dzieciaki lubią też grać na telefonach komórkowych,toteż przyda się podłączenie do ładowarki,albo np podładować akumulatorki do konsoli typu np game Boy.Gabaryty te same a zastosowanie szersze, więc jednak doradzam ten zakup.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.05.2008 11:51

Tylko proszę spojrzeć ile Wat ma ta przetwornica za 60 zł
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 13.05.2008 22:49

Czy ktoś z doświadczonych w boju, może poradzić, gdzie dobrze jest zatrzymać się z dzieckiem po drodze, na krótki odpoczynek. Może polecicie miejsca przyjazne dzieciom w drodze, gdzie mogą się wybiegać, może gdzieś jest jakiś placyk zabaw? Coś w rodzaju jak u nas przy McDonaldzie, jakaś zjeżdżalnia, "kawałek" huśtawki? Mnie interesuje teren Chorwacji, bo w drodze powrotnej jedziemy na raz i liczę na postoje na rozprostowanie nóg.
bormio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bormio » 14.05.2008 08:27

Witam. Ja bym nie liczył na przystanki na terenie Chorwacji. Nie wiem jaką trasą będziesz jechać, lecz jezeli chodzi o autostradę Rijeka - Zagrzeb to teren jest słabo zurbanizowany, nie ma gdzie nawet po drodze zatankować nie mówiąc o jakims miejscu na postój. Wracałem rok temu tą trasą to pierwszy postój musiałem zrobić na terenie Sloweni w okolicach Mariboru. Oczywiście inaczej jest na magistrali Adriatyckiej idącej wzdłóż wybrzeża.Tam stawać można często i przy tym podziwiać piękno Adriatyku. Niestety podróż wzdłóż Adriatyku jest długa i męcząca, dużo korków i ograniczeń prędkośći.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 14.05.2008 08:30

W Cro nie wiem czy sa takie mozliwosci, ale w Austrii maja plac zabaw przy każdej praktycznie raststation na autostradzie - zwlaszcza te przy stacjach benzynowych i restauracjach sa fajne, na "Oldtimerze" jest nawet plac zabaw wewnatrz budynku w podziemiu.

pozdr
Olo
Kasiula
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula » 14.05.2008 09:05

W Chorwacji na autostradzie w kierunku Splitu sa place zabaw przy stacjach benzynowych, troche ubogie, ale zawsze dzieci sie moga troche zabawic.
MamaTosi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MamaTosi » 15.05.2008 20:13

Nie brzmi to zbyt optymistycznie :roll: Chcemy jechać przez Węgry, ze względu na sobotnie korki ( musimy niestety wracać w sobotę). Mamy zamiar wyjechać bardzo wcześnie rano z Tucepi z nadzieją przejechania przed największymi korkami. To mam teraz do myślenia gdzie zrobić postoje :roll: Może ktoś jeszcze coś doradzi...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

z dzieckiem w amochodzie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone