Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Wyjdź z pokoju" - gra dla naprawdę wytrwałych :-)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 11.07.2009 00:37

Witam wszystkie moje pszczółki kochane w ten piękny poranek :) O jak słodko się wnerwiacie :) Mi rozwiązanie tego ustrojstwa zajęło jakieś 10 godzin. Przyznaję się bez bicia, że 3 razy musiałem skorzystać z podpowiedzi, bo autor stworzył tutaj hardcore umysłowy, więc i Was nie zostawię na lodzie ;)
A zatem- cokolwiek byście nie robili, używajcie do tego przedmiotów, które "na żywo" byłyby Wam pomocne. I tak- nie da się np. odkręcić kontaktu kopertą, ani fiolką ;) A skoro o fiolce... Fiolka ma korek, a korek najlepiej wyciąga się?... Bingo! :twisted:
Kolejne wskazówki- są dwie rzeczy na baterie, laser (3 baterie zegarkowe) i podczerwień (4 "paluszki"). Tak, potwierdzam, te paluszki naprawdę tam są w tym pokoju, tylko trzeba je znaleźć ;) Podpowiedź znajduje się w tym "pikaczu" z suwakami ;)
A! I najważniejsze! Przygotujcie sobie coś do pisania, a ci, co nie znają się na instrumentach, niech ściągną sobie z googli rozpisane klawisze na fortepianie (a dokładniej nazwę dźwięku każdego klawisza)... :lol: Tak, tak, nie przewidzieliście się! :lol: Powtórzę jeszcze raz: KLAWISZE NA FORTEPIANIE ;)
To na razie tyle. Dalsze wskazówki jutro wieczorem (no chyba, że za dnia odpalę kompa ;) )
PS. Byłbym zapomniał... podłoga też ma swoje tajemnice... ;)
jarop11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarop11 » 11.07.2009 07:32

Wczoraj nie dałam rady, ale dzisaj wyjdę choćby nie wiem co!!! :lol:
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 11.07.2009 07:49

Dawno sie tak dobrze nie bawiłem :P ,irytacja chwilami sięga zenitu :evil: .
Ale na razie przestaję śledzić ten wątek bo już i tak za dużo podpowiedzi padło,a chyba nie o to chodzi aby na tacy podano :D
jarop11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarop11 » 11.07.2009 07:55

Jestem bardzo blisko!!! :D :D :D
gego
Cromaniak
Re: "Wyjdź z pokoju" - gra dla naprawdę wytrwałych

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 11.07.2009 08:20

moondek napisał(a):Zdaję sobie sprawę z tego, że ... jeszcze więcej osób mnie znienawidzi...

No chłopie nie znam Cię ale masz przechlapane :D
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 11.07.2009 08:53

Przyznam, że razem z koleżankami z forum dla rodziców bawimy się świetnie nad takimi grami, tym razem jest trochę trudniej niż zwykle, ale do wieczora damy radę ;-)
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 11.07.2009 08:59

Obrazek
może nie jest źle :?
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 11.07.2009 12:57

Właśnie przeszedłem, "with the little help of my younger doughter". Generalnie dość proste (techniczne zagwozdki, magnesiki, kluczyki, etc. lubię), ale jako że otworzenie drugiego i trzeciego panelu szło deczko nieteges, moja genialna córka usiadła i nieomal od razu otworzyła :-)
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 11.07.2009 14:05

Ja chwilowo mam problem z tym "pikaczem" czy jakoś tak :roll:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 11.07.2009 14:17

YoanaK napisał(a):Ja chwilowo mam problem z tym "pikaczem" czy jakoś tak :roll:

- z radyjkiem?
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 11.07.2009 14:30

o właśnie, z radyjkiem
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 11.07.2009 14:50

Masz tam pięć "suwaków" i dwa guziczki. Guziczek po lewej stronie włącza na chwilę dźwięk. Guziczek po prawej otworzy radyjko, gdy suwaki ustawisz we właściwych pozycjach. Zauważ, że wyjściowo wszystkie suwaki są ustawione na środku, a możesz je przesuwać w dół i w górę o jedną lub kilka pozycji. Zanim przesuniesz, naciśnij lewy guziczek, a usłyszysz pięć jednakowo brzmiących dźwięków. Coś a la: pi pi pi pi pi. Gdy przesuniesz np. pierwszy z lewej suwak w pewną (empirycznie ustaloną) pozycję, zauważysz, że również pierwszy dźwięk jest wyższy. To jest właściwa pozycja pierwszego suwaka. To samo zrób z pozostałymi suwakami - każdorazowo, po trafieniu we właściwą pozycję usłyszysz, że kolejny dźwięk staje się wyższy. Po ustawieniu ostatniego suwaka radyjko się otworzy. Podpowiadać dalej?
jarop11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarop11 » 11.07.2009 15:44

Hahahaha udało mi się. Łatwo nie było, ale z pomocą mojej córci zdobyłam 3 klucze do klameczki i drzwi otwarte!!!!!! :D :D :D
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 11.07.2009 16:25

Przy szachownicy wyszedłem, ale z siebie.
Co robić "żadna" kombinacja nie pasuje.
Mam te cztery z kartki i cztery ukryte widoczne w ultrafiolecie, ale co dalej?
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 11.07.2009 16:43

Z żółtej, dużej koperty wyjmij kartkę z napisem GOOD LUCK i oświetl ją ultrafioletem. Zobacz/zanotuj, które litery są połączone ze sobą. Celem jest wygenerowanie nowych danych dla nowych par liter, jakie zobaczyłeś/aś w ultrafiolecie. Odnalezione wcześniej, w różnych zakamarkach ultrafioletem kody mają postać np. GO=c2, co oznacza, że G=c i O=2, LU=d3, co oznacza, że L=d i U=3, itd. Innymi słowy, pierwszej wielkiej literze odpowiada mała litera, drugiej wielkiej literze odpowiada cyfra. Dla nowych par liter (odczytanych ultrafioletem z kartki z żółtej koperty) musisz dobrać pary typu a2, d3, b1 itd, pamiętając o wyżej opisanym, przykładowym przyporządkowaniu, np. : GO=c2, LU=d3... Na klawiaturze szesnastoprzyciskowej w trzecim, otwartym panelu jest opis - u góry A B C D (kolumny) i na lewej krawędzi, licząc od góry - 4 3 2 1(wiersze). Oznacza to, że np. dolny lewy przycisk ma oznaczenie A1, górny prawy - D4, itd...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

"Wyjdź z pokoju" - gra dla naprawdę wytrwałych :-) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone