Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd na 8- 10 dorosłych osób

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mandyk
Podróżnik

Postnapisał(a) mandyk » 24.02.2011 19:26

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

zdecydowalismy się na ten apartamet (a właściwie dwa)
wszystkim dziękuje za pomoc i podpowiedzi..
pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 19:49

Heeee no to fest wybraliście. Jedna z najmniejszych ale ładniejszych miejscowości na tej Riwierze. Ale i jedna z najcichszych i spokojnych miejscowości co całkiem jest sprzeczne z waszymi założeniami. Stąd bliżej do Omisia niż do Makarskiej, a to w Makarskiej dużo więcej się dzieje.
To miejscowość typowa rodzinna, głownie dla tych którzy jak zakotwiczą to ruszają się najdalej do jedynego sklepiku. Oczywiście i bardziej ruchliwi którym zajeb... stromizny nie przeszkadzają. Niech każdy z Was ma na miesiąc przed wyjazdem zmienione klocki hamulcowe. Na miejscu przekonacie się co to jest Riwiera Makarska i jej małe urokliwe miejscowości.
W opisie jest 80m do pierwszej publicznej plaży. A że każdy z was jedzie pierwszy raz to zobaczycie że te 80m to w linii prostej od waszego tarasu, ale nikt nie wspomniał, że zejść trzeba no strzelam z 7 pietra? Tak więc wskazówka dla kosztujących więcej niż jedno piwo na plaży, powrót może być ciężki. Pozdrawiam
Nie rozumiem czemu nie wybraliście Breli, Baska Voda lub tamtejszego molocha czyli Makarskiej?
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 24.02.2011 22:34

consett0805 napisał(a):Heeee no to fest wybraliście. Jedna z najmniejszych ale ładniejszych miejscowości na tej Riwierze. Ale i jedna z najcichszych i spokojnych miejscowości co całkiem jest sprzeczne z waszymi założeniami. Stąd bliżej do Omisia niż do Makarskiej, a to w Makarskiej dużo więcej się dzieje.
To miejscowość typowa rodzinna, głownie dla tych którzy jak zakotwiczą to ruszają się najdalej do jedynego sklepiku. Oczywiście i bardziej ruchliwi którym zajeb... stromizny nie przeszkadzają. Niech każdy z Was ma na miesiąc przed wyjazdem zmienione klocki hamulcowe. Na miejscu przekonacie się co to jest Riwiera Makarska i jej małe urokliwe miejscowości.
W opisie jest 80m do pierwszej publicznej plaży. A że każdy z was jedzie pierwszy raz to zobaczycie że te 80m to w linii prostej od waszego tarasu, ale nikt nie wspomniał, że zejść trzeba no strzelam z 7 pietra? Tak więc wskazówka dla kosztujących więcej niż jedno piwo na plaży, powrót może być ciężki. Pozdrawiam
Nie rozumiem czemu nie wybraliście Breli, Baska Voda lub tamtejszego molocha czyli Makarskiej?

Nie krytykuj! Każdy lubi coś innego, do Breli Baśki czy Makarskiej mają w granicach 10-15 km, więc jak będą chcieli się wyszumieć mają chwilę i są w 'molochu" a tutaj mają przynajmniej ciche, czyste i spokojne plaże. .. Ilu forumowiczów tyle opinii...
Pozdrav
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 24.02.2011 22:39

Tym razem henius ma rację :)
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 23:06

To cytat autora tematu

Chcieliśmy trafic do miejscowości gdzie życie nie kończy się po zmroku, i czasem trafiamy na ofertę która określana jest jako idealne miejsce dla rodzin z dziećmi więc sądzimy zę raczej jest spokojnie tam.. nikt z nas nie był jeszcze w Chorwacji i nie wiemy gdzie (w której miejscowości) szukać.. icon_sad.gif czy tylko w Makarską polecacie jako miejscowośc na Riwierze dla młodych ludzi..??
I nie krytykuję. Wiem co To Marusici i mnie bardzo się podoba taka właśnie jaka jest. Z tym że nie jestem przed 30 i nie szukam zabaw wieczorami gdzie można wyjść.
Odpowiedziałem tylko co do tematu że to nie ta miejscowość z klubami kawiarenkami i ludźmi na promenadzie.
A do Makarskiej jest 25 km i taka ilość osób to 2 auta czyli jeśli rozsądni 2 się nie bawi (mowa o piwkach, winkach itd)
No ale zawsze można się dogadać między sobą :D
Pozdrawiam.
Ps. Oleśnica zdradziłeś ziomala :twisted:
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 25.02.2011 00:44

Mógłbys mi wytłumaczyć ostanie zdanie Twojego posstu, bo nie trybie :wink:
wierny62
Odkrywca

Postnapisał(a) wierny62 » 25.02.2011 02:09

heroo napisał(a):Polecam wyspę Pag i miasto Novalja. W mieście typowe knajpki można odpocząć, a kawałek dalej plaża ZRCE i życie nocne, wyciąg do wakeboarda, cluby na fajnym poziomie ( polecam poszukać info na ten temat np. na youtube :))

W tym roku podejmuję Novalję po raz drugi, w Makarskiej byłem - nie polecam. Życie zamiera o 23-ciej..

Pozdro

mógłbyś odezwac się do mnie na gg ?! 1426677 z góry dzięki !!
mandyk
Podróżnik

Postnapisał(a) mandyk » 25.02.2011 11:30

wiemy że to spokojniejsza miejscowość,
Brela, Makarska, Boska Voda są miejscami gdzie ceny są znacznie wyższe od tych które my zamierzamy przeznaczyć na nocleg- przynajmniej my na takie oferty trafiliśmy, to raz
dwa że chcemy też sporo pojeżdzić i pozwiedzać wiec nie przeszkadza nam wijski charakter Marusici, po trzecie to prawda nie chcemy po zmroku iść spać, ale jeśli mamy wybierać między miejscem zatłoczonym, zwłaszcza na plaży a miejscem gdzie jest miło i sympatycznie to wybieramy drugą opcje a po czwarte- rozsądnych osób ci u nas dostatek i z kierowcami nie ma problemu- bez alko też sie świetnie bawimy :)..
co do wracania po piwkach z plaży- no w naszym wypadku woda wyklucza alko - pływamy nie pijemy- podstawowa zasada!!!,
jednym słowem nie można mieć wszystkiego.. pojedziemy zobaczymy i za rok będziemy mądrzejsi.. :)
pozdrawiamy
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 25.02.2011 15:38

consett0805 napisał(a):To cytat autora tematu

Mógłbyś rozwinąć?
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 25.02.2011 16:07

mandyk napisał(a):wiemy że to spokojniejsza miejscowość,
Brela, Makarska, Boska Voda są miejscami gdzie ceny są znacznie wyższe od tych które my zamierzamy przeznaczyć na nocleg- przynajmniej my na takie oferty trafiliśmy, to raz
dwa że chcemy też sporo pojeżdzić i pozwiedzać wiec nie przeszkadza nam wijski charakter Marusici, po trzecie to prawda nie chcemy po zmroku iść spać, ale jeśli mamy wybierać między miejscem zatłoczonym, zwłaszcza na plaży a miejscem gdzie jest miło i sympatycznie to wybieramy drugą opcje a po czwarte- rozsądnych osób ci u nas dostatek i z kierowcami nie ma problemu- bez alko też sie świetnie bawimy :)..
co do wracania po piwkach z plaży- no w naszym wypadku woda wyklucza alko - pływamy nie pijemy- podstawowa zasada!!!,
jednym słowem nie można mieć wszystkiego.. pojedziemy zobaczymy i za rok będziemy mądrzejsi.. :)
pozdrawiamy

Święta racja bravo! W takim razie zmylił mnie trochę twój post wcześniejszy. Jeśli jest tak jak piszesz to Marusici zaspokoi wasze wszystkie wyobrażenia o Chorwacji Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 25.02.2011 16:11

henius34 napisał(a):
consett0805 napisał(a):To cytat autora tematu

Mógłbyś rozwinąć?

No prawie ziomala. Ostatnio nawet na piwo zapraszałeś. Pamiętasz?
Znam niemal wszystkie zakamarki Twojej krainy pisałem że mam tam ogromna rodzinę.
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 25.02.2011 16:18

Rzeczywiście pamietam i zaproszenie dalej aktualne.Nie rozumiem tylko w którym momencie Cię zdradziłem :? Wydaje mi sie że Mandyk bedzie zadowolonyz wyboru jakiego dokonał, a z drugiej strony jak wspomniałem wcześniej ilu Polaków tyle zdań, i odnosi się to również do forumowiczów... Pojedzie oceni bedzie radził innym :wink: Pozdrav
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 26.02.2011 00:22

henius34 napisał(a):Rzeczywiście pamietam i zaproszenie dalej aktualne.Nie rozumiem tylko w którym momencie Cię zdradziłem :? Wydaje mi sie że Mandyk bedzie zadowolonyz wyboru jakiego dokonał, a z drugiej strony jak wspomniałem wcześniej ilu Polaków tyle zdań, i odnosi się to również do forumowiczów... Pojedzie oceni bedzie radził innym :wink: Pozdrav

Jeszcze raz powtarzam sugerowałem się dwoma pierwszymi postami autora tematu. Potem rozszerzył mi oczy wyjaśniając dogłębniej. To tyle jeśli chodzi o wybór swoje resztę sugestii że to super miejsce już napisałem wyżej.
Co do zdrady hmmm hehehehe :D
Po pierwsze trzymaliśmy sztamę w temacie zatoczki i plaży która tak Cię interesuje. Po drugie Dolny Śląsk. Po trzecie po raz pierwszy zganiłeś mnie na forum, do tej pory się dogadywaliśmy hhhhhee Po czwarte nie bierz do "pały" bo ja swój gość jestem 8)
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 26.02.2011 19:32

Odpuśćmy ten temat bo nie dojdziemy ładu :lol: Jak bedziesz w okolicy zapraszam na pivko wtedy pogadamy na spokojnie. Trzymaj się :wink:
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 26.02.2011 21:50

No i szafa gra :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

wyjazd na 8- 10 dorosłych osób - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone