Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2011 gdzie pojechać ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michalek_101
Croentuzjasta

Postnapisał(a) michalek_101 » 14.11.2010 21:13

Witam wszystkich i proszę o pomoc gdzie jechać w czerwcu 2011 roku.Dzięki wam byłem w cudownych miejscach w 2009 w Vinisce koło Trogiru i w tym roku w Mandre na wyspie Pag.Szukamy małej miejscowości gdzie nie ma tłumów (jakiś sklepik,konoba,może być jako dobre miejsce wypadowe do pobliskich miejscowości) Co proponujecie ?
Za pomoc wielkie dzięki:)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2010 21:23

Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 15.11.2010 10:30

Jedź do Grecji.
Zakyntos, Kefalonia, Lefkada, Kreta.
Mało ludzi, wspaniałe plaże i widoki.
Pozdrawiam
Mariusz
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.11.2010 10:38

michalek_101 napisał(a):Szukamy małej miejscowości gdzie nie ma tłumów (jakiś sklepik,konoba,może być jako dobre miejsce wypadowe do pobliskich miejscowości) Co proponujecie ?

Wszystko to znajdziesz w Rażanj

My tej chaty "wypadaliśmy" :wink: do:
-Rogoźnicy
-Primostenu
-Sibenika
-Trogiru
-Splitu
-na Soltę
No i jeszcze do Krka :roll: ,ale tam raczej nie "wypadaj" :roll:
Bosm@n
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bosm@n » 18.11.2010 23:05

Mariusz Gubernat napisał(a):Jedź do Grecji.
Pozdrawiam
Mariusz

Ja myślę o Grecji - droga przez Chorwacje z przystankiem - zastanawiam się ile kosztują wakacje w Grecji - nie na wyspę - jade autkiem z rodzinką- masz jakieś dosiadczenia?
M@rcin
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 19.11.2010 07:29

Bosm@n napisał(a):
Mariusz Gubernat napisał(a):Jedź do Grecji.
Pozdrawiam
Mariusz

Ja myślę o Grecji - droga przez Chorwacje z przystankiem - zastanawiam się ile kosztują wakacje w Grecji - nie na wyspę - jade autkiem z rodzinką- masz jakieś dosiadczenia?
M@rcin

A dlaczego nie na wyspę?
Prawdziwa Grecja to właśnie wyspy.
Przejrzyj forum np.Grecja.
Jest tam m.in. kilka zdjęć z mojego wypadu do Grecji w 2009 roku.
Daruj sobie Paralie, Litochoro (Riwiera Olimpijska) czy Kokino Nero, wg mnie nie warto spędzać tam urlopu.
Pozdrawiam
ElciaS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ElciaS » 19.11.2010 20:18

To podaj parę miejsc,gdzie warto spędzić urlop,dojazd autem.
Bosm@n
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bosm@n » 19.11.2010 20:31

Ja chciałbym jechać autkiem - nie autokarem. Planuje trase przez Chorwację i raczej rejon Grecji zachodniej - nie riwiera olimpijska... a raczej bliżej granicy z Albanią..... zastanawiam się ile takie wakacje kosztują? MOżna jechać w ciemno tak jak do Chorwacji?
m@rcin
ElciaS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ElciaS » 19.11.2010 23:03

My jak pojedziemy w 2011r to na Lefkadę,ale na plany przyszłoroczne jeszcze za wcześnie.
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 19.11.2010 23:40

Witam

Ja w przyszłym roku ponownie śmigam na Lefkadę.

Miała być Sithonia ale dostałem ofertę nie do przebicia ;) a za różnicę zrobię 2 dniową wycieczkę po północnym Peloponezie od Koryntu po Olimpie - ta od olimpiady.
Być może przy okazji tranzytowo z tydzień w Chorwacji ale to na spontan zostawiam.

Pozdrawiam
Bosm@n
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bosm@n » 21.11.2010 11:02

taurus napisał(a):Witam

Miała być Sithonia ale dostałem ofertę nie do przebicia ;) a za różnicę zrobię 2 dniową wycieczkę po północnym Peloponezie od Koryntu po Olimpie - ta od olimpiady.
Być może przy okazji tranzytowo z tydzień w Chorwacji ale to na spontan zostawiam.

Pozdrawiam

Jedziesz na coś zorganizowanego?
Jak się jeździ do Grecji można w ciemno?
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 21.11.2010 11:46

taurus napisał(a):Ja w przyszłym roku ponownie śmigam na Lefkadę.
Miała być Sithonia ale dostałem ofertę nie do przebicia ;)

Podzielisz się szczegółami tej "oferty nie do przebicia" :?:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 21.11.2010 12:01

taurus napisał(a):Witam
Miała być Sithonia ale dostałem ofertę nie do przebicia ...

Lefkada z pewnością jest piękna i super, ale Sithonia jest po prostu boska... dla pasjonatów wylegiwania się i kąpieli w super-ciepłym morzu! No i oczywiście widoki... ale tego to w Grecji nie brakuje.. :)

My w przyszłym roku mamy smaka na kilka miejsc
1. Grecja (Sithonia lub okolice Thassos) i rzutem przez Tiranę do Dalmacji (Mljet lub Peljesac)
2. Grecja (okolice Lefkady lub jakoś tak.. i Albania Himare lub Borsh) - powrót przez Ioaninę, bo choć trochę dalej to zdecydowanie wygodniej i w sumie szybciej..

Turcja chyba będzie musiała jeszcze jeden rok zaczekać... choć nigdy nic nie wiadomo..
Bosm@n
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bosm@n » 21.11.2010 12:22

Jak się zabrać za organizacje takiego wyjazdu?
Nie wiem dokałdanie kiedy pojadę, wiem tylko, że w sierpniu więc raczej odpada rezerwacja czegoś już teraz - wyjazdy do Chorwacji są spontaniczne, przez co takie fajne.
Tak samo chciałbym zrobić z Grecją - określić tylko ogólnie miejsce i trasę a reszta to improwizacja:-)
taurus
Cromaniak

Postnapisał(a) taurus » 21.11.2010 13:02

Witam

Wracam do tego samego apartamentu w Vassiliki - jego cena jest w lipcu o 50% tańsza niż najtańsza jaką udało mi się znaleźć na Chalkidiki.

Za różnicę zrobię 2dniową wycieczkę po północnym Peloponezie - szukam właśnie noclegu dla 5 osób na 1 noc w okolicach Nafplio.

Jeśli ktoś z forum chciałby adresy e-mail to mogę na priva wysłać.
Z tym, że są to w większości apartamenty bez basenów - akurat ja takie preferuję.

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone