Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2011 gdzie pojechać ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.11.2010 18:06

taurus
możesz mi przesłać tą listę meilową,
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 29.11.2010 19:28

Witam

Tutaj masz link do pliku - http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=630276#630276

Jeśli nie możesz pobrać daj znać wyśle na maila.

Pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.11.2010 20:25

Wyslij na meila.nie mogę pobrac.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 29.11.2010 20:33

mireks napisał(a):Wyslij na meila.nie mogę pobrac.

poszło
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.11.2010 20:38

Dzięki,pozdr.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.11.2010 14:28

Grecja to dobra alternatywa trafiłem tam dwa lata temu z całą rodziną z powodu fatalnej pogody na Chorwacji(czerwiec 2009)a w tym roku to był zupełnie zaplanowany wyjazd.Tydzień na półwyspie Volos(1700km.od Rzeszowa)miejscowość jak z bajki tam czas stoi w miejscu.Cudowna plaża mili ludzie,czysta i cieplejsza jak w Cro wodo.Do plaży mieliśmi 10m.cena apartamentu za całą rodzinkę wyniosła 40euro bez targowania.Dookoła szeroka pustawa piaszczysta plaża około 1km.a dalej skałki-super do nurkowania.Taki mały raj na ziemi gdzie według mitologi mieli odpoczywać greccu bogowie.Po tygodniu dla zaspokojenia ciekawości wypad na tydzień na drugi brzeg tj.m.Jońskie okolice Prewezy woda jeszcze cieplejsza ale na plażach pełno śmieci.Apartament nieco gorszy i dalej od morza ale bez targowania 30euro-myślałem,że stary Grek się pomylił i kazałem mu napisać ile za wszystkich i dalej było 30 euro-nawet targować się nie wypadało.W 2011 w czerwcu jeśli plan wypali to ponowimy wyjazd.Jeśli masz pytania to odpiszę na forum lub na pocztę.Dojaz dobrze zaplanowany nie stanowi problemu 75 % to autostrady.Pozdrawia Paweł.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.11.2010 14:36

pawelh napisał(a):.Tydzień na półwyspie Volos(1700km.od Rzeszowa)miejscowość jak z bajki tam czas stoi w miejscu

Możesz się podzielić namiarami na tę chatę?
Chyba,że to był wyjazd w ciemno....
pawelh
Cromaniak
Wakacje 2011 gdzie pojechać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.11.2010 20:46

Polecam Grecję jest taniej jak w Cro a woda cieplejsza.Byłem raz przypadkowo tzn.czerwiec 2009 z Cro wypędziły nas ulewy .Natomiast w tym roku to planowo półwysep Volos m.Chorewto miejsce jak z bajki.Plaża i piaszczysta i skały co kto lubi.Pusto,czas sprawia wrażenie jakby stał w miejscu,apartament 10m.od plaży a 50m.od morza 40euro bez targowania.To idealne miejsce dla rodzin i chcących odpocząć od cywilizacji.Następnie wyprawa przez całą Grecję nad morze JoNskie okolice Prewezy a tu szok nieco gorszy apartament i nieco dalej od morza 30 euro za calą rodzinę.Morze dużo cieplejsze od adriatyku więc jeśli ktoś lubi nurkować to niezmarznie .Tylko na plaży trochę śmieci.Natomiast jeśli kogoś interesuje naprawdę coś iryginalnego to polecam Chorewto gdzie według mitologi wypoczywali ich bogowie-jeśli dam radę to wyjazd w czercu.Dojazd bez problemu(z Rzeszowa 1700km)Słowacja,Węgry,Serbia i Macedonia 75% po autostradzie.Pozdrawiam Paweł
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 30.11.2010 20:57

Tak zachwalamy Grecję, że chyba trzeba będzie nowe - greckie - forum założyć, bo z cro nas wymeldują za dywersję ;)

Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak
Wakacje 2011 gdzie pojechać ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.11.2010 21:02

W tym Chorefto to u takiego starszego sympatycznego Greka nr tel.2426023516 rozmawia po niemiecku.W czerwcu i lipcu wynajem bez problemu
Ostatnio edytowano 30.11.2010 21:31 przez pawelh, łącznie edytowano 3 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2010 21:06

taurus napisał(a):z cro nas wymeldują za dywersję ;)

e tam od razu wymeldują :wink:
taurus napisał(a):Tak zachwalamy Grecję, że chyba trzeba będzie nowe - greckie - forum założyć

Taurus - zanim założysz to nowe forum :lol: proponuję żebyś założył wątek grecki na cro czyli coś na wzór wątku tureckiego
Jest was kilku, którzy mają dużo aktualnych informacji na temat GR i nie byłoby to głupie jakby w jednym wątku znalazły się praktyczne info a przy okazji mozna by bylo sobie na ten temat pogadać i nie biegać po całym w forum w poszukiwaniu informacji.

Pozdrav
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.11.2010 21:14

@anakin współrzędne to 39°26'31.16"N 23° 8'6.75"E,wyjazd był w ciemno
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.12.2010 08:34

Piotrek_B napisał(a):
taurus napisał(a):z cro nas wymeldują za dywersję ;)

e tam od razu wymeldują :wink:
taurus napisał(a):Tak zachwalamy Grecję, że chyba trzeba będzie nowe - greckie - forum założyć

Taurus - zanim założysz to nowe forum :lol: proponuję żebyś założył wątek grecki na cro czyli coś na wzór wątku tureckiego

A to jest bardzo dobry pomysł :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 01.12.2010 17:08

Ha, ha, ha, ileż tu było tematów, gdzie głosy rozsądku twierdzące "Chorwacja jest stanowczo za droga w stosunku do oferowanego standardu" nikły wobec szyderstw, obrażliwych postów i kpin.
A jak przyszło co do czego to "Teraz Grecja". :D

Pawelh, ten półwysep to nazywa się raczej Pilion a nie Wolos. Wolos to nazwa miasta "na wejściu" do półwyspu. O tyle jest to istotne, że jeżeli ktoś wpisze nazwę Pilion, Pelion lub Pilio w google otrzyma cała masę ofert apartamentów i lokalnych biur podróży.

Pomijając nazewnictwo również polecam tą część Grecji, jako jedno z możliwych miejsc spędzania urlopu. Marmurkowe plaże, na wschodnim wybrzezu, piaszczyste na zachodnim, piekne krajobrazy, różne atrakcje krajoznawcze (miłośnicy filmu Mamma mia znajdą tu i na pobliskich wyspach znajome miejsca).

O cenach się nie wypowiadam, bo byłem tam dwa lata temu, czteroosobowy apartament wynajmowałem za 60 EUR. Rezerwacja przez internet, największy szczyt sezonu.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 01.12.2010 17:33

Nigdy nie pisałem, że Chorwacja jest za droga - tak samo w moich postach nie ma kpin ani szyderstwa.

Ile wydaję na wakacje to moja sprawa - i nie wskazywałem żadnego z tych państw na zwycięzcę rankingu drożyzny.

Jeśli podawałem ceny to dlatego, że ktoś na forum o to mnie prosił.

Moje wakacje nie muszą i nie ograniczają się tylko do Chorwacji, którą lubię i na pewno jak będę mógł nie raz wrócę.

Moderator nie miał nic przeciwko tematowi greckiemu to znaczy , że regulaminu nie łamię i pisać mogę.

Zauważ też, że piszę, że w Grecji też jest drogo - zależnie od regionu i standardu wakacji.

Są jeszcze tańsze państwa południa Europy ale nie będę rozkręcał dyskusji gdzie taniej.

Wiem jedno - urlop to nie tylko kasa jaka wydajesz ale i wspomnienia jakie przywozisz, a to jest bezcenne :).

Wiem też, że nie każdego stać na wakacje za ponad 10 tyś pln a stać np. na wakacje za 4-6 tyś. pln i jeśli wiem gdzie takie można spędzać to chętnie pomagam - nie jestem przysłowiowym "psem ogrodnika".

I tyle słowem komentarza do postu kolegi Kiepury.

Pozdrawiam

Jacek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2011 gdzie pojechać ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone