Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2008 cichy zakątek

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.04.2008 13:10

malin_f1 napisał(a):Dzięki coraz więcej informacji :) zdecydowałem już że jednak musi to być niedaleko dubrownika bo każdy zachwala to miasto więc szukam dziury w promieniu 100km od dubrownika (ale nie koniecznie) :)
Po przejżeniu forum skłaniam się ku wyspie Lopud. Co do Komarnej to jest położona nad jakimś kanałem? a chyba wolałbym otwarty adriatyk no i nie przejżałem jeszcze tych dwóch ostanich propozycji ale napewno to zrobię i czekam na kolejne :)
Sypiecie nazwami miejscwości i wyspami jakbyście się tam wychowali :) może ktoś podrzuci linka do jakiejść w miarę dokładniej mapki że jak sobie wpiszę nazwę to mi pokaże gdzie to jest :)
Generalnie jestem zdecydowany na okolice dubrownika.
Policzyłem wstępnie drogę tzn Wawa-Budapeszt-Dubrownik-Wawa + jakieś kręcenie na miejscu i mi wyszło ok 3700 masakra
Aha jadę osobówką i odrazu pytanie czy np na tą wyspę Lopud się dostanę bezstresowo?
Przy okazji średnia cena kwatery co mnie interesuje to łazienka TV Klima nie musi być no i to wszytko dla dwójki osób. ile mam średnio liczyć od osoby? 30 euro wystarczy? może mniej?

jesli chodzi o ceny to wybierasz sie w srodku sezonu,tu masz link do apartamentow http://www.lopud.nl/index.htm ,ale moze byc troche pozno na dobra lokalizacje.Ja robilem rezerwacje juz w grudniu a znajomi w Dubrovniku dali nam apartament ze wzgledu na to ze jedziemy do nich czwarty raz. Z kolei w Basce Vodzie tez bedziemy w czerwcu i tez robilismy rezerwacje na poczatku stycznia i rowniez po straej znajomosci przesunal gosci ze Slowenii do innych pokoi,zebysmy mogli dostac te co zawsze,wiec mozesz miec problem z rezerwacja w takich miejscach ,gdzie liczba miejsc jest dosc ograniczona.
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 25.04.2008 09:21

malin_f1 napisał(a):Co do Komarnej to jest położona nad jakimś kanałem? a chyba wolałbym otwarty adriatyk j

Ja będę w Komarnej w sierpniu. Czy to jest kanał, czy otwarty Adriatyk ?. Patrząc na fotki z internetu widać, że jest to otwarty Adriatyk z widokiem na Peljesac w oddali. Poniżej mapka z Google Maps.
http://img218.imageshack.us/img218/5531 ... d01em4.jpg
Kali
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kali » 25.04.2008 09:48

walczy napisał(a):
malin_f1 napisał(a):Co do Komarnej to jest położona nad jakimś kanałem? a chyba wolałbym otwarty adriatyk j

Ja będę w Komarnej w sierpniu. Czy to jest kanał, czy otwarty Adriatyk ?. Patrząc na fotki z internetu widać, że jest to otwarty Adriatyk z widokiem na Peljesac w oddali. Poniżej mapka z Google Maps.
http://img218.imageshack.us/img218/5531 ... d01em4.jpg

Ten Adriatyk taki otwarty w tym miejscu za bardzo nie jest, kiedy, jak wynika z zaprezentowanej mapki, w odległosci 2-4 km masz widok lądu (Peljesac) - dość chyba górzysty.
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 25.04.2008 11:15

Kali napisał(a):Ten Adriatyk taki otwarty w tym miejscu za bardzo nie jest, kiedy, jak wynika z zaprezentowanej mapki, w odległosci 2-4 km masz widok lądu (Peljesac) - dość chyba górzysty.

To prawda, horyzontu nie widać (chyba) więc otwarty nie jest. Kwestia gustu co jest bardziej urokliwe - horyzont, czy górzysty Peljesac. Okaże się na miejscu.
Trochę nieprzyjemne skojarzenia budzi uzyte wcześniej słowo kanał - moim zdaniem niesłusznie. Mi na fotkach z poniższych linków miejsce bardzo się podoba, a jak będzie w rzeczywistości okaże się na miejscu :-). Mam przeczucie, że będzie super :-)
www.apartmani-deak-komarna.hr
www.komarna.com
Kali
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kali » 25.04.2008 11:50

walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 04.05.2008 05:33

W tym wątku forum/viewtopic.php?t=18980 mowa jest o moście na Peljesac powstającym w okolicach Kleku. Mam nadzieję że wieczorami nie będzie słychać maszyn budowlanych i że budowa nie oznacza turystycznego upadku tej okolicy :(
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2008 cichy zakątek - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone