Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa-Trogir

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kriegan
Autostopowicz
Warszawa-Trogir

Nieprzeczytany postnapisał(a) kriegan » 03.09.2009 11:28

Miałem ostatnio przyjemność wybrać się na urlop do Trogiru. Poniżej przedstawiam w miarę dokładny przebieg mojej trasy. Nie jest to nowa trasa ale moim zdaniem całkiem przyjemna i pewnie wiele razy gościła na forum. Może komuś się przyda.

Warszawa- Trogir

Warszawa --> Sosnowiec --> Cieszyn --> jedziemy Czechy, kierujemy się na Trinec a potem na Cadca na Słowacji i tak aż do miasta Zilina. W Zilinie autostradą --> Trencin --> Bratysława --> za Bratysławą jedziemy autostradą do Wiednia --> Wiedeń --> Graz (autostrada A2) --> Z Grazu jedziemu austostradą na Maribor, pare kilometrów przed granicą ze Słowenią zjeżdżamy na Murfeld, na tablicy będzie napisane Mureck --> Mureck(granica ze Słowenią) --> Lenart --> Ptuj. Jadąc przez Słowenię uważamy na ronda bo można sie na nich pomylić, Przejeżdżamy przez ładny most, który jest pięknie w nocy oświetlony. --> Trakoscan(przejście graniczne z Chorwacją) --> Autostradą do Zagrzebia --> Zagrzeb --> Karlovac --> Zadar --> Sibenik --> Zjazd z autostrady na Trogir

Jeśli ktoś jedzie za dnia i chce podziwiać widoki to polecam już w Sibeniku odbić z autostrady na Trogir, Znaki powinny wskazywać Primosten. Wtedy pojedziemy trochę dłużej ale samym wybrzeżem.

Winiety i autostrady
Słowacka, Austriacka i Czeska kupione na granicy za 171 PLN
W Słowenii nie płacimy za autostrade bo zjechaliśmy na Murfeld i jedziemy kawałek wiejskimi drogami.

Chorwacja(przejście granicznie) --> Zagrzeb 42 kuny
Zagrzeb --> Trogir 134 kuny.
Autostrada w Chorwacji piękna i fajne długie tunele.
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 04.09.2009 12:07

Chmm ... no cóż.

Gratuluję.

To chyba jedna z najzwięźlejszych relacji na tym forum :lol:

PS. Liczą się jednak wspomnienia :P
Ava
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ava » 17.09.2009 10:18

Nocleg kolo Trogiru - kepmingi: http://e-camping.net/pl/country/2.html
znajdziecie tam moje opinie o 2 z tej okolicy i sa jeszcze inne i to w calej Cro
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 23.09.2009 18:43

kriegan napisał(a):Miałem ostatnio przyjemność wybrać się na urlop do Trogiru. Poniżej przedstawiam w miarę dokładny przebieg mojej trasy. Nie jest to nowa trasa ale moim zdaniem całkiem przyjemna i pewnie wiele razy gościła na forum. Może komuś się przyda.

Warszawa- Trogir

Warszawa --> Sosnowiec --> Cieszyn --> jedziemy Czechy, kierujemy się na Trinec a potem na Cadca na Słowacji i tak aż do miasta Zilina. W Zilinie autostradą --> Trencin --> Bratysława --> za Bratysławą jedziemy autostradą do Wiednia --> Wiedeń --> Graz (autostrada A2) --> Z Grazu jedziemu austostradą na Maribor, pare kilometrów przed granicą ze Słowenią zjeżdżamy na Murfeld, na tablicy będzie napisane Mureck --> Mureck(granica ze Słowenią) --> Lenart --> Ptuj. Jadąc przez Słowenię uważamy na ronda bo można sie na nich pomylić, Przejeżdżamy przez ładny most, który jest pięknie w nocy oświetlony. --> Trakoscan(przejście graniczne z Chorwacją) --> Autostradą do Zagrzebia --> Zagrzeb --> Karlovac --> Zadar --> Sibenik --> Zjazd z autostrady na Trogir

J.

Moja trasa wyglądała podobnie tyle tylko, że start z Rudy Śląskiej, Cieszyn(boczkiem opisanym na forum), Triniec, Zilina, Bratysława potem Gyor, Veszprem, Letenye, Zagreb i w końcu Trogir. Wyjazd o g 19 z Rudy a w Trogirze godz. 12 (były małe postoje wypoczynkowe)
Ava
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ava » 24.09.2009 09:58

Moja trasa wygladala nieco inaczej: Warszawa-Cieszyn i |Czechy bokiem do słowackiej autostrady-Trnava i tu nocleg-Bratyslawa-Wieden-Maribor-Jeziora Plitwickie (wspaniale)-Trogir (Seget Dolnij) [tu zwiedzanie Trogiru, Szybenika, wodospadów Krka]-Ston (Prapratno) [tu zwiedzanie Stonu, Korczuli i Mljetu]-Dubrownik-Ston-Wyspa Pag-Trnava (znow noceleg)-Zwardon, BielksoBiała i Katowice (dramtyczne drogi omijac, jechac tylko przez Cieszyn i skosem ew. na Słowacje, kawałkiem przez bezpłatne drogi). Trasę polecam, duzo do zwiedzania :)
Ava
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ava » 24.09.2009 10:00

oczywiscie jeszcze zwiedzanie Splitu bedac w Trogirze i w dordze na poludnie Rafting na Cetinie tez polecam :) ok 200 kun od osoby, mozna kupic na ulicy w Omisiu, czy w informacji turystycznej w Trogirze
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 24.09.2009 19:09

Tak to prawda zwiedzanie to ważny punkt na trasie 8)
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 24.09.2009 21:05

kriegan napisał(a):

Winiety i autostrady
Słowacka, Austriacka i Czeska kupione na granicy za 171 PLN
W Słowenii nie płacimy za autostrade bo zjechaliśmy na Murfeld i jedziemy kawałek wiejskimi drogami.

Chorwacja(przejście granicznie) --> Zagrzeb 42 kuny
Zagrzeb --> Trogir 134 kuny.
Autostrada w Chorwacji piękna i fajne długie tunele.

Kolega Autostopowicz kupił sobie winietkę na Czechy. Jak ma kolega tyle kasiorka do wydawania na próżno no to spoko.

Chyba większość forumowiczów wie o co chodzi :roll: :hut:
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 25.09.2009 06:56

Jeśli Słowacka to po co Czeska winieta :?:
gdzieś chyba straciłem kawałek wątku 8)
Ava
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ava » 25.09.2009 12:26

no moze nie wiedzial ze tam bezplatny kawelek w czechach zeby sie przedrzec. Ale ja Wam powiem ze do konca nie wiem czy nie jechalam czeska strada byla noc i nikt nie lapal ale sama nie wiem do konca ;)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone