Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Orebić

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.08.2009 06:20

KumoterSzyszkownik napisał(a):Monisia-dwa drugie dania+2 piwa+jakies frytki i sok dla dziecka+kawa to wydatek ok.30 euro.

Poprawniej będzie, za ten "zestaw" .... co najmniej 30 euro. ( ja płaciłem za dwa drugie + dwa małe piwa = 200 kn).
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 09.08.2009 11:55

Woka-tak jak pisalem.Zalezy gdzie sie konsumuje i przede wszystkim co.Ale masz racje.Nam czasem wychodzilo za zestaw -dwa drugie+ dwa piwka i jakis deser-ponad 300 kun..
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 10.08.2009 13:53

monisia
Witam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?

Jedzonko , to rzecz względna , my "zwiedziliśmy" kilka konob w Orebicu i okolicach w lipcu. Jeśli chodzi o "plodova mora" to najlepsze były za portem w Orebicu w stronę Kciste (nie pamiętam nazwy) znak szczególny plac zabaw na terenie ogródka. Za 3 dania i 0,5 l domacnego wina ok 200 kun. Polecam krewetki z grila (kozice). Do zobaczenia blisko : Ston , Loviste , Korcula ; dalej oczywiście Dubrovnik. I nie zapomnijcie wypożyczyć łodeczki i popływać po okolicznych wyspach i wysepkach.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 10.08.2009 13:57

piotr.zdz napisał(a):monisia
Witam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?

Jedzonko , to rzecz względna , my "zwiedziliśmy" kilka konob w Orebicu i okolicach w lipcu. Jeśli chodzi o "plodova mora" to najlepsze były za portem w Orebicu w stronę Kciste (nie pamiętam nazwy) znak szczególny plac zabaw na terenie ogródka. Za 3 dania i 0,5 l domacnego wina ok 200 kun. Polecam krewetki z grila (kozice). Do zobaczenia blisko : Ston , Loviste , Korcula ; dalej oczywiście Dubrovnik. I nie zapomnijcie wypożyczyć łodeczki i popływać po okolicznych wyspach i wysepkach.

a jaki koszt wypozyczenia lodki ?? i jak wiesz napisz jaki koszt wypozyczenia skutera na Korculi, aby pojezdzic tam troche.
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 10.08.2009 14:04

grax,

Wypożyczenie łódki kosztowało nas 50 euro za cały dzień pływania. Co do skutera to nie wiem.
Beata Bydg.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata Bydg. » 10.08.2009 15:03

Zgadzam się co do tej knajpy z placem zabaw. Przepyszne kalmary i muszle... Na samo wspomnienie mam ślinotok. Do tego serdeczna obsługa, nie trzeba długo czekać na jedzonko i ceny przyzwoite.
MONISIA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MONISIA » 10.08.2009 15:13

Beata Bydg. napisał(a):

Zgadzam się co do tej knajpy z placem zabaw. Przepyszne kalmary i muszle... Na samo wspomnienie mam ślinotok. Do tego serdeczna obsługa, nie trzeba długo czekać na jedzonko i ceny przyzwoite.

Dzięki, napewno odwiedzę tą knajpkę z owocami morza. Już się cieszę :-)
Robsonek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robsonek » 11.08.2009 15:34

MONISIA napisał(a):
Beata Bydg. napisał(a):

Dzięki, napewno odwiedzę tą knajpkę z owocami morza. Już się cieszę :-)

Rowniez polecam tą knajpkę w strone "Kuciste". Doradzic tez moge fajna i bardzo tania knajpe o nazwie Picolo. Znajduje sie za Orebicem w Kuciste. Ceny to np Crne Risotto (czarne risotto - rewelacja) 55 kn, piwo Karlovacko Toceno 12 kn, Kalmary przene 60 kn, pizza chyba 30 kn ale dokladnie nie pamietam bo jedynie co widzialem w menu bo sam obiadalem sie owocami morza :)

Rowniez doradzam wypozyczyc lodke i oplynac pobliskie wysepki.

Koniecznie zajrzec na Korcule, zwlaszcza wieczorem bo jest fajnie oswietlona.

Pojechac do Dubrovnika. Mozna nawet Chorwackimi liniami autobusowymi. Przystanek jest przy porcie, bilet kosztuje w jedna strone 65 kn i jedzie sie 2 godzinki i pare nascie minut.

Jesli jedziecie samochodem to fajny jest rowniez mostar w Bosni i Hercegowinie oraz wodospady w Kravicach.

No i koniecznie zaopatrywac sie w wina od lokalnych producentow. Bardzo dobre trafilem przy samym wjezdzie do Orebica, po prawej stronie. Sympatyczny gospodarz i przepyszne winko, odmiana plavac prosto z debowych beczek, pyszne.

Pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.08.2009 14:11

I ja potwierdzam, że knajpa z placykiem zabaw jest świetna, pyszne jedzonko :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2009 08:43

Byłem w Orebić w ciemno, apartamentu szukałem ok. 1 h za 30 euro przy samym porcie z pieknym widokiem na morze...
termoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) termoz » 19.08.2009 08:45

i jesteś zadowolony z tego Orebica? Są w okolicy jakieś ładne mało zatoczki i plaże?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2009 13:56

termoz napisał(a):i jesteś zadowolony z tego Orebica? Są w okolicy jakieś ładne mało zatoczki i plaże?

Jeżeli chodzi o mnie to jestem zadowolony z Orebicia...jeżeli szukasz jednak spokojnego miejsca to nie ten kierunek..polecam Żuljane lub Trstenik - też na Peljesać.Urzekła mnie szczególnie Żuljana - maleńka zatoczka, jedna konoba i sklep...urocze miejsce...
jacoKRC
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacoKRC » 22.08.2009 19:00

grax napisał(a):
................. i jak wiesz napisz jaki koszt wypozyczenia skutera na Korculi, aby pojezdzic tam troche.

skuter 50ccm koszt za 8h -> 200-220kn (gillera Stalker)
100ccm to koszt ok 230-260kn/8h

mając ok 0.5-3/4 paliwa w baku spokojnie dojedziesz do Vela luka(ok 40km).
stacje benzynowe są : w porcie ok 9 km od tego portu gdzie dopłyniesz z Orebica) oraz w Vela Luce. Pozatym jest jeszce jedna na trasie do veli ale ona jest czynna 10-14 i potem wieczorem.

Polecam taki rodzaj transportu po wyspie...super.
DamianSiwy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianSiwy » 24.08.2009 22:54

ALESSANDRO1977 JEŻELI MOŻESZ TO PODAJ NAMIARY NA TĄ KWATERKĘ Z ŁADNYM WIDOCZKIEM. DO CRO WYBIERAM SIĘ 04-09-2009 NAJPIERW PLITVICE A POTEM OREBIĆ LUB COŚ W OKLICY
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.08.2009 15:40

alessandro1977 napisał(a):Byłem w Orebić w ciemno, apartamentu szukałem ok. 1 h za 30 euro przy samym porcie z pieknym widokiem na morze...

he , witaj :)
i ty dotarłeś do Orebica w tym roku :)
Ja też możliwe,że znów w Orebic wyląduje po rocznej przerwie :)
POzdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłem z Orebić - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone