Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W czym nosicie pieniądze, dokumenty .......

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 31.05.2013 13:59

Pytanie głównie do Panów :-)
W czym nosicie kasę, dokumenty, kluczyki na wakacjach ?? Wiadomo że często mamy na sobie sportowe spodenki bez większych kieszeni. I co wtedy ??

Wygodne są jakieś poniższe rozwiązania ?? Bo ja zazwyczaj w plecaku, ale to chyba nie jest najbezpieczniejsze, a poza tym nie zawsze ma się ze sobą plecak.
Oczywiście nie chodzi mi o dokładnie poniższe modele/firmy ale bardziej o rodzaje. Co będzie stanowiło najlepsze połączenie wygody i bezpieczeństwa ??

Niewielka torebka na ramię
Obrazek

Typowa nerka
Obrazek

Niewielka torebka przypinana do paska
Obrazek

Saszetka na szyję
Obrazek
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 14:09

Rozumiem, że Panie nie noszą pieniędzy :wink:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 31.05.2013 14:15

ojjj noszą, noszą, ale jednak chciałbym rozróżnić damskie od tych męskich :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 14:17

kieszenie
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.05.2013 14:21

Też mam zawsze ten problem.

Normalnie w czasie urlopu, jeśli tylko chodzimy pieszo, nie noszę nic prócz telefonu i kasy (ewentualnie karty kredytowej) - wtedy jedna kieszeń spokojnie wystarcza.

A na zwiedzanie (również samochodem) zawsze mam przygotowane spodenki z większą ilością kieszeni.

Ale z tego, co widziałem, wielu turystów nosi takie małe torebki na szyję - jak na ostatnim zdjęciu. Może to i niezły pomysł?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 14:27

Raul73 napisał(a):Też mam zawsze ten problem.

Normalnie w czasie urlopu, jeśli tylko chodzimy pieszo, nie noszę nic prócz telefonu i kasy (ewentualnie karty kredytowej) - wtedy jedna kieszeń spokojnie wystarcza.

A na zwiedzanie (również samochodem) zawsze mam przygotowane spodenki z większą ilością kieszeni.

Ale z tego, co widziałem, wielu turystów nosi takie małe torebki na szyję - jak na ostatnim zdjęciu. Może to i niezły pomysł?

też lekkie bojówki, na plaży portki do plecaka, plecak pod głowę. Na szyję nie bardzo: dużo pieniędzy-ciężka torebka :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.05.2013 14:29

Stendo napisał(a):Pytanie głównie do Panów :-)
W czym nosicie kasę, dokumenty, kluczyki na wakacjach ?? Co będzie stanowiło najlepsze połączenie wygody i bezpieczeństwa ??

Odpowiadam pełnym zdaniem: według mnie najlepszym połączeniem wygody i bezpieczeństwa jest torebka, nerka lub inny narząd noszony na pasku. :)
Przynajmniej ja tak praktykuję, bo niestety nie zawsze są kieszenie, a torebki na szyję się bimbają i przeszkadzają. :wink:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 31.05.2013 14:29

jara napisał(a):kieszenie

Jasne - ja też tak lubię i kiedy mogę tylko zakładam krótkie spodenki z kieszeniami na udzie i jest ok.
Ale co jeżeli akurat idziemy w nieco bardziej sportowych spodenkach i nie mamy gdzie upchnąć portfela z dokumentami, kluczyków do samochodu, apartamentu, telefonu......
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.05.2013 14:30

Stendo napisał(a):
jara napisał(a):kieszenie

Jasne - ja też tak lubię i kiedy mogę tylko zakładam krótkie spodenki z kieszeniami na udzie i jest ok.
Ale co jeżeli akurat idziemy w nieco bardziej sportowych spodenkach i nie mamy gdzie upchnąć portfela z dokumentami, kluczyków do samochodu, apartamentu, telefonu......

torebka Żony, One zawsze i wszędzie noszą torebki :smo:
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 31.05.2013 14:41

jara napisał(a):torebka Żony, One zawsze i wszędzie noszą torebki :smo:

Nie mam zaufania do bab :mrgreen:

Ni no, żartowałem. Ale staram się nigdy nie trzymać wspólnie dokumentów i kasy z żoną - właśnie ze względów bezpieczeństwa. Jak ktoś buchnie jej torbę to wszytko pójdzie się ..... . Lepiej w różnych miejscach.
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 31.05.2013 14:46

Ja kasę noszę w kieszonce futerału na aparat fotograficzny, z którym prawie w ogóle się nie rozstaję.
Pozdrawiam. :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.05.2013 15:09

Patent, dow. rej. łódki, winieta i ze 200 Kn w wodoszczelnej saszetce na karku. Niczego więcej nie noszę. Jak jadę autem do miasta to w gatkach zawsze mam kieszenie :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.05.2013 15:23

Zazwyczaj dokumenty i kasę/kartę wkładałem do plecaka foto. Wkładałem bo plecak "poszedł" do ludzi.
Teraz wracam do starej i dobrej jak to nazwałeś nerki (Marta mówi na to pedałka :wink: )

:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2013 15:39

Jacek S napisał(a): (Marta mówi na to pedałka :wink: )

Kiedyś pedałką nazywano męską saszetkę
Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 31.05.2013 15:42

Stendo napisał(a): Ale staram się nigdy nie trzymać wspólnie dokumentów i kasy z żoną - właśnie ze względów bezpieczeństwa. Jak ktoś buchnie jej torbę to wszytko pójdzie się ..... . Lepiej w różnych miejscach.

Może torebki ktoś całej zaraz nie buchnie ale coś z niej. Mimo zatrzasków czy zamków panie torebki noszą otwarte, dodatkowo nie zawsze pod pachą a już prawie na plecach.
Co do bezpieczeństwa, to warto przed wyjazdem zrobić skan dokumentów i zapisać sobie na poczcie e-mail. Druga sprawa w razie utraty najlepiej powiedzieć, że dokumenty ukradli a nie, że zgubiliśmy.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone