Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek
Super zdjątka.
Chociaż bardziej, pod względem jakości, podobają mi się te wrzucone na forum, bo te z Galerii to jakieś takie "przymulone" (rozdzielczość czy co?... ).
Generalnie piękne widoki. Widzę, że jest tam miejsce, gdzie można się wykąpać (tak jak w Kravica). Napisz czy umoczyłeś się w tych jeziorkach pod wodospadami. Jaka woda? Czy b. zimna?
pozdro
Zdjęcia z 3 lipca 2008. Woda chłodniejsza niż w morzy, wiadomo to rzeka, duży przepływ, bardzo czysta, sliczne pstrągi - można swobodnie nurkować. Uwaga na śliskie kamienie - grozi kontuzją, po lewej stronie przy brzegu jest świetny wodospad do zdjęć.
janniko napisał(a):Tomek [...] Widzę, że jest tam miejsce, gdzie można się wykąpać (tak jak w Kravica). Napisz czy umoczyłeś się w tych jeziorkach pod wodospadami. Jaka woda? Czy b. zimna?
Woda, w porównaniu z morską, jest lodowata ale jak widać, to nie przeszkadza. Ja się nie kąpałem - wolałem trochę popstrykać
W tym roku wybieramy się na Pag z osobą na wózku. Korzystając z okazji na pewno chcemy zobaczyć Krka. Czy ktoś ewentualnie może nam doradzić, gdzie najlepiej zaparkować i jakiś pomysł może na wytyczenie szlaku dla naszego pojazdu . Czy w ogóle da się tam poruszać wózkiem, a ewentualnie jeśli trzeba poruszać się siłą własnych mięśni, to czy są to długie odcinki?
Dorota
To raczej chyba nie jest zbyt dobry pomysł, by zjeżdżać tam z osobą na wózku. Chyba, że jedzie z wami ktoś na tyle mocny, że będzie w stanie przenosić wózek i osobę, która jeździ na tym wózku w trudniejszych miejscach.
Z tego co pamiętam to jest tam kilka takich miejsc, że trudno będzie z wózkiem, a samochodem nie da się zjechać na sam dół...
pozdro