Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Orebić

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 05.08.2009 11:03

Najładniejsza plaża jest w Mokalo , przed Orebicem przy campingu Adriatic.
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 05.08.2009 20:25

Jestem w Orebicu, mieszkam w "środku" i chyba taka lokalizacja najwygodniejsza.. A plaże.. sama wybierzesz "swoją" nie jest to jakiś kawał lądu do przejścia.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 05.08.2009 23:42

AndyB napisał(a):Jestem w Orebicu, mieszkam w "środku" i chyba taka lokalizacja najwygodniejsza.. A plaże.. sama wybierzesz "swoją" nie jest to jakiś kawał lądu do przejścia.

jak tam teraz w Orebicu ? :)
A107T4
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A107T4 » 06.08.2009 08:53

mtomala napisał(a):
A107T4 napisał(a):Witam wszystkich. Wróciłem z Orebić, pytajcie.

Jedziemy do Orebić we wrześniu w ciemno. Podaj proszę w której części miasta szukać noclegów tak aby było blisko plaży...

Tylko na początku Orebić, gdyż tutaj jest żwirkowo-piaszczysta plaża Trstenica.
A107T4
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A107T4 » 06.08.2009 08:54

pudini napisał(a):Siema wybieram sie jak co roku ze znajomymi do Chorwacji. 10.08 bede kolo orebicza i mam pytanie czy jest kantor gdzie mozna wymienic zlotowki na kuny?. bylem ostanio w baska voda (7km od Makarskiej) i tam byl. polecam te miejscowosc super.

W Orebić są dwa kantory jeden przy porcie a drugi na głównej ulicy przy markecie Konzun
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.08.2009 20:27

grax napisał(a):
AndyB napisał(a):Jestem w Orebicu, mieszkam w "środku" i chyba taka lokalizacja najwygodniejsza.. A plaże.. sama wybierzesz "swoją" nie jest to jakiś kawał lądu do przejścia.

Jak w Polsce chce się rzecz :) Na każdym kroku słychać polski język. A poza tym standardzik, tylko plaża po całym dniu nieco brudna. No i gorąco :)
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 06.08.2009 21:45

yskyerka napisał(a):
grax napisał(a):

Jak w Polsce chce się rzecz :) Na każdym kroku słychać polski język. A poza tym standardzik, tylko plaża po całym dniu nieco brudna. No i gorąco :)

no ja jade 31.08 :) mam nadzieje ze bedzie super pogoda i super spedzony czas! w tamtym roku bylem na Ciovo i bylo extra!
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 07.08.2009 21:17

mtomala napisał(a):

Jedziemy do Orebić we wrześniu w ciemno. Podaj proszę w której części miasta szukać noclegów tak aby było blisko plaży...

Polecam Villę MELITA, z basenem i leżakami, pięknymi palmami i wspaniałym widokiem z balkonu na morze, 100 m do głównej plaży, 15 m na wprost do morza. W tym roku na początku lipca za 3 osoby płaciłem 45 EUR. Myślę, że we wrześniu można znacznie obniżyć tą cenę.

PZDR :hut:
sylwojt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwojt » 07.08.2009 21:28

Bogdan007 napisał(a):
mtomala napisał(a):

Polecam Villę MELITA, z basenem i leżakami, pięknymi palmami i wspaniałym widokiem z balkonu na morze, 100 m do głównej plaży, 15 m na wprost do morza. W tym roku na początku lipca za 3 osoby płaciłem 45 EUR. Myślę, że we wrześniu można znacznie obniżyć tą cenę.

PZDR :hut:

Witam

Jestem obecnie w Makarskiej

Zainteresowanych proszę pytać....
MONISIA
Plażowicz
Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) MONISIA » 08.08.2009 13:39

Witam, mam pytanie do A107T4, czy polecasz Orebic? I jakie są tam ceny, bo gdzieś czytałam że bardzo wysokie, może pamiętasz ile kosztuje obiad itp. I co warto zobaczyć w okolicy?
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 08.08.2009 20:47

yskyerka napisał(a):
grax napisał(a):

nawet w Oazie chłopaki-lodziarze nauczyli się języka i bajerują po polsku dziewczyny sprzedając lody :lol: :lol:
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 08.08.2009 21:00

Monisia-dwa drugie dania+2 piwa+jakies frytki i sok dla dziecka+kawa to wydatek ok.30 euro.
2 razy pizza+ piwka+frytki+kawa i lody-to ok.25 euro.
Wez walowke z Polski bo w sklepach spozywczych w Orebiczu znajdziesz wielkie g...no... :wink:
MONISIA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MONISIA » 08.08.2009 21:15

KumoterSzyszkownik napisał(a):Monisia-dwa drugie dania+2 piwa+jakies frytki i sok dla dziecka+kawa to wydatek ok.30 euro.
2 razy pizza+ piwka+frytki+kawa i lody-to ok.25 euro.
Wez walowke z Polski bo w sklepach spozywczych w Orebiczu znajdziesz wielkie g...no... :wink:

Wielkie dzięki :-) To nie aż tak tragicznie, słyszałam już wersję że obiad dla jednej osoby to kwota ok. 90 zł. Twoje ceny są "przyjemniejsze". Cena za piwo to 12 zł, czy to prawda? Mam kilka wątpliwości czy dobrze wybrałam z tym Orebićem, bo cały czas mialam w planie Pag albo Hvar, a teraz dwa dni temu odmieniło mi się na Orebić i nie wiem czy nie lepiej byłoby wybrać jednak pomiędzy Hvarem a Pagiem.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 08.08.2009 21:44

z tym jedzeniem to zalezy gdzie rzecz jasna.My jedlismy w kilku,ale najmilej i cenowo i jesli chodzi o smak i sposob przyrzadzenia wspominamy konobe Marco Polo oraz konobe/nazwy nie pamietam/-ostatnia przy morzu gdy sie zmierza w strone hoteli..
Piwo pol litrowe z kija kosztuje od 15-do 18 kun.
Nie wiem co Ci doradzic jesli chodzi o wybor miejsca.Pagu-nie znam a na Hvarze bylem 2 lata temu przez jeden dzien w Stari Grad-w czasie rejsu.Bardzo fajne miasteczko i fajne knajpki.
Powiem tylko tyle-gdybym jeszcze raz wybieral sie na Peljesac wybralbym Loviste.
Ale to tylko moja,subiektywna opinia..
Pzdr.. :)
quattrobb
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) quattrobb » 09.08.2009 05:55

Witam co do plaży to polecam własną sprawdzoną dzika którą odkryłem przypadkiem :) a oto dojazd

kierunek na koniec półwyspu około 6 km od Orobecia po lewej stronie na wzgórzu jest kapliczka oddalona od drogi o jakieś 60 metrów z drogi jej prawie nie widać ale jest dojazd drogą gruntową. Obok kapliczki z której omen nomen ładny widok :) jest ścieżka prowadząca chaszczami w dół zbocza a na dole czeka nagroda 2plażę każda po 40- 50 metrów.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłem z Orebić - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone