Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybrałem trasę do Medulin !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak
Wybrałem trasę do Medulin !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 25.06.2006 14:01

No to po Państwa opiniach oraz wielu przemyśleniach i kalkulacjach wybrałem trasę do Chorwacji ! :D
START JAROCIN - Kępno - Kluczbork - Opole - Głubczyce - Pietrowice - (Czechy) - Krnov - Olomouc - Brno - (Słowacja) Bratysława - (wiem nadrabiam minimalnie ale drogi dwa razy lepsze... ) - przedmieścia Wiednia - Wiener Neustadt - Graz - Spielfeld - (Słowenia ) - Maribor - Ljubljana - Postojna - Pivka - Rupa - Tunel Ućka - Pazin - Pula - MEDULIN

1202 km w jedną stronę , koszt paliwa (tam i z powrotem ) około - 700 zł , winietki na Austrie, Czech, Słowacje mam za tunel Ućka te 29 HRK zapłacę , już nie będę tak skąpił :lol:

Postanowiłem ! Możecie napisać co o trasie sądzicie, ale już nie zmienię !

Pozdrawiam ! Artur
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 25.06.2006 14:42

Proponuje małą zmiane : Opole -Prudnik-Trzebinia-Bruntal-Olomouc i dalej tak jak planujesz. Chyba Krócej?
Droga Opole Głubczyce jest wiele gorsza niz Opole-Prudnik. PZDR.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 25.06.2006 16:07

krzysiek M. napisał(a):Proponuje małą zmiane : Opole -Prudnik-Trzebinia-Bruntal-Olomouc i dalej tak jak planujesz. Chyba Krócej?
Droga Opole Głubczyce jest wiele gorsza niz Opole-Prudnik. PZDR.

Dziękuję , zastanowię się, nie wiedziałem, że w tej Trzebini jest przejście... ! Nigdy nie analizowałem tej trasy. Pozdrawiam
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 25.06.2006 16:54

A ja proponuje jak odjedziesz troszke od przejscia w Rupie i dojedziesz do wybrzeza nie kierowac sie jak sugeruja znaki na Pule przez srodek polwyspu i tunel ale wybrac trase wschodnim wybrzezem przez Opatije, widoki powalaja!! Droga moze troche bardziej ekstemalna, kreta ale to co zobaczysz to mistrzostwo swiata, gwarantuje!!
P.S. Odleglosc ta sama, pierwsze 30km nad urwiskami potem juz zwykla droga.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 25.06.2006 17:38

sebak napisał(a):A ja proponuje jak odjedziesz troszke od przejscia w Rupie i dojedziesz do wybrzeza nie kierowac sie jak sugeruja znaki na Pule przez srodek polwyspu i tunel ale wybrac trase wschodnim wybrzezem przez Opatije, widoki powalaja!! Droga moze troche bardziej ekstemalna, kreta ale to co zobaczysz to mistrzostwo swiata, gwarantuje!!
P.S. Odleglosc ta sama, pierwsze 30km nad urwiskami potem juz zwykla droga.

Dzięki ! Mam zamiar tamtędy pojechać na 1-dniową wycieczkę, jak pojadę do Medulin to może to już być dla mnie za bardzo ekstremalne :lol:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 26.06.2006 13:59

Napiszcie czy na tej trasie gdzies można spodziewac się korków ? piątek/sobota ???
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 28.06.2006 08:42

Granica SLO-HR, oj postoisz sobie :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 10.07.2006 18:05

sebak napisał(a):Granica SLO-HR, oj postoisz sobie :D

godzina 8.00 sobota - stałem 40 minut ( nie było tak źle ) :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone