Po prostu jak spodoba się jakiś apartament napisz tutaj pytanie czy ktoś już w nim był. Możesz też popytać tutaj o "parametry" oferty. Np. czy 200m od morza to w danej miejscowości odległość do plaży czy do urwiska, z którego widać morze
.png)
.png)
.png)
krispinus napisał(a):Chorwaci (może nie wszyscy) często w okresie zimowym tacy są i tego nie zmienisz.
Nie zmienia to faktu, że potwierdzenie powinieneś otrzymać, ale czasami trwa to parę tygodni.
KrisM napisał(a):tak jak mówi krispinus. informatyzacja jeszcze nie wszystkich w Cro przekonała. nadal znacząca część nie ma nawet strony www. więc może faktycznie zimą rzadziej sprawdzają pocztę. więc czekaj na mail i dzwoń. może coś się wydarzyło, że nie odpowiada
.png)
dopiotrek napisał(a):krispinus napisał(a):Chorwaci (może nie wszyscy) często w okresie zimowym tacy są i tego nie zmienisz.
Nie zmienia to faktu, że potwierdzenie powinieneś otrzymać, ale czasami trwa to parę tygodni.KrisM napisał(a):tak jak mówi krispinus. informatyzacja jeszcze nie wszystkich w Cro przekonała. nadal znacząca część nie ma nawet strony www. więc może faktycznie zimą rzadziej sprawdzają pocztę. więc czekaj na mail i dzwoń. może coś się wydarzyło, że nie odpowiada
Mieliście rację. Gość odezwał się w końcu i potwierdził rezerwację. Napisał, że internet mu nie działał i stąd taka zwłoka. W kontekście Waszych wypowiedzi okazuje się to być prawdopodobne, ale ja i tak nie pojmuję jak można egzystować bez internetu przez taki okres czasu.
.png)
.png)
.png)
damianisko5 napisał(a):Chyba brela.com ? nieprawdaż.
.png)
esia napisał(a):Hej, pytanie jak w temacie. Znaleźliśmy kwaterę, dogadaliśmy się z właścicielem, przyszło do płacenia... i właśnie. Nie boicie się wpłacać w ciemno? Byłam już w Chorwacji - kilka razy w ciemno, kilka razy z przedpłatą na konto. Ale... to było jakieś 10 lat temu, wtedy nie było tak rozpowszechnionych for i portali internetowychTeraz po zeszłorocznych oszustwach choćby nad polskim morzem mam trochę obawy wpłacić zaliczkę komuś obcemu. Ja wiem, że i dla niego to ryzyko, że jak nie wpłacę to nie ma pewności czy przyjadę itd... Niemniej jestem nieufna, tym bardziej, że właściciel podał swoje dane i numer konta - słoweńskie. Dom pod wskazanym adresem w Chorwacji stoi (google maps coś tam pokazuje
, ale opinii na temat tego miejsca zero (a dokładnie przeszukałam strony polskie i zagraniczne). Kilka ocen na facebook'u, ale to oceny wyglądające na kliknięte przez sąsiadów z okolicy (to samo lub okoliczne miasto zamieszkania w hr). Co myślicie? Nie macie obaw przez wpłatami zaliczki? Można jakoś inaczej sprawdzić właścicieli?
.png)
klerjeser napisał(a):Nie nie boję się. Jeżdżę do indywidualnych kwater i hotelików od lat i nigdy nie było wtopy z zaliczką. Faktem jest, że dokładnie sprawdzam ofertę....
.png)
esia napisał(a):Niemniej jestem nieufna, tym bardziej, że właściciel podał swoje dane i numer konta - słoweńskie. Dom pod wskazanym adresem w Chorwacji stoi (google maps coś tam pokazuje
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje