Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

witam panstwa!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek23
Plażowicz
witam panstwa!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek23 » 23.03.2009 09:42

Mam pytanie przepraszam z gory jezeli ten temat byl. Z zona i z przyjacilmi zamierzamy sie wybrac samochodem do Splitu. Co rok jezdzlismy nad moze i nie mamy polrownania odosnie cen w chorwacji zwlaszcza ze mamy duze szaczescie bo akurat w tym roku jest ten smieszny kryzys i euro jest wysokie a wszyscy w telewizji trabiazeby ze polacy wkoncu odwiedza swoje okolice bo wyjazd za granice nie bedzie sie poprosstu oplacal.
Bardzo prosze o napisanie mi kosztow wyjazdu na 1 osobe ja wiem ze po wysokim kursie euro beddzie to ciezkie ale inczacej nie bede mial porownania jestem w stanie wylozyc na pare od 3 do 4000 zl .

dziekuje z gory
pozdrawiam jacek
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 23.03.2009 09:54

Temat był juz troche wałkowany trzeba tylko poszukać.
Jesli jedziecie jednym autem to koszt paliwa oraz opłat drogowych (a tego troche jest) dzieli sie na połowe. Nie napisałeś kiedy jedziesz i na jak długo, tydzien czy dwa. Trudno mi odpowiedzieć ile masz wziąść kasy. Mnie w tamtym roku poszło ok 1500 euro na 2 tyg w czerwcu na 2 osoby + dziecko.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 23.03.2009 10:04

jacek23 napisał(a):Mam pytanie przepraszam z gory jezeli ten temat byl.

Podobne tematy już były :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19738
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=221 ... =wydajecie
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=142 ... zabieracie
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=222 ... light=osob

Nie ma co przepraszać, tylko trzeba się stosowac do regulaminu forum :!:

Ciebie dotyczą dwa pierwsze punkty :twisted: (o ogonkach w literach już nie wspomnę :wink: )
1.Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ.
2.Zakładając nowy wątek nadaj mu temat taki, który precyzyjnie określi jego treść. Do wątków zatytułowanych Pomocy, Jestem tu nowy napiszcie coś o Chorwacji mało kto zaglądnie
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 23.03.2009 10:09

Podobnie można oszczędzić na kosztach mieszkania, biorąc np. jeden apartament duży - dla 6 czy 8 osób.
Natomiast jeżeli decydowałbyś się dla każdej pary osobny apartament to trzeba się liczyć z kosztami od 30-40 euro/doba.
Ważny też miesiąc wyjazdu - lipiec, sierpień, czyli w sezonie mieszkania najdroższe. O wiele taniej jest w czerwcu i wrześniu.

Sprawa wyżywienia również różnie się może kształtować co do wydatków.
Coś sami gotujecie - na pewno jest oszczędniej.
jacek23
Plażowicz
i'm sorry :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek23 » 23.03.2009 22:36

Wiem ze staram sie byc upierdliwy ale sprobuje.
Parametry wyjazdu :

Poczatek Lipca
Samochod z gazem
Kwatera standard mid zadne apartamenty ani wille
Jedzenie trosze z polski reszta na miejscu
miejscowosc Split

Prosze o napisanie ile mnie to wyniesie
oczywiscie orientacyjne

POzdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.03.2009 08:30

Jacek, a ile orientacyjnie osób?
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 24.03.2009 08:55

No to chyba ile Wam samochód spali to już sobie policzycie i jaki koszt tego?
Jedynie na zasadzie domysłów....Świdnica, a więc południe Polski, do Splitu 1300 km.
Jeżeli przejazd autostradami to dolicz sobie te koszty (nic nie napisałeś na ten temat), a jak nie wiesz jakie to koszty to jest osobny temat na forum w zależności od wybranej trasy tam sobie doczytasz. Sama trasa Zagrzeb-Split to jest koszt ok. 160KN (sam. osobowy).
Można bardzo orientacyjnie przyjąć koszty przejazdu 1000 zł.

Standard oszczędnościowy i w wyżywieniu, noclegach - to według mnie wystarczy Wam spokojnie ta kwota 3-4000 zł/na parę.
Przed apartamentami tak się nie broń bo to dość popularna i w miarę tania forma mieszkania, noclegów.
Plumek
Cromaniak
Re: i'm sorry :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.03.2009 09:32

jacek23 napisał(a):Kwatera standard mid zadne apartamenty ani wille

No ale w Chorwacji apartament to właśnie kwatera standard :)

Ogólnie rzecz biorąc pokoje, studia czy mieszkania wakacyjne - zwane u nas kwaterami, to są w Chorwacji apartamenty.
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 24.03.2009 09:51

jestem wyżej w Brodaricy. ale z domu przez Niemcy bo tylko tędy jeżdżę mam 1450 km. auto moje dużo pali Pb. na autostradzie 8 l. a w mieście 11-12 z klimą. jadę na 16 dni. ja, żonka i mała 6 lat. trochę zwiedzania, oczywiście Split. jedzenie swoje bo drogo. obiady gotowe, mąka, chrupki dla dziecka, jajka itp. zostawiam sobie wolne 3-4 obiady w Cro aby zjeść ich kuchnię. trochę grosza na zwiedzanie i oczywiście codziennie lody dla dziewczyn ok 7-10 kun za szt. wychodzi mi w tym roku przy wersji euro 4.7zł i pobycie 30 euro za dobę około 4000 zł. bez wydatków. wydatki to ko. 1500 zł. razem 5500. ale to moje obliczenia. jak potrzebujesz pomocy i masz pytania to czekam.
jacek23
Plażowicz
wygonili mnie z innego tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek23 » 12.04.2009 20:51

Witam Panstwa przepraszam ze otwieram specjalnie nowy temat ale mam wielki problem poniewaz zdecydowalismy o wyjzdzie do chorwacji a dokladnie ta gorna czesc chorwacji Istrie Rijeka i tereny niedalekie nie chce poprostu jechac dalej niz 1000 km.

A co roku jezdzilem nad moze ale jak cos nie tak bylo z noclegiem to zawsze jest te jezyk polski i mozna sie klucic lub dogadac.

a szukajac na stronach chorwacji nie moge znalezc sensownego pobytu zadnej kwatery lub apartamentu.

I bardzo bym prosil o podanie mi adresow telefonow stron www poleconych kwater lub apartamentow. Boje sie jechac z moja zonka panikara w ciemno wole jechac w pewne miejsce prosze o pomoc

DZiekuje i pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak
Re: wygonili mnie z innego tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 12.04.2009 21:00

jacek23 napisał(a):a szukajac na stronach chorwacji nie moge znalezc sensownego pobytu zadnej kwatery lub apartamentu.

I bardzo bym prosil o podanie mi adresow telefonow stron www poleconych kwater lub apartamentow. Boje sie jechac z moja zonka panikara w ciemno wole jechac w pewne miejsce prosze o pomoc
DZiekuje i pozdrawiam

A tutaj szukałeś :?:

P.S. Zlituj się i popraw swoje błędy ortograficzne :twisted: :!:

Regulamin :!:
Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale
Vjetar
Legenda
Re: wygonili mnie z innego tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.04.2009 07:03

jacek23 napisał(a):Witam Panstwa przepraszam ze otwieram specjalnie nowy temat ...

Witam Pana - a gdzie ten nowy temat :?: :) :wink:
jacek23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek23 » 14.04.2009 08:35

temat mial byc ale zostal zablokowany :(
dlatego kopiuj/ wklej do starego tematu
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2009 08:54

jacek23 napisał(a):temat mial byc ale zostal zablokowany :(
dlatego kopiuj/ wklej do starego tematu

Bez komentarza.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone