KumoterSzyszkownik napisał(a):Monisia-dwa drugie dania+2 piwa+jakies frytki i sok dla dziecka+kawa to wydatek ok.30 euro.
Poprawniej będzie, za ten "zestaw" .... co najmniej 30 euro. ( ja płaciłem za dwa drugie + dwa małe piwa = 200 kn).
.png)
.png)
Witam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
.png)

piotr.zdz napisał(a):monisiaWitam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
Jedzonko , to rzecz względna , my "zwiedziliśmy" kilka konob w Orebicu i okolicach w lipcu. Jeśli chodzi o "plodova mora" to najlepsze były za portem w Orebicu w stronę Kciste (nie pamiętam nazwy) znak szczególny plac zabaw na terenie ogródka. Za 3 dania i 0,5 l domacnego wina ok 200 kun. Polecam krewetki z grila (kozice). Do zobaczenia blisko : Ston , Loviste , Korcula ; dalej oczywiście Dubrovnik. I nie zapomnijcie wypożyczyć łodeczki i popływać po okolicznych wyspach i wysepkach.
.png)
Zgadzam się co do tej knajpy z placem zabaw. Przepyszne kalmary i muszle... Na samo wspomnienie mam ślinotok. Do tego serdeczna obsługa, nie trzeba długo czekać na jedzonko i ceny przyzwoite.piotr.zdz napisał(a):monisiaWitam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
Jedzonko , to rzecz względna , my "zwiedziliśmy" kilka konob w Orebicu i okolicach w lipcu. Jeśli chodzi o "plodova mora" to najlepsze były za portem w Orebicu w stronę Kciste (nie pamiętam nazwy) znak szczególny plac zabaw na terenie ogródka. Za 3 dania i 0,5 l domacnego wina ok 200 kun. Polecam krewetki z grila (kozice). Do zobaczenia blisko : Ston , Loviste , Korcula ; dalej oczywiście Dubrovnik. I nie zapomnijcie wypożyczyć łodeczki i popływać po okolicznych wyspach i wysepkach.
.png)
Beata Bydg. napisał(a):Zgadzam się co do tej knajpy z placem zabaw. Przepyszne kalmary i muszle... Na samo wspomnienie mam ślinotok. Do tego serdeczna obsługa, nie trzeba długo czekać na jedzonko i ceny przyzwoite.piotr.zdz napisał(a):monisiaWitam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
.png)
MONISIA napisał(a):Beata Bydg. napisał(a):Zgadzam się co do tej knajpy z placem zabaw. Przepyszne kalmary i muszle... Na samo wspomnienie mam ślinotok. Do tego serdeczna obsługa, nie trzeba długo czekać na jedzonko i ceny przyzwoite.piotr.zdz napisał(a):monisiaWitam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
Dzięki, napewno odwiedzę tą knajpkę z owocami morza. Już się cieszę
termoz napisał(a):i jesteś zadowolony z tego Orebica? Są w okolicy jakieś ładne mało zatoczki i plaże?
.png)
grax napisał(a):
................. i jak wiesz napisz jaki koszt wypozyczenia skutera na Korculi, aby pojezdzic tam troche.
.png)
.png)
alessandro1977 napisał(a):Byłem w Orebić w ciemno, apartamentu szukałem ok. 1 h za 30 euro przy samym porcie z pieknym widokiem na morze...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne