Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wpadła mi w oko navi GOCLEVER 4330A Navigator 7 Europa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 22.03.2008 11:37

a może jednak MIO c250 ??? Słuchajcie użytkownicy NAVI , napiszcie o swoich urządzeniach i oceńcie je proszę. Czy warto ten model GOClever ? Podobno ma już wszystkie mapy potrzebniejsze (szczególnie interesuje mnie trasa - Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Włochy, a może polecacie inny model ? Za tym przemawia m.in. cena...
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 22.03.2008 13:45

Tylko palmtop.Obojetnie jaki ale bedzie zawsze lepszy .Chocby ze wzgledu na mapy i ich aktualizacje.Masz wtedy mozliwosc wgrywania map których jest mnóstwo w necie i za darmoche.
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/filtr ... _0_0_460_0
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 22.03.2008 13:59

taaa a do pna aktualizacji i map brak? lol

sprawdz czy urzadzenie da sie odblokowac i na jakim winCE dziala -> bedziesz wiedzial jaki soft mozesz tam wrzucic.

edit: z tego co poszukalem na szybkosci ten pna jest do bani. nie da sie go do konca rozblokowac, poza tym dziala na WinCE 5.0, ktory nie jest wspierany przez aktualna AM. pozostaje korzystac jedynie z softu mio. pozostaje poszukac czegos innego /w biedronkach ostatnio byla niezla promocja - ich pna (akiry) bez problemu idzie odblokowac i smiga na tym wszystko/
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 22.03.2008 16:22

No dobrze, bo jestem początkujący i się gubię... :)
O co chodzi z tymi różnymi systemami WIN i czy jest taka nawigacja do której można wgrać obojetnie jaką mapę ?

No dobra trochę poczytałem i nadal mętlik.

A co sadzicie o GARMIN NUVI 250 ?
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 22.03.2008 17:27

w ramach edukacji radze zagladnac na forum http://pdaclub.pl/forum/
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.03.2008 17:31

Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 22.03.2008 18:22

Dziękuję za wskazówki, okazało się że w moim przypadku najlepsza nawigacja to palmtop p550m :)
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 22.03.2008 20:29

Bahama napisał(a):a może jednak MIO c250 ??? Słuchajcie użytkownicy NAVI , napiszcie o swoich urządzeniach i oceńcie je proszę. Czy warto ten model GOClever ? Podobno ma już wszystkie mapy potrzebniejsze (szczególnie interesuje mnie trasa - Polska, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, Włochy, a może polecacie inny model ? Za tym przemawia m.in. cena...

Od wczoraj do dziś miałem MIO C250 i już jej nie mam. Zwróciłem do sklepu i nie chcę słyszeć o MIO. Prowadzi na zakazy ruchu i wjazdu i to wielokrotnie. Niestety zwróciłem z kupiłem Beckera 7926. Przejechałem dziś parę ładnych kilometrów i problem się skończył. Becker nie popełnia już tych błędów co MIO. I jeszcze jedno. Jestem początkującym GPS-owcem, ale poczytałem forum GPS i z MIO C250 jest poważny problem z aktualizacją map. Ponadto gramatycznie jest do bani. WJEDŹ NA RONDO - za 800 metrów, a ty myślisz, że to już rondo. MIO=PORAŻKA.
luk_ufo
Globtroter
Palmtop

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 22.03.2008 21:14

Ja jeżdzę z Auskiem 636 już dobre 2,5 roku. Moim zdaniem palmtop do nawigaji jest najlepszy. Jeżdzę na mapie destinator 6, a do użytu mam Automapę, Tomtom-a na co mam ochotę albo co bardziej jest rozbudowane (aktualniejsze). Jeździłem z MIO 550 jest nieco wolniejszy od Asuska ale też se radzi. W zeszym roku zrobiliśmy z nim ok. 12000 km do Grecji i z powrotem bez zastrzeżeń nawet jak było bardzo gorąco chodził bez zarzutu. A i jeszcze jego funkcjonalność muzyka, film, jpg, word, exel i co ci się jeszcze zamarzy.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone