pasta napisał(a):Czy mógłbyś mi powiedzieć coś na temt plaży w Marinie bo właśnie się tam wybieram 13.08.2002. Chodzi mi czy plaża jest piaszczysta, jeżowce i czy jest płytko bo moja żona boi się wody. Czy to duże miasteczko?
U kogo wynajmowałeś apartament i ile płaciłeś?
Jeszcze jedno jaką trasą jechałeś bo jadę samochodem pierwszy raz i nie wiem zbytni jaki obrać kierunek.
Dzięki!!!
Plaza jest zwirowa (z tego co wiem najblizsza piaszczysta jest w Omisiu - fajnie bylo).
Jezowce ???

A co to sa Jezowce

Nie, nie ma !!!
Miasteczko male umieszczone przy zatoce, wlasciwie nieraz teskni sie za otwarym morzem. Co do glebokosci to twoja zona moze spoko udawac plaza i nie zaglebiac sie w celu zamaczania plecow
Czyli jest plytko, oczywiscie do 10 m od brzegu.
Apartament wynajmowalem u Pani Stanislawy Najev (de facto Polki) i placilem 51 Euro za 5-osobowy apartament (kuchnia, dwa pokoje, lazienka i duuuuuzy balkon), to wszystko z dala od drogi !!!!
W cenie 3 lt wina i syta kolacja (poczestunek dla wszystkich mieszkancow) z wyrobami chorwackimi.
Co do trasy !?
Opinie sa bardzo podzielone.. ja osobiscie jechalem w ubieglym roku przez Slowacje (Chyzne - Bratyslawa), Austria, Slowenia (Maribor), Chorwacja (kier - Zagrzeb, Karlovac, Plitvickie J, Knin, Sibenik, Marina - odleglosc 1220 km (z krakowa), czas 16 godzin, trasa od polowy Slowacji do Karlovaca glownie autostradami, wycieczkowa (preferowana przez wiekszosc jako spokojna), Vinietki Slowacja i Austria, oplaty na autostradach w Chorwacji i Sloweni (0,8 Euro).
W tym roku jechalem Slowacja (Chyzne, Sahy), Wegry (Budapest, M7 (kolo Balatonu), Nagykanizsa, Chorwacja (k,Zagrzeb, Karlovac i jak poprzednio) odleglosc 1120 km, czas 18 godzin, trasa przez wiekszosc odradzana, ja nie mam uwag, Vinietki Slowacja i oplaty na autostradach w Chorwacji (10 Kun, 10 Kun, 15 Kun).
Dobrej zabawy