Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze wrażenia z pobytu we wrześniu

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luna35
Podróżnik
Wasze wrażenia z pobytu we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) luna35 » 14.08.2009 09:40

Witajcie
Mam pytanko. Sporo juz czytam i przeszukuję forum, ale chciałabym poznać (jeśli to możliwe) Wasze wrażenia z pobytu w Cro we wrześniu. Ja osobiście byłam w drugiej połowie września 9 czy 10 lat temu i pamiętam cudowną pogodę i cieplutkie morze. A jakie są Wasze wrażenia? jaką mieliście pogodę? Ja nie ukrywam, że liczę na ładną, bo jadę z dwiema 3-lenimi córeczkami, więc jakies szaleńcze zwiedzanie nie wchodzi w grę (chociaż plan wycieczek wciąż opracowuję). Liczę jednak na wypoczynek w słoneczku nad ciepłym morzem, gdzie dziewczynki poszaleją, a i my w tym czasie złapiemy oddech :)
Pozdrawiam
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 14.08.2009 09:59

luna35 napisał(a):Witajcie
Mam pytanko. Sporo juz czytam i przeszukuję forum, ale chciałabym poznać (jeśli to możliwe) Wasze wrażenia z pobytu w Cro we wrześniu.

Dwukrotnie pełne wyjazdy odbyliśmy we wrześniu (2001 - 01.09-12.09, 2006 - 09.09-23.09). Pogoda dopisała w pełni.

pozdrawiam
Rafał
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.08.2009 11:27

Byłem raz w pierwszej połowie września (2006 rok na Istrii).
Każdego dnia patrzyłem na prognoże pogody wywieszoną na campie i po mału rodził się we mnie strach - idą chłody.
Nocami mocno wiało i już trzeba było w śpiworku w pidżamie :) spać ale dni jeszcze piękne - ciepłe, słoneczne. Pogoda idealna do zwiedzania. Człowiek (dzieci) tak nie męczy się upałami (nie marudzą).
Jest mniej turystów, ceny atrakcyjne bo to już po high season i tylko dzień jakiś taki krótszy...
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 14.08.2009 11:31

Najlepsza dla mnie pora- mało ludzi, nie ma już takiej "lampy" i tańsze kwatery.
luna35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luna35 » 14.08.2009 12:09

Dziękuję za Wasze relacje :) Nie zależy mi na "lampie", ale na pogodzie, przy której dzieci bez problemu poszaleją na plaży i w wodzie (bo to najbardziej lubią), więc mam nadzieję, ze będzie ok :)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 14.08.2009 12:39

luna35 napisał(a): Nie zależy mi na "lampie", ale na pogodzie, przy której dzieci bez problemu poszaleją na plaży i w wodzie

właśnie o tym mówię, tak było we wrześniu
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.08.2009 12:46

Wrzesień, i to najczęściej druga połowa, to jedyny miesiąc, który wybieram na urlop już od 14 lat. Nadal ciepło, woda też, mniej ludzi, trochę taniej, same zalety. Są i wady niestety, chłodne wieczory (nie zawsze), dzień krótszy ( więcej czasu na wieczorne spacery), niektóre atrakcje nieczynne.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 14.08.2009 13:36

luna35 napisał(a):Dziękuję za Wasze relacje :) Nie zależy mi na "lampie", ale na pogodzie, przy której dzieci bez problemu poszaleją na plaży i w wodzie (bo to najbardziej lubią), więc mam nadzieję, ze będzie ok :)

Cztery razy byliśmy we wrześniu i tylko ta pora nam odpowiada.
Spokój, mało ludzi w miejscach gdzie zwiedzaliśmy.
Obserwowaliśmy wczasowiczów z dziećmi :) Dzieci miały wspaniałą pogodę zawsze - przesiadywały w wodzie bez oporów :)
Opiekunowie ( rodzice a w większości dziadkowie) mieli komfort obserwowania pociech dzięki małej ilości kąpiących się.

Jeździliśmy do Biogradu a plażowaliśmy na plaży od strony Sv. Filip i Jakov

Powodzenia :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2009 15:55

Pechowcy w wrześniowej CRO byli w 2007 od 5-12 a w 2008 od 13-20 września.
Jeśłi jest jakieś prawo serii jakaś załamka w tym roku w ostatnim tygodniu ;)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.