Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wideo-relacja z pobytu 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 09.10.2010 13:29

:) .. rewelka :!: bardzo fajny pomysł na relacje super relacja...a głos jakby znany???? radiowy lub tv gratulacja To tylko utwierdza mnie w doborze terminów i miejsc na pobyt :) pozdrawiam i czekam na c.d
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 09.10.2010 14:06

Dla mnie bombowa relacja :!: Świetny pomysł, przynajmniej mam pełniejszy obraz o Podgorze , Mostarze - miejscach w których nie byłam.

A głos? ...Ryszard mogłabym Cię słuchać i słuchać. :)
Kamerkę też chyba masz dobrą, bo obraz się nie trzęsie.
Naprawdę świetny pomysł i czekam na więcej. :D

Serdecznie pozdrawiam. :papa:
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 09.10.2010 15:40

ale mi "kadzicie" :) . Aniu, moja żona to wcale nie chce mnie słuchać.
Kamerka jest ze średniej półki - Panasonic NVGS400, 3CCD.
Często używam monopoda - to taki kij teleskopowy, na którym opieram kamerę (polecam).
Teraz zapraszam do obejrzenia drogi powrotnej z Mostaru i wodospadów tzw. górnym tarasem, czyli drogą przez góry.
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 10.10.2010 10:42

Pomysł faktycznie super :D
ale ..........no właśnie ale....... żeby piszącym relacje nie przyszło do głowy tylko Video-relacje :wink:
...bo oprócz tego że lubię pooglądac/posłuchac :D ..........
to czytam,czytam i czytam :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 10.10.2010 10:54

Ryszard_K napisał(a):Kamerka jest ze średniej półki - Panasonic NVGS400, 3CCD.
Często używam monopoda - to taki kij teleskopowy, na którym opieram kamerę (polecam).

Ryszard dziękuję za odpowiedź i podpowiedź. :)
Na kolejne wakacje zafunduje sobie takiego monopada. Zawsze mnie denerwował ten podskakujący obraz. :wink: Myślałam o nowej kamerce ze stabilizacją obrazu, ale może to na razie zbędny wydatek. :-)

A kamerować bardzo lubię, dlatego taka video-relacja jest dla mnie niezłą podpowiedzią jak mniej więcej powinien wyglądać taki fotoreportaż.
I jeszcze jedno....fajną, spokojną muzyczkę dobrałeś, która nieźle komponuje się z cykadami. :lol:

Oczywiście z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek....

Pozdrawiam. :-)
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 10.10.2010 11:58

... mówisz - masz.
dziś jedziemy do Trogiru
http://www.youtube.com/user/kobrys1?feature=mhum#p/u
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.10.2010 12:00

Świetne. Przenoszę się do Cro w te zimne październikowe południe!
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 10.10.2010 13:29

super materiał:) co do pomysłu to nie taki nowy. My mamy z 2009 zrobiony aparatem, przez kumpla 20-to minutową relację tylko kolega nie chce upubliczniać, a szkoda bo fajnie zrobione. tu zostawiam ślad w nadziei na dalsze:)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 10.10.2010 14:09

Super......i jeszcze te odgłosy cykad. :lol:

Rewelacja!!!

Pozdrv
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.10.2010 16:11

Ryszard-K ....... jak dla mnie - jest bardzo dobre.

Mam to samo. Od wielu lat właśnie podczas jazdy samochodem nakręcam takie filmiki ( już o tym pisałem w innych postach)
Jednak moje to taka zbieranina wszystkiego. Potrzebna jest zawodowa obróbka a tej nie umiem zrobić. Mam jaką mam i dla mnie jest dobrze. Podczas oglądania tych scen "szybkiego ruchu" przy ekranie TV nie chce się spać. :wink:
pzdr.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.10.2010 16:42

Zerknę i ja.... :wink:
Bardzo ciekawy pomysł, do którego jednak niezbędny jest albo operator kamery albo...drugi kierowca! :wink:
Chodzi mi po głowie montaż takiej kamery na podszybiu,coby filmowało się "samo" :lol:
A ponieważ widzę ,że Ty fachowiec w tej dziedzinie,powiedz- obraz dużo straci na jakości przez szybę?
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 10.10.2010 17:31

ANAKIN:
Jeśli szyba czysta, to niewiele tracisz.W odcinkach o Podgorze widać brudną szybę i jeśli jest to odcinek z podróży to o.k. bo widać jej "trudy" Natomiast w kolejnych nie ma wytłumaczenia (moje niedopatrzenie -styd).
Bardziej obawiam się drgań przenoszonych z karoserii auta. Kamera musi być zamortyzowana
Zależy co chcesz filmować, jesli rajdy - to dodajesz dramaturgii przez brudzącą sie szybę. Jeżeli długie ujecia z przejazdu - to są specjalne stelaże do kamery mocowane na drzwiach na zewnątrz (allegro).
O zrobienie ujęć w moich "produkcjach" proszę pasażera - przeważnie żona.
WOKA:
są różne programy do obróbki wideo - spróbuj. Na początek wyrzuć z materiału wszelkie "brudy".Potem z np. z 5-godzinnego materiału wybierz ujęcia na 60 minutowy film.Ja wiem, że to boli, bo wszystkie ujęcia sa dobre i szkoda wywalać.
Wówczas robię kilka wersji tematycznych. Powodzenia.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.10.2010 17:35

Ryszard_K napisał(a):ale mi "kadzicie" :) . Aniu, moja żona to wcale nie chce mnie słuchać.
Kamerka jest ze średniej półki - Panasonic NVGS400, 3CCD.
Teraz zapraszam do obejrzenia drogi powrotnej z Mostaru i wodospadów tzw. górnym tarasem, czyli drogą przez góry.

Fajny pomysł tylko trzeba potem mieć zacięcie aby się z tym bawić jeśli chodzi o montaż.
No i Pelješasc to nie wyspa :)
Pozdrav.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.10.2010 17:44

Ryszard_K napisał(a):WOKA:
są różne programy do obróbki wideo - spróbuj. Na początek wyrzuć z materiału wszelkie "brudy".Potem z np. z 5-godzinnego materiału wybierz ujęcia na 60 minutowy film.Ja wiem, że to boli, bo wszystkie ujęcia sa dobre i szkoda wywalać.
Wówczas robię kilka wersji tematycznych. Powodzenia.

Dzięki za poradę.
Powiem tak: nie mam w tym względzie najmniejszego pojęcia.
Trzeba by jakis program (ucz sie człeku teraz tego programu), później baw się tym wszystkim. eeetam. To juz nie dla mnie.
Dla domowego wykorzystania jest dobre, wiem gdzie podśpieszyć bo np. same nudy.
pzdr.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.10.2010 17:51

anakin napisał(a):Bardzo ciekawy pomysł, do którego jednak niezbędny jest albo operator kamery albo...drugi kierowca! :wink:

Niekoniecznie.
Jakbyś zobaczył mój filmik z pogoni na Ferrari we Włoszech .... można na zawał kipnąć.
Głupota moja była podwójna ...... na liczniku 220-230km i jedną ręka kierownica a drugą kamera.
Nim zaczniecie mnie wyzywać od d***, na moje usprawiedliwienie podam - droga prosta jak drut.
Był to jedyny taki przypadek tzn. przy tej prędkości.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wideo-relacja z pobytu 2010 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone